Jump to content

3 veis ventil septikk


skage

Recommended Posts

Ønsker og montere en ventil hvor jeg kan sjalte/velge septik ut av båten. Er det modeller som jeg ikke burde velge og eller foretrekke. De som har gode erfaringer spesifikt kan jo oppgi type modell. For da og være helt klar på hva jeg mener så skal jeg da kunne velge om jeg vil kjøre dritten direkte ut eller i septik tank.

 

Takker for innspill.

Link to post
Share on other sites

Denne løsningen vil bli helt super den. Det var denne 3 veis ventilen da som jeg ønsket forslag på. Vet det finnes en del typer som ikke er så bra, har visst lett for og bli tette og vanskelige og vri på. Slik som septik tankene er konstruert på vår Bavaria så ser vi klare fordeler med og kunne kjøre septikken rett ut i gitte tilfeller.

Link to post
Share on other sites

Jeg har en 3-veisventil hvor to ut-/innløp er bøyd 45 grader, og kan vris rundt. Hvilke to dette skal være kan du bestemme selv (kan flyttes til du ønsker det) Det gjør at den blir meget enkel å montere når (ikke hvis) det er trangt.

 

Hva den heter, nei det husker jeg seff ikke. Kan sjekke til helgen.

Link to post
Share on other sites

Har hatt ventilen i Marelon i en tidligere båt,den begynte å å gå tregt etter kort tid,håndtaket er så lite at det er vanskelig å få skikkelig tak når det skal vries om fra tank til sjø og omvendt.

Har Jabsco sin 3. veis ventil på nåværende båt på begge toalettsystemer og begge vriderhåndtakene har røket , selve ventilen har holdt. Har funnet en fra Whale som ser solid ut. Mitt råd er: kjøp en som er så solid som mulig og vri på den ofte selv om du ikke skal skifte fra sjø til tank , dermed unngår du at den blir treg.

Link to post
Share on other sites

Den ventilen fra Whale er produsert til lensevann men er meget brukt til septik. Kravene til septikventil er den skal være godkjent til å stå under vannlinje men de er den ikke og egentlig ingen på markeden uten disse av metal. Men den funkerer bra over vannlinje og mange av dem er innstallert til septikbruk med bra resulatat.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...