Jump to content

Prosjekt: Oppussing av Wester 18 HT (Wesling)


softneck

Recommended Posts

Hei folkens. Starter en liten oppusingstråd her. Har en wesling med en wester 18 HT, som jeg ville shine opp litt. Båten har dårlige løsninger med stoler som gir liten gulvplass og benplass. PGA lekkasje rundt vinduer har noe av kryssfineren råtnet, dette skal jeg skjære ut og erstatte.

 

Skal slenge ut noen bilder etterhvert.

 

Noen som vet om hvor en kan skaffe lister til vinduene (wester 18)???? :confused:

Link to post
Share on other sites

Takker, der var det jo endel info ja. :smiley:

 

15032009577.jpg

15032009575.jpg

Slik så stakkaren ut før lankrabba (sjefsamatør) begynte

 

15032009584.jpg

Ikke særlig mye gølvplass her nei...... direkte tungvint å plassere beina for voksne folk.....

 

17032009591.jpg

Da var vi i gang..... cab...hehe

 

17032009597.jpg

Vekk med postmann pat stolene.... må ha vært 20kilo kryssfiner og glassfiber....solide...

 

17032009599.jpg

Se der ja, det var en dørk der ja......

 

Merket at båten var stivere i sidene med monsterstolene der, håper ikke dette gjør noe med skroget generelt??? Nå må en bare få handlet seg noen nye stoler på søyle.... :smiley:

 

Vet at jeg har mast om dette i en tidligere tråd men,

hva er beste motor jeg kan få for 50 000 til denne? Ser på finn at en kan få firetakter helt opp i 70hk til denne prisen, men disse er vel fryktelig tunge i forhold til en 50hk e-tec???

Link to post
Share on other sites

Jøss, unnskyld uttrykket, men innredningen i den var litt av en bastard. Nå er ikke Weslingen av de romsligste båtene med original innredningen heller, men den der var da direkte klumpete.

 

Tror også jeg ville bygd om sidekonsollene litt, de der ser ut til å komme i konflikt med det meste av knær...

 

Tror kanskje også jeg ville forsterket noe der stolene skal stå hvis du skal ha søylestoler. Et alternativ kan jo være slike bøyler+glideskinner som er brukt originalt.

 

Har forresten selv Admiral GT stoler på slike bøyler, trodde først de kom til å bli veldig dominerende, men ble faktisk ikke det.

 

Motor: med relativt lite last i båten funker det greit med 50hk, men ville selv hatt 60-70hk. (Ok da, 90hk Yamaha hadde vært perfekt)

 

Ville også holdt meg på en motorvekt på rundt 100-110kg , en 70hk 4T veier fort 150kg.

Redigert av ivar (see edit history)

Lurøy / Svalbard. Båter: Gromling 15/60 Yamaha / Wesling 490 m/80 Yamaha / Yamarin 5940 m/ F115 Yamaha / Achilles LS4 (RIP) Aquaquick MS265 West Commando 270 m/ 4hk Yamaha

Link to post
Share on other sites

Konsollen til babord er dødsdømt. Tenkte å bygge en buet hylle øverst, og kanskje en mindre under. Får se når stoler er handlet inn. Konsollen styrbord skulle gjerne vært mindre, men da må jeg bytte styresnekka pga den er laaaang.

 

Ja,regner med at jeg må bygge en slags sokkel til stolene, da det ikke er rett underlag der...

 

Hvordan ser disse bøyle-glideskinner ut....??

Redigert av softneck (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Ja. det skal være Wester overbygg+mye hjemmemekka tror jeg... :tongue:

Vinduene er ihvertfall ifra wester.....

 

18032009612.jpg

Her er babord konsoll skåret bort og styrbord er kortet inn+ mye råttenheter er skåret bort. :smash:

 

Myyyye støv ja :crazy: :crazy:

 

Hva er best av polyester og epoxy som laminering?????

