Jump to content

Erfaring med Sensor-Flo pantrypumpe


Kjelli

Recommended Posts

Har nettopp innstalert Sensor-Flo vsd pantrypumpe, fra Sleipner. Dette er en selvregulerende vannpumpe, som regulerer vannmengde, alt etter hvor mye en tapper vann. Fikk meg overraskelse når jeg innstalerte den, den ga så mye trykk, at der ble lekkasjer 2 plasser i systemet mitt. I tillegg ga den så mye vann, at den ville tømt vanntanken veldig fort, når kvinnfolka kom om bort. Såg meg da etter trykkregulator, og var innom rørlegger, og fikk en trykkreduskjonsventil, som de bruker på vann til kjøleskap, og montere denne. Med den fikk jeg redusert trykket, og vannmengden, så nå ser det bra ut.

 

Hvorfor gjorde jeg dette? Jo, for det andre annlegget jeg hadde, fungerte dårlig, den pumpa gikk langt ned på trykket før den startet, og så var den å kraftig, at den pumpet opp til maks trykk på noen sekunder (2L trykktank), så vanntrykket ble litt jo-jo.

 

Har andre erfaringer her?

Redigert av Kjelli (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Monterte Flojet SensorFlo VSD i forrige båt og det er beste pumpen jeg har hatt, nesten så jeg håper den gamle Johnsonpumpa jeg har nå snart tar kveld snart...

 

Min fungerte helt 100%. Koblet til og bare tut og kjør. Når en vannkran ble åpnet ble der et lite trykkfall før pumpen startet og tok opp igjen trykket. Siden pumpen regulerte turtallet ble der betydelig mindre støy enn med de andre pumpene med kun vanlig trykkbryter.

Link to post
Share on other sites

Med den fikk jeg redusert trykket, og vannmengden, så nå ser det bra ut.

Dette skjønte jeg ikke. Her installerer du en elektronisk pumpe som holder konstant trykk uansett belastning og så forkrøpler du den ved å sette på en trykkreduksjonsventil.

 

Hvor mye vann du vil ha ut av krana er vel bare et spørsmål om hvor mye du åpner krana?

Hva gjør du når du åpner krana i heimen der trykket ofte er det dobbelte?

Redigert av Lotus (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Kanskje det er noe feil men pumpa di eller at du ikke kan ha akkumulatortank med en slik pumpe?

Det som kommer ut av krana skal være alt fra en fin liten sildring som fra et sugreør og opp til 14 eller 17 liter pr. minutt alt avhengig av hvor mye du åpner krana. Det er jo det geniale med pumpa. Den varierer turtallet med hvor mye vann du ønsker. Hvor mye vann du ønsker styrer du selv ved å sku opp mer eller mindre på krana. Du bruker akkurat så mye vann som du selv vil og det strømmer helt jevnt ut av krana. Du må jo ikke bruke masse vann selv om du har muligheten.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...