Jump to content

Effekt av å bytte propell på mini påhenger


Bitteliten

Recommended Posts

Minste motorn ombord - en Yamaha 2,5 hk - trakterer til vanlig Bittebitteliten som er en Bombard AX3 - gummibåt på ca 7 fot.

Leste en test av små 4 taktere i mai utgaven av Vi Båtägare og der står det at man kan få propeller i bøtter og spann til denne motoren. Jeg har ingen aning om motoren "varvar ut" på maksturtall, men har konstatert at det ikke skjer noe med turtallet den siste cm å vri på gasshåndtaket

 

Har jo ingen interesse av å legge mange kroner på dette - men litt går det jo an å svi av her. Det som er av interesse er å få litt mer fart. I dag gjør vel jolla rundt 6 knop.

 

Noen som har erfaring eller tips å komme med?

Link to post
Share on other sites

Tja.... Yamaha leverer 5 propeller i fra 5" til 8-1/4" i stigning til denne. Det er samme propellserie som benyttes til Malta. Turtallet blir vel det springende punkt å finne ut av her. Hvis det i det hele tatt er interressant, da. Det du kan sjekke, er ved å se på forgasserspjeld/arm om dette gir utslag på "den siste cm". I og med at det er wire og stag, kan det jo hende at den allerede har fullt pådrag før denne siste cm. Jeg regner med at motoren er levert med en 6" Om du vil kjøpe med større eller mindre stigning (Ballistic fåes ikke til denne :wink: ) er det vel bare du som kan bedømme ut i fra skjønn... Hvis man skal anta noe her, så ville jeg vel si at det kan i høyden dreie seg om 0,5 knop - og det er min antagelse...... :smiley:

....Every 4-stroke outboard engine is to be considered as a geriatric device..... -Unless it´s made in Japan and got at least 350 HP, of course.....or simply named SHO...

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...