Jump to content

Bruk av båten ?


opas

Recommended Posts

Jeg sitter og sutrer over at kona må jobbe og min datter er så forkjølet at jeg ikke kommer meg på sjøen i dag.

Været er flott her i Bergen i dag og det gjør ikke saken bedre :headbang:

Da blir det til at jeg sitter her og tenker på båt i stedet :crazy:

Nå er det hele 14 dager siden jeg brukte båten sist og funderer litt på hvor ofte dere bruker båten sånn gjennomsnittelig , tenker da på om dere ofte har lange opphold mellom hver gang?

Det som gjør at jeg tenker på dette er om hva som er bra for f.eks en dieselmotor som står over tid og om 14 dager er lang tid ?

Er det lurt å reise ut til båten å starte den i intervaller om båten skulle bli lite brukt i perioder ? og i så fall hvor ofte gjør dere dette ?

Jeg lurer også på hvor ofte dere kjører ferskvann igjennom kjølesystemet f.eks via drevet.

Har aldri gjort dette oftere en hver gang jeg har vinterlagret tidligere påhengere jeg har hatt , men har lest at dette bør gjøres oftere.

Har helt ny båt,diesel og drev , så jeg vil gjerne at gullet skal ha det så godt som mulig :yesnod:

Håper på vurderinger rundt dette når jeg sitter her og sturer på terassen i fineværet :drink:

2008 mod Askeladden 525 Excel m/ 90hk Mercury Optimax

Link to post
Share on other sites

Halloiluken! 14 dager er laaaaaaaaang tid! Jeg kan ikke tenke meg den tilværelse at det skulle gå 14 dager uten at jeg var på sjø, selv ikke vinterstid.

Vel, seriøst? Hvor lenge? Jeg er som regel på sjø en gang i uken vinterstid og gjerne 2-3 ganger fra nå av og fremover, men det blir ofte kortere turer, etpar timer eller så en kveld for å gjenvinne balansen i sinn og sjel.

Link to post
Share on other sites

som flere påpeker burde det ikke være noe teknisk problem at motoren står 14 dager uten å svive.

M.h.p. bruksmønster er jo vi jo ofte velsignet med sjøis her på sør/østlandet så det er et fåtall båter som ligger ute om vinteren, det vil si at mange av oss får ikke vært på vannet på et halvt år. Dette gjelder i alle fall meg, jeg er vant med å ta opp båten om vinteren, og på denne tiden av året, når vi har fine dager, så er abstinensene betydelige og drivkraften til å bli ferdig med årets oppgraderinger, er kraftig. Når båten er tilbake i sitt rette element om en 3-4 ukers tid, vil den nok bli brukt 2-3 ganger i uken, sesongen gjennom.....

Maxi 95 1975 med Solé 25 mini 2004, Honwave T30-AE 2007 med Tohatsu 9,8 2005.

Link to post
Share on other sites

Takker for alle svar :flag:

Nå har jeg heldigvis blitt tilfredstilt i dag , da jeg fikk meg avgårde tidlig i formiddag.

Nydelig på sjøen rundt Bergen i dag med 20 grader og lite vind.

Var innom Herdla og bunkret for så å gå via Florvåg til Nordnes der et hav av folk satt og koste seg med utepilsen , deretter var jeg innom Vågen i Bergen sentrum der det yret av liv med båter og folk på land.

I dag var livet herlig dere :cheers: sommeren er på vei.

2008 mod Askeladden 525 Excel m/ 90hk Mercury Optimax

Link to post
Share on other sites

Så ofte som mulig må være nok, hvis ikke blir det bare stress. De fleste av oss har vel både hus og barn samt kanskje en jobb som krever litt mer enn 8-16 og da nytter det ikke å stresse med at båten i perioder blir brukt lite... Vi tok konsekvensen av dette i fjor og solgte oss ned litt et par år, mens vi pusse opp hus og har knøtter i heimen. Likevel har vi brukt båten de siste 4 helgene så det lover bra for sesongen... Dog uten overnatting i båten for familie, men jeg har hatt første overnatting alene... fint...

 

Lykke til og ikke stress, stresser du de andre med deg på sjøen så er det ikke lenge før du må legge ut herligheten på finn.no...

 

Når det gjelder å kjøre motoren hvis den ligger lenge er det en god ide ca hver 14 dg. men da må du utpå og få opp motortemperatur og turtall. Lunking ved kaien i 10-15 minuter er iflg ekspertene verre enn å la den stå urørt...

Redigert av bjoris (see edit history)

Blogg:S/Y FRI -  (2008-2018: Hanse 350 - 2019: NB820 Sport og Bavaria B/One) 2020-: NB 870 Ardea D4-260 2012/2013 model

Link to post
Share on other sites

Bruker båten ukentlig og så godt som hver helg er vi på tur , skal være mye greier vis vi ikke er ute i helgene . Er ombord stort sett 8-10 timer hver dag , altid noe å gjøre eller det kommer kaffebesøk . Ikke helt sikker men trur vi hadde sånn rundt 130 overnattinger i fjor , og rundt 500 timer på motor . Folk sier jeg er båtgal og det er jeg sikkert også , men gud så deilig det er å være det . Trur foresten jeg har rundt 15 overnattinger alt iår , er blitt et helt annet båtliv nå etter at vi fikk lukket avdeling . Økosjefen spurte tidlig denne uken hvor ferden skulle gå til helgen , og det rett etter 8 dagers påskeferie på vannet . Så tydelig at Øko liker den nye skuta , å det er jo bra . Fikk jo foresten høre det idag igjen , jøss vært på langtur i helgen helt til gjestehavna ? Ja sa jeg , jeg bruker da båten i værtfall :wink: ..........

 

Tine III

Medlem i Solviken båtforening , Redningsselskapet og KNBF
Vi sees på sjøen og lytter på K-77

Link to post
Share on other sites

trist syn, hva har hendt ?

 

Båten har gått ned av hvilken grunn er spekulasjon ....så det lå en ledning ombord fra landstrømmen ...den var ikke tilkoblet :confused: ....om det er noen som har dratt den ut :nono:

om den var til pumpe eller ladning :confused: vet jeg ikke

men er det derfor den gikk ned så er det veeeldig kipt for eieren av båten

 Ha en flott dag på sjøen med gode venner

Laluna II på Marinetraffic via I-AIS

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...