Jump to content

Båtmeglere på Island, noen som vet?


Sjøgutt

Recommended Posts

Sitter her og grubler på de dårlige tider som finanskrisa har herjet på Island.

Den Islandske krona er ikke mange ørene verd og renta er blitt skyhøy. I den forbindelse så må det vel være

billigsalg på båter der :confused::confused:

Noen som vet om båtmeglere eller Islandske annonseplasser for fritidsbåter.

 

Det er sikkert mange fler enn jeg som har lurt på dette.

Link to post
Share on other sites

Det er vel litt bombastisk å påstå at det ikke finnes en indre skjærgård på Island. Landet er jo like stort som Norge sør for Dovre! Husk at det er en øy vi snakker om. Vil påstå at 75% av befolkningen er født og oppvokst ved havet og dermed har både fiske og båtliv innprenta i genene. Selvsagt finnes det fritidsbåter på Island!

 

Google: http://www.google.com/search?hl=no&cli...%C3%B8k&lr=

 

http://www.vatnasport.is/index.php

 

http://www.bob.is/

 

http://www.tilsolu.is/index.php?catid=28&set_add_ad_cat=

 

http://www.haninn.is/classified.php?cat=78

 

http://www.snarfari.is/index.php?categoryi...003_articleid=1

 

http://www.batavik.is/Batar%20til%20solu.htm

 

Kursen kan omregnes sånn cirka ved å multiplisere ISK med 0.6

 

Trenger du assist til oversettelse så er det bare å melde i fra.

Link to post
Share on other sites

Har vært på båt tur i Island. Er en del seilbåter der, men så lite til snekker og halvplanere av den type vi kjenner. Men større eldre cabincruser var det noen av. Ellers mest redningsbåter og fiskebåter.

Eneste miljøvennlige er å kjøre grønt, host..hark <Gjør det ordentlig eller gi faen!> -->Vinner av OT-Entusiast 2011<--

Link to post
Share on other sites

I følge Aftenposten så er 100 ISK det samme som NKR 2,85 som vel blir noe helt annet enn det du skriver her?
I dag er ca. 19 islendske kroner i en norsk.

Det er en veldig enkel forklaring på dette. ISK er en nokså ubrukelig valuta for tiden og dermed vanskelig å veksle. Å dra utenlandske kreditt- eller betalingskort på Island er ren gambling ettersom kursen varierer nokså mye. Skal du handle noe av vesentlig verdi bør du komme med NOK eller Euro. Ettersom det er vanskelig for islendinger å få vekslet pengene sine i andre valutaer kan du regne med å få en brukbar kurs.

 

Med andre ord: handle gjerne på Island, men hold deg langt unna ISK.

Link to post
Share on other sites

Islandsk er ikke så vanskelig som jeg trodde : http://www.batavik.is/Batar%20til%20solu.htm

 

"Ertu að leita að bát? Láttu okkur finna rétta bátinn fyrir þig" :wink:

 

Seldur betyr forøvrig solgt .

Windy 27 CC/HT -84. 4,2 D-tronic 250 HK -98. Bravo 3X 1,81 20P. 30 knop (under reparasjon)
Navette S540 -10 med Mercury F115 2,1 liter -15, 8 HK Tohatsu 2-takt -03
BSA A65L Lightning -69, Triumph Street Twin 900 -16, Honda MSX 125 -15
BMW X5 30d -13, Jeep Grand Cherokee 3,1TD -00, Audi 100 GL5E -78

Link to post
Share on other sites

Avisene har skrevet at islendingene levde i sus og dus - skjønner hvorfor nå, etter og ha sett på linkene ovenfor. Alle båtene lagt ut for salg er fiskebåter, islendingene trenger ikke jobbe 2-skift lengere, de er medlem av russiskmafia, tømmer smutthullet og havet for fisk..

 

Overdriver jeg? Dekker de linkene snittet på Island? Fikk liksom en aha-opplevelse - sammenlig de linkene med finn.no så skjønner du hva de holder på med!

 

AH..

Link to post
Share on other sites

Neida, du overdriver ikke. Ole islending har levt et bra liv. Han har hatt fint hus, hytte på fjellet, ny bil og reist om kring i verden. Han har også hjelpet litt med fiskeriet i Smøgen og egentlig levt ett liv akkurat som Ole nordman uten å ha råd til de. Finansering av pakke har vært dobbelt jobb men når renten stiger til himmelen, lånen har kurssikring og arbeidsplassen forsvinner blir litt krise hos han. Rikingene der er en stor mafia og dem har klart å slette stor del av sine gjeld og fjernet personlig ansvar av resten rett før kollapset. Kun Ole islending sitter etter og nå er flere der å starte forening som heter: Vi betaler ikke! Disse mafiosene sitter i styret i disse nye bankene og en av dem frekkeste slettet sitt personlig gjeld på næsten 1 milljard nkr. Hvad bankene gjør hvis folk slutter med betalinger vet man ikke men dette kan bli litt intresert framover. Dem bygger nå opp opprørspoliti og skal holde plassen ved pidestallen og slå dem ned som prøver seg. Problemet med dette land er å den er for litet, de er ikke plass til terrorister. Hvis dem skulle hatt 2-3 terrorister av den graden som var her i krigen og terroriserte tyskeren skulle disse islendske terrorister også ende som helter i tiden framover... :nonod:

Link to post
Share on other sites

Hørt at islendindingene har forsynt seg i smutthullet, men har tenkt at, jaja, det er islendinger:) Det er ikke russere som bruker pengene til og planlegge ett overaskelse-angrep på landet vårt. Så ett program på tv når jeg var en ung-gutt om Island, da måtte islendingene ha 2 jobber for og overleve.

