Jump to content

Kjøp av utstyr fra USA ? Måleenheter (meter / fot) og avgifter ?


adsl

Recommended Posts

Har sett at andre her har kjøpt utstyr fra USA med hell og vurderer å gjøre det samme. Har i denne forbindelse noen spørsmål som kanskje dere med erfaring på området vet svarene på.

 

Tenkte meg et kombi kartplotter / ekkolodd av den rimelige sorten (under 10.000,- i Norge). Ser at man får noen av disse ned i 500$ (pluss avgifter)

 

Er det noen som har gode erfaringer med spesielle forhandlere?

 

Hva med måleenhetene på disse instrumentene? Tenker da på at i USA brukes fot og jeg vil helst ha meter (europeisk modell) på for eks. ekkoloddet.

 

Kan jeg få problemer med at "Norske" kart ikke passer i USA plotteren. F.eks. Humminbird har vel innebygget grove kart. Regner med at de er over USA og ikke Europa på USA modellene?

 

Hvilken tollavgifter kommer i tilegg til moms?

 

Har du (subjektive) tips om et rimelig instrument du er fornøyd med vil jeg gjerne høre det. Instrumentet ska brukes i sjektefart og stå under hardtopp med kalesjeluker. En vanlig gps fungerer greit der, så jeg er ikke sikker på om jeg trenger ekstern antenne.

 

Takker for alle svar!

Link to post
Share on other sites

Har selv kjøpt en håndholdt Garmin 60CSx fra boatfix.com. Grei pris og kjapp levering. Eneste ekstra avgift er moms, på kjøpesum+frakt. På denne kan jeg stappe inn det jeg vil av Garmin sine kart. Basekartet som er på denne er USA modellen, så basekartet over Europa er dermed meget dårlig. Nå er ikke det Europeiske basekartet spesielt godt heller, det angir bare hvor de største veiene og tettstedene ligger. Definitivt ikke egnet til navigering eller turer i skog og mark uansett, da trenger du skikkelige lokale kart. Konklusjonen er at du godt kan kjøpe USA modeller, du trenger uansett skikkelige kart som du må kjøpe i tillegg enten du har EU modell eller USA modell. Tror at alle kan stilles inn mellom fot/meter.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...