Jump to content

Montasje av gjennomgående svinger, dobbeltskrog


abbor

Recommended Posts

Jeg skal montere gjennomgående ekkoloddsvinger på båten min. Svingeren ser ut som en helt vanlig bronse skroggjennomføring med 60mm diameter.

 

I området jeg skal montere den har båten dobbelt skrog. Tror ikke det er noe kjernemateriale mellom skrogene, men dette vet jeg ikke før jeg får borret et lite testhull. Over kjølen og ca 45 cm ut til hver side er skroget dobbelt og på hver side av dette danner innerskroget en kraftig bjelke. Tror at skrogene i kjølområdet enten er limt sammen eller ligger på hverandre med liten avstand.

 

I monteringsanvisningen er det en beskrivele av hvordan en skal montere ved dobbeltskrog med kjernemateriale. Borre opp med en større diametre på innsiden og så støpe opp igjen med epoxy. Hvis jeg har to skrog som ligger med en liten avstand er min ide å bare å presse inn så mye epoxylim (type vanlig Araldit rød e.l.) jeg får inn i åpningen for så fylle/forsegle den. Når epoxyen har størknet monterer jeg svingeren på vanlig måte med Sika.

 

Jeg har bare tilgang til innsiden av monteringsområdet gjennom en liten inspeksjonluke foran utenbordsmotoren og det er langt ned til bunnen så jeg vil prøve å minimalisere arbeidet jeg må gjøre fra innsiden.

 

Noen kommentarer til foreslått framgangsmåte?

Link to post
Share on other sites

Ville prøvd uten å bore hull først. Vi hadde vår stående i et rør som var limt fast og fylt med en type olje. Dette var på seilbåt med dobbel isolert bunn. Vel og merke var dette svinger kun for dybde, men virket helt fint ned til 50-100 meter. Noe avhengig av "vanntypen" På mindre dybder helt nøyaktig. Noe dritt med hull i båter.

Link to post
Share on other sites

Jeg tror fremgangsmåten din kan fungere hvis det er liten avstand mellom skrogene. Jeg tror ikke du vil kunne montere svingeren innvendig i en båt med dobbelt bunn og få noen god effekt av den. Jeg har generelt veldig god erfaring med innvendig montasje selv med veldig tykk bunn, men jeg trodde innvendig montasje krevde at det var massivt mellom skrogetsiden og vannet.

Redigert av Sail S (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Eneste riktige jeg kan se for meg er å sette svingeren i yttre skrog på vanlig måte. I indre skrog borrer du hull for en vanntett kabelgjennomføring, PG nippel eller lign. Ved siden av PG-Nippelen lager du deg et lite mannhull/innspeksjonsluke. Du kan sikkert ha PG-nippelen i luken, men jeg ville hatt den ved siden av. Spørs hvor mye plass du har tilgjengelig.

Ser jo at du har en eller annen luke, men du bekriver litt vanskelig tilkomst. Var derfor jeg foreslo en luke til.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...