Jump to content

Transport av litt for tung båt


Blyfritt

Recommended Posts

77'en er vel ikke med bly men med jern... :lol: Tror dette kan bli litt kinkig. Båten veier jo ca 2t, og en henger som er sterk nok, veier ca mellom 500 og 1000 kg. Da må du ha en bil type tahooo eller liknenede, for å ha lov til å ha så stor henger på. Og når hele greiene begynner å veie 6500 kg må du vel i alle fal ha tilhengerlappen C1 eller hva det heter. Husker ikke akkurat reglene, jeg ville sjekket med med biltilsynet de kan fortelle deg om det er lov eller ikke. Kan du ikke seile den hjem ?

Link to post
Share on other sites

Jeg så en X99 lastet på henger og klar for slep i fjor sommer.

 

Den veier vel ca 2700kg. 2 akslet HUMBAUR henger, og MB GWagen foran var det vel ?

 

Problemet er ikke vekten,men lengden på en M77. Patrolen til faderen drar f.eks 3500kg,så det er ikkenoe problem.

Men; en vanlig biltransport tilhenger av flatetypen er typisk litt over 420cm lang. Mer enn langt nok til å få plassert krybba på, problemet er at bilen er så høy at det blir problematisk å få baugen langt nok fram. Draget er rett og slett ikke langt nok.Du trenger en pickup av noe slag, skal det der gå bra, og evt. få lasta høyt nok til at den går innover bilen om du skal bruke en vanlig henger.

 

Alternativet ditt er nok en spesialhenger, f.eks en biltralle for to biler ( lange som satan ) eller en spesialhenger fra f.eks HSS eller tilsvarende leverandører. Disse har opp imot 610x 250cm planmål, beregnet på vanlig trekkbil.

 

Vektmessig er dette " piece of cake " selvsagt forutsatt at du har en dugandes trekkbil.

2500kg er det imidlertid veldig mange biler som kan trekke, så det er ikkenoe problem i det hele tatt. Husk rett førerkortklasse, BE eller C1E

 

M68 går helt fint på vanlig biltralle. Kjenner til minst 3 sånne som har blitt kjørt langt avgarde, med vanlig leid biltralle med flat bunn ( Tysse eller Tredal, Tysse er best til dette, siden den har fast, tett plan og hjulene utvendig ( da blir den maksimalt lavbygget ))

 

Suzuki

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...