Jump to content
syvers

Polar 29 - Motorstørrelse

Recommended Posts

syvers   
syvers

Heisann

 

Driver fremdeles å speider etter "ny" båt. Har vært innom mange forskjellige alternativer, men har overhodet ikke klart å bestemme meg. Er ikke sikkert det blir handel i år en gang. Båttypen jeg har stoppet opp ved nå er Polar 29. Det jeg lurer på er hva som er "normal" motorstørrelse for denne båten. Det er jo snekketype, så noen store hastigheter er det ikke snakk om uansett, men jeg stusser litt over utvalget på finn.no. Der ligger det 6 båter (årsmod 79-83) med 6 forskjellige motorstørrelser som varierer fra 36hk til 130hk. Utvalget er som følger - med oppgitt max knop i parantes 36hk(7), 56hk (10), 61hk (10), 86hk(13), 96hk(15), 130hk(14).

Noen som vet hva man "bør" ha av hk i denne båten eller hva var "normalen"? Hører også gjerne om erfrainger/meninger om båten på godt og vondt. Sikkert noen her som har eller har hatt typen, men jeg fant ingen i erfaringsbasen

 

syvers :smiley:

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites
Gullfisk   
Gullfisk

Vil tippe et sted mellom 60 og 80hk bør være passe. Men disse båtene har et relativt bra fartspotensiale til snekke å være (med flaps), så det er greit med en større motor også. Man må jo ikke kjøre fullt, og en stor motor får jo et rolig liv og et behaglig støynivå ved rolig kjøring. Ville nok sett mere på motormerke og vedlikehold enn størrelse fra 80hk og oppover. :smiley:

Bostedskommune: Østfold Båttype: Motor Båtlengde: 31-35 fot Byggemateriale: Plast

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites
Gismo   
Gismo

svogeren min har Polar 29 med Volvo md21 (61hk). maxfart på 11 knop og marsj 6,5 til 7 knop på rundt 2500 omdr. Flott båt med mye plass!

Bostedskommune: Telemark, Kragerø Båtfabrikat/modell: Årø 28 Båttype: Motor Båtlengde: 26-30 fot Byggemateriale: Plast

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites
Hansi   
Hansi

En i båtforeningen har en Polar 29 med 127 hk VP. Fungerer godt. Mener han sa noe om en 14 - 15 knop som han klarte å tyne ut av volvoen på maks. Marsjer vel stort sett i en 8 - 9 knop og da er støynivået lavt og forbruket likeså.

Bostedskommune: Telemark, Bamble Båtfabrikat/modell: Viknes Båttype: Motor Byggemateriale: Plast Kallesignal: LE8672 MMSI: 258013820

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites
starpowr   
starpowr

hei sann

 

vi ( min far ) hadde en slik med ca 60 hk perkins ? tror eg det var..

min onkel hadde heilt lik med noen oh 80 hk. Mener bestemt at det ideele

må bli mellom 80 og 100 hk. Uansett , kjempe båter.

 

mvh starpowr

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites

Du må være innlogget for å kunne svare.

Logg inn med eksisterende, eller opprett ny, konto.

Opprett ny konto

Gratis og helt uforpliktende

Opprette konto

Logg inn

Logg inn dersom du har konto

Logg inn


×