Jump to content

Håndholdt GPS


logos

Recommended Posts

Hva skal jeg kjøpe av håndholdt gps?

 

Har ikke andre krav enn at den skal vise posisjon, da den bare skal fungere som "backup" om plotter'n skulle kutte.

Enhver håndholdt GPS greier vel å oppfylle kravet om at den skal vise posisjon. Andre egenskaper som jeg ville tatt hensyn til, er:

  • Vanntett. Minstekravet bør være at den oppfyller IPX7 standarden, dvs at den overlever å oppholde seg 1 meter under vann i 30 minutter. Dessuten er det en fordel at den flyter, det gjør det litt lettere å få tak i den igjen om man er uheldig og mister den i vannet :wink:
  • Levetid på batterier. Jeg har sett produsenter oppgi alt fra 12 timer til 48 timer, men har ikke egen erfaring så jeg vet ikke hvor reelle disse tallene er.
  • En skjerm som kan leses i skarpt sollys uten alt for mye problemer.
  • Dersom du har tenkt å bruke den til fjellturer e.l. i tillegg til båtbruk, spiller jo vekten en rolle.

Jeg forstår deg slik at innebygd kart ikke er noe krav, og isåfall burde Garmin GPS 72 dekke dine behov. Det burde gå an å finne den for under tusenlappen i Norge. Dersom du ønsker support for kart, blir det adskillig dyrere.

Link to post
Share on other sites

Denne Garmin modellen vil jeg ikke anbefale. Kjøpte selv en håndholdt GPS nylig for "back up". Modellen som Inspiron foreslår var aktuell helt til jeg fant ut at man ikke kan lagre ruter på denne. Jeg mener et minste krav må være at ruter kan lagres. Når du virkelig trenger GPSen er det greit at rutene allerede er lagret - klart til bruk.

Link to post
Share on other sites

Har ikke andre krav enn at den skal vise posisjon, da den bare skal fungere som "backup" om plotter'n skulle kutte.

 

Jag har en Garmin 12XL (som backup) den spiser batteri, ..........men den har ett par fördeler går att kjöre på 12 V samt att den sender NMEA0183 :smiley:

Link to post
Share on other sites

Har Geko201. Riktignok nesten dobbelt så dyr, men denne har 125 router og kan kobles til PC(serieport). Egnos. Kun 88gram.

Fungerer glimrende, både som backup og sammen med kartprogram på PC.

Den lave vekten skyldes at den bruker AAA batterier istedet for AA. Og det må man betale for i form av redusert batterilevetid. There is no such thing as a free lunch :sad:

Link to post
Share on other sites

Elkjøp har en billig og grei gps til 799.-

Ødela en av disse på veien opp østkysten her ... falt ned fra styreposisjonen og ned på dekket (teppe).... rundt 1M. Tålte ikke fallet og slukket av..... Byttet den i en Garmin e-trex 010-00190-00.jpg ...mye bedre og tåler en støyt ...

Link to post
Share on other sites

Har Garmin gps 72. Den er vanntett(med forbehold) og flyter. Så den anonsert til underkant av 2000,- i går, men husker hvor (i nettbutikk). Følger med bilbrakett/marinebrakett, billader, bæreveske og bærerem. Relativt stor skjerm. Kan velge visninger; mye info - liten tekst eller mindre info - stor tekst.

 

Jeg har ikke testet om den virkelig flyter...

Link to post
Share on other sites

Har Garmin gps 72. Den er vanntett(med forbehold) og flyter. Så den anonsert til underkant av 2000,- i går, men husker hvor (i nettbutikk). Følger med bilbrakett/marinebrakett, billader, bæreveske og bærerem. Relativt stor skjerm. Kan velge visninger; mye info - liten tekst eller

De tar seg ganske godt betalt for brakett, bæreveske og lader. Du kan kjøpe denne i nettbutikk i USA, uten nevnte tilbehør, for 120 USD.

Link to post
Share on other sites

Der er jeg enig med deg, Vestkystseiler, -men det er jo (hvertfall sånn jeg oppfatter det) likt for alle typer GPS som selges i Norge....gjelder mye annet også.

 

Mange leverandører som priser seg ut av markedet, eller er på kanten til å gjøre det. Da er det ikke rart mange velger å handle utengor norges grenser.....

Link to post
Share on other sites

har du en link?

Det er en link nederst i mitt inlegg #2 i denne tråden. Disse folkene tar imidlertid ikke kredittkort for internasjonale ordrer, de forlanger bankoverføring, noe som jo både koster penger og ekstra anstrengelser. Her er en annen nettbutikk som også har denne modellen til 120 USD, de shipper internasjonalt og tar kredittkort. Jeg har selv handlet hos denne siste nettbutikken uten problemer av noen art.

Link to post
Share on other sites

Jeg har aldri kjøpt noe fra slike nettbutikker. Hva kommer i tillegg til oppgitt pris i $? Bare mva og frakt?

Stemmer det, mva og frakt er det eneste som kommer i tillegg såvidt jeg vet. Vær klar over at du må betale mva på frakten også. Du vil få oppgitt hvor mye frakten (shipping & handling) beløper seg til før du bekrefter bestillingen hos nettbutikken, og dersom du synes det blir alt for mye, er det bare å avbryte handelen. Hvordan betaling av mva foregår i praksis vet jeg ikke siden jeg ikke er bosatt i kongeriket.

Link to post
Share on other sites

  • 3 uker senere...

Har funnet ut at jeg trenger noe mer enn en som bare viser posisjon....

 

Trener mye og ønsker derfor en gsp jeg kan koble til en pc for å kunne hente ut turen senere, slik at jeg kan se hvor jeg har vært, fart, distanse etc.. Lage en treningsdagbok. Noe som har brukt gps'n til det?

Link to post
Share on other sites

Ja vist, det går fint, har brukt Garmin CS60 til det, legge inn kart (topo) så får du se hvor du har jogget også, dette kan lagres i PC sammen med distanse, tid osv.

Men det er jo litt å dra på, du kan jo kjøpe pulsklokke som gir distanse, puls osv. Lettere å dra på, men den sier jo ikke noe om hvor du er, eller har vært.

Link to post
Share on other sites

  • 4 uker senere...

Jeg tenkte å kjøpe en billig GPS , trenger bare en sak som viser koordinatene og gjerne sorthvitt.

Waypoints og alle sånne ting trenger jeg ikke.

 

Er det noen som har tips til hvor jeg kan kjøpe en billig sak , må ha den raskt da jeg trenger den innen 3-4dager.

Om den kan kobles til laptopen så jeg kan bruke den til å gi posisjon i et kartprogram så er det også kjekt å ha.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...