Jump to content

Sjørøverne fikk motortrøbbel


Pelle Parafin

Recommended Posts

Det er jo bra de ble reddet,så de kan bli satt iland for å skaffe seg nytt piratutstyr

 

Såvidt jeg fikk med meg ble disse satt i land i Jemen, hvor deres piratkarriere muligens allerede er avsluttet på 100% effektiv og permanent måte. Forrige gang Absalon tok pirater måtte de løslates av mangel på bevis, disse ble satt i land i Somalia. Skipssjef på Absalon uttrykte sin misnøye med ordren fra den politiske ledelse hjemme (skulle tatt seg ut om en norsk skipssjef klaget på instrukser fra Strøm-Erichsen! Stilling ledig for umiddelbar tiltredelse...), så denne gang kan jeg godt forstå om han av mangel på skikkelige identitetspapirer valgte å anta at folkene i jollen var jemenitter/alt annet enn somaliere.

Link to post
Share on other sites

Det tror jeg nok piratene selv skjønner er en usedvanlig dårlig ide. Av to grunner. Først: å betjene et avansert fartøy som et avansert våpensystem er ikke like enkelt som å fyre av en AK47. Deretter; i redsel for at piratene faktisk skulle klare å gjøre seg nytte av den ildkraften som dette fartøyet kan oppvise, ville nok det være svært mange vestlige nasjoner som ville være ivrige etter å bruke fartøyet som måltrening for de nyeste og fineste missiler de har. Tror ikke piratene hadde overlevd 48 timer etter en slik kapring.

Maxi 95 1975 med Solé 25 mini 2004, Honwave T30-AE 2007 med Tohatsu 9,8 2005.

Link to post
Share on other sites

Det var noen pirater som prøvde å kapre et tankskip av den gråmalte sorten, USNS John Lenthall, men skipets sikkerhetslag med håndvåpen var nok til å ødelegge det forsøket. Piratene er farlige for sivile, men i åpen strid er de sjanseløse mot militære med vestlig trening. Et tilfelle av uvanlig jevn kamp om man kun ser på våpen involvert inntraff da pirater i dhow kom i kamp med Royal Marines i RIB. Kun rifler og lette MG involvert, nokså tydelig hvem som viste seg å være best.

Link to post
Share on other sites

Tja... tror nok at ganske mange vestlige sjøfartsnasjoner hadde blitt svette om ørene med tanken på et mannskap med pirater hadde tid til å sette seg inni våpensystemer og bruk av et slikt fartøy. Det hadde nok vært missiler fra en rekke land som hadde blitt stil til disposisjon. Så om de danske kom på avveie hadde nok "uncle sam" gladelig tatt jobben....

 

Tror nok at det blir utklassing om de prøver seg mot militære enheter ja.

 

Piratvirksomhet som vi snakker om her, er virkelig avskyelig. De er garantert i en desperat situasjon, men jeg klarer ikke finne noen symapti eller medynk med dem, når de driver med en slik virksomhet... Du burde være sjeleglad at den danske skipperen var en såpass sedat og avbalansert fyr at han tok bryet med å redde de ombord i marinefartøyet for han ga årdre om å gi ild mot båten deres..

Maxi 95 1975 med Solé 25 mini 2004, Honwave T30-AE 2007 med Tohatsu 9,8 2005.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...