Jump to content
benq

Kjennskap til Mørebas 33 ?

Recommended Posts

benq   
benq

Har vært på leting etter litt fakta og omtale rundt Mørebas 33 havseiler,kan jo være at jeg er for lite flink til å søke på nettet, men jeg klarer ikke å finne noe annet enn en annonse på finn.no. Så hvis noen kan komme med noe om denne aktuelle båttypen så hadde jeg kunnet spart meg for timer med ergrelse i data verdens mysterier. :flag: :flag:

Båtfabrikat/modell: Alo Mikkel 32 Båttype: Seil Båtlengde: 31-35 fot Byggemateriale: Plast

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites
Gudrun   
Gudrun
Svart (redigert)

Siden du ikke har fått noe svar så langt kan jo jeg begynne... Vel selve seilbåten er ikke min interesse, men samme skroget ble og brukt til en sjark de laget. Mener de kalte den New Deal 33, eller noe i den dur. Samme skrog, men med annet overbygg, selvfølgelig.

Poenget med den båten var at den skulle være lettdrevet med liten motor og stor propell. Hvis jeg ikke surrer så var det vel en 3 syl. Perkins med stor utveksling på gearet som stod i den. Ble uansett mye frem og tilbake i etterkant, og tilslutt gikk firmaet overende. Noe av boet (inklusiv noen seilbåter)havnet på bergenstraktene og ble solgt derfra.

Mener jeg og har sett omtalt i et av båtbladene at formene til seilbåten har blitt brukt av andre. hmmmm. lurer på om det ikke var noen som gikk sammen og fikk et båtbyggeri til å plastre sammen 6-7 like båter.... Kan det vært i hardanger dette ble gjort......????

Noen var bortimot helt ferdige, mens noen gjorde de ferdig selv......

Men her vil jeg tro "seilfolket" kan berette mer? :wink:

Redigert av Gudrun

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites
Sun Flyer   
Sun Flyer

Mørebas 33 er en veldig solid bygget båt. Men pen er den ikke... Ingen skarpseiler, men du kommer trygt fram. Utførelsen er variabel da det er en del selvbygg. Et godt valg for langtur.

Bostedskommune: Hordaland, Bergen Båtfabrikat/modell: Lagoon 380 S2 Navn: TuCanTango Båttype: Seil

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites

Du må være innlogget for å kunne svare.

Logg inn med eksisterende, eller opprett ny, konto.

Opprett ny konto

Gratis og helt uforpliktende

Opprette konto

Logg inn

Logg inn dersom du har konto

Logg inn


×