 

Så når jeg liksom ser på de linkene ovenfor, alle de dyre/store fiskebåtene så skjønner jeg sammenhengen. De har blitt så rike på så kort tid! De kan ikke bare ha fiska litt ulovlig, de ha må hypnosert fisken i smutthullet til og svømme til Island og kaste seg på land..

 

Ser på båtene, tenker.. mafiastat, hele industrien der legges til rette for at de skal tømme havet, alle er med på det.

 

Ble så provosert, hvor mange tusen fiskere i dette landet har mistet jobben sin pga den islandske industrien, og de er alle med på det, politikere, bankmenn. Du trenger ikke lese masse artikler om dette temaet 2+2=4

Link to post
Share on other sites

Mange tusen fiskere i Norge har tapt plassen sin på grunn av Island og EU. Mange tusen fiskere på Island har tapt plassen sin på grunn av Norge og EU. Kapitallismen går ut på å dem rike blir større og større men den lille blir spist opp. I Danmark har 90% fiskere tapt plassen sin siste 15 årene og Islendingene har ikke mer skyld der en Norge og EU. Altid enkelest å finne noen man kan sette skylden på men de er flere faktorer i den saken en du vet om. I Norge er utrulig mange store fine fiskebåter og faktisk er mange av disse på Island kjøpt brukt fra Norge til dem kan ha nyere og større. :nono:

Link to post
Share on other sites

Bare Gud kjenner hjertene våre, jeg kan ikke si at islendinger er dårligere mennesker enn oss nordmenn. Det som provoserte meg var at jeg føler hele den lille øya med underkant av 300 000 mennesker er med eller mindre med på dette. "stjele fisk"

 

Liksom Island og Russland samarbeider mot Norge. Det som skjer der oppe er like mye politikk som økonomi. Vi ønsker noen klare grenser, klare regler..

 

"Trist"

Link to post
Share on other sites

Trist er å krangle om opet hav. I flere tiår har nordmenn, islendinger, russer og kannskje noen flere fisket der men Norge prøvte å plassere flagg der men den drev mot Svalbard og dem måtte ta den i steden. Norge og Island har hver sitt fiskevesen som bestemmer kvoten dem kan fiske men dem samarbeider ikke altid. Hvor russene står hved jeg ikke men mens ikke noen "eier" dette området og disse landene fisker etter som eget system gir dem lov til er vanskjelig å bestemme hver stjeler fisk og fra hvem. Kvotesystemet på Island funkerer bra uten den gir penger kun til dem som eier mest av dem. Småfiskeren er næsten forsvunnet og dem få som eksisterer kan kun dra på sjø bestemmte dager uansett vær og ligger flere ganger til kai eneste dagene dem skulle egentlig vært ute å fiske.

Link to post
Share on other sites

I følge Aftenposten så er 100 ISK det samme som NKR 2,85 som vel blir noe helt annet enn det du skriver her?

 

Vil ikke starte noen valuta krangel, men vil gjerne fortelle det jeg vet om forholdet mellom NOK og ISK.

 

Antar av norske medier sjekker med Nokas eller lignende selskaper som handler med kontanter for å sjekke siste kurs. Nokas opererer med 2.91 i dag og ventetid på å få tak i ISK på minimumn 14 dager. Med andre ord; de aner ikke hva ISK koster i dag!

 

Derfor tror jeg heller at man bør ta hensyn til kursen oppgitt av de islandske bankene. Det er stort sett de som har islandske kroner.

 

Hvis du skulle få tak i islandske kroner til 2.85 her i Norge så bør du kjøpe for så mye som du overhodet får tak i og så kjøpe deg flybillett til Islang og veksle inn der.

For eksempel med Aftenpostens kurs på 100/2.85 = 35, dvs 1 NOK = 35 ISK.

Landsbanki.is opererer med kurs på ca 1 NOK = 19 ISK.

Si at du kjøper for 100000 NOK får du ca 3500000 ISK. Så drar du til Island og veksler inn til den islandske kursen altså 3500000/19 og får tilbake 184000 NOK. Det vi si en fortjeneste på 84000! Her er det noe som ikke stemmer.

 

Moderen kom akkurat fra Island og kunne fortelle at ved å multiplisere med 0.6 fikk man bruttoprisen i NOK. Hvis man får trukket fra VAT så (tax refunds på flyplass ol) så multipliserer man med 0.5.

 

God tur.

Link to post
Share on other sites

Dette er vel uansett ikke noe å krangle om, men forsøke å finne ut av?

 

Jeg har fått med meg nå at ifølge den islandske sentralbank så er det 19 ISK på 1 NKR, men skjønner fortsatt ikke hvor dine "gange med 0,6" kommer inn? Hvis noe koster f.eks 100 ISK og jeg ganger dette med 0,6 så får jeg det til å bli 60, og dette stemmer jo overhodet ikke med noen av de kurser som noen har nevnt i noe innlegg i denne tråden? Eller mener du multiplisere med 0,06 og ikke 0,6?

Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and!

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...