Jump to content

Mercruiser 4,2 D-tronic Turtallstrøbbel


Felix1

Recommended Posts

Har en mercruiser diesel som har elektronisk styrt dieselpumpe, motoren starter og går fint på tomgang. Reagerer raskt på gasshendelen så lenge drevet står i fri, men så snart jeg kobler inn vil ikke motoren øke i turtall. :headbang:

Når motoren er kald, (stått iro i 24t) og jeg kobler inn får jeg turtallet opp på 1000-1200 omdreininger, men i løpet av ett minutt så synker turtallet til tomgang igjen. Dette mens båten ligger i fortøyningene og har stor belastning på motor.

Om eg kjører motoren varm og kobler til mens båten ligger i fortøyningene er resultatet ingen turtallsøkning, men om jeg går utpå med båten kommer turtallet sakte men sikkert etter 10-15 sek, sånn ettehvert når båten siger fremover og det blir mindre belastning på motor.

Og når motor har nådd 1500 o/min reagerer den fint på turtallhendel og går hele veien opp til maks turtall og driver båten opp i fin fart.

Men om jeg setter drevet i bakover mens jeg siger fremover viser motoren en tendens til å kveles, altså den får for stor belastning.

Alle waieroverføringer er ok, dieseltilførsel er ok, motoren går jo fint på belastning når den har fått ett visst turtall....

Mistenker dieselpumpen, at der er en regulator som ikke fungerer slik den skal. Motoren har stått iro ett par års tid før dette kom frem, og før det fungerte den helt fint.

Noen der ute som har vært bort i noe lignende ?:flag:

Link to post
Share on other sites

  • 9 år senere...

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...