Jump to content

Pass på hvor dere legger til , det kan bli bøter i hekketiden


Enzo

Recommended Posts

Jeg kan forstå at små holmer og skjær kan bli fredet for å gi ro for hekkende fugler, men når man forbyr folk å gå i land på store øyer der det har vært mennesker og dyr i generasjoner, og i et område der det knapt finnes andre holmer og øyer som kan tilby rekreasjon for mennesker, har man etter min mening gått langt over streken.

 

Faktisk har det noen steder vist seg at etter at et forbud mot ilandstigning ble vedtatt på grunn av sjøfugler som hekker, har flere egg blitt ødelagt og/eller fjernet fra reirene ettersom mink og rev da har fått fritt spillerom. Og at mink og rev skyr mennesker til en viss grad, bør vel ikke være noen hemmelighet. Storfe og sau holdt også mink og rev borte til en viss grad. Men sant skal sies, en del ornitologer og dyrevenner(og fanatikere) har heldigvis innsett at en del av fredningspolitikken har vært svært mislykket enkelte steder. Men det betyr dessverre ikke at fuglereservatene i disse områdene har blitt opphevet.

 

For min del kunne godt Nordmarka og Sørmarka utenfor Oslo vært fredet. Det er vel dyr og fugler som formerer seg der også og som kan trenge ro? Men jeg vil anta at det ikke hadde gått upåaktet hen.

Link to post
Share on other sites

  • 11 måneder senere...

Verneplan for Oslofjorden - delplan sjøfugl er vedtatt. Kongen i statsråd har i dag opprettet 88 verneområder langs kysten i Telemark, Vestfold, Buskerud, Oslo, Akershus og Østfold. Vernet sikrer viktige områder for sjøfugl i Oslofjorden. Spesielt blir fuglelivet beskyttet mot forstyrrelser i hekketiden. De nye vernebestemmelsene gjelder fra 16. juli.

 

Sitat:

 

For å beskytte fuglelivet i hekketiden, innføres det forbud mot ferdsel i verneområdene i tiden fra og med 15. april til og med 15. juli.

 

Miljøvernmyndighetene legger vekt på god informasjon om vernebestemmelsene til de mange brukerne av naturen i Oslofjordområdet. Det blir derfor ikke innført ferdselsforbud i verneområdene i sommer.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...