Link to post
Share on other sites

Epoxy hefter vel bedre og er sterkere. Men jeg ville brukt polyester siden det er det som er brukt fra før, og er billigere. Samt ikke riktig så irriterende som epoxy, den skal visstnok være temmelig allergifremkallende. Sikekrt andre som kan utdype her.

 

ang styrbord konsoll, kanskje du kan beskjære den nederst. burde hjelpe på plass til knærne.

Lurøy / Svalbard. Båter: Gromling 15/60 Yamaha / Wesling 490 m/80 Yamaha / Yamarin 5940 m/ F115 Yamaha / Achilles LS4 (RIP) Aquaquick MS265 West Commando 270 m/ 4hk Yamaha

Link to post
Share on other sites

Blir nok å bruke polyester ja. Prøvde dette litt for første gang i går. Bra stoff ser det ut som. Er det lurt å ha en rulle til dette eller?

 

Ja ja ble gjort litt i går også.

 

Mer pussing og sliping. (godt jeg fikk en god vinkelkutter av kona til jul :cheers: )

 

19032009613.jpg

Boret opp alle gamle skruehull og fylte disse med grov polyestersparkel. Han som bygde dette har brukt skruer som ruster :eek: . tør ikke tenke på hvor mange svarte skruer det står rundt omkring :crazy:

 

19032009619.jpg

Ny x-finer til klargjøring.......

 

Et spørsmål til der vise, kloke, eminente, faglærte, erfarene og flinke båteiere der ute: Hele hardtopen er jo innlamninert av ganske grov glassfiber. Dette er jo ikke akurat en veldig flott finish. Hvilken sparkel eller fyller kan en bruke på dette???

Noe som ikke sprekker....

Redigert av softneck (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Ja ja, da er d dags for en liten oppdatering av prosjektet. Har jobbet med å utforme fronten innvendig. Har prøvet å lage litt "rundere" former i forhold til postkassedesignen som var fra før. Mer jobb enn jeg trodde. :sweat: Har trukket opp en 7-leder kabel til babord + en antennekabel før jeg kler igjen. Tror jeg vil ha spilleren her....

 

22032009632.jpg

Det som har vært i hodet begynner så smått og ta form.....

 

22032009633.jpg

Babord "konsoll"-emne....

 

22032009629.jpg

En god venn på kalde kvelder......

 

Var også på maritim i Arendal og shoppet... :cool: Blir nok ikke noe av å ha stolene på søyle, men heller bygge et par små oppbevaringsrom under stolene. Dette pga at skroget må avstives her. Tenkte noen sånne kan bli greie her w736602_03.jpg Har kjøpt disse stolene for å ha fremme:

1402800.jpg i lys grå. Og disse til å ha bak:

23011_auto.jpg

På de fremste skal jeg montere glideskinner så har en ihvertfall noe justeringsmuligheter. Blir nok for liten plass til skottet til å ha sving på stolene.

Link to post
Share on other sites

Jepp, har fått gjort litt til på balja mi. Innlaminerte benkeplata til babord før jeg monterte den. Fy for noe klineri polyester var....Alt hang seg fast i fingrene og så herdet det for fort i karet (prøver med mindre herder etterhvert), krever nok litt trening dette...... :crazy: La like godt på tre lag+ med en gang syntes dette var det greieste. Er det galt å gjøre det eller....?? :confused:

 

Når jeg først maser om støping: hva er greit å ha i innover hjørner for ikke å få for mye knekk på glassfiberen??? står sikkert en masse om dette her men orker ik å bla gjennom ørten innleg for å finne akkurat dette.

 

23032009634.jpg

da var den monert

 

24032009639.jpg

Kasser til stolene, en smule høye kanskje ja....De forrige stolen hadde denne høyden og da så man rett i øvre lista til vinduene.

24032009640.jpg

Sånn det ble bedre, synd for der forsvant mye stuplass :nonod: og lukene som var planlagt kan glemmes.

24032009641.jpg

Dreggen gikk oppi med et nødskrik....Må prøve å få til et vippesystem der en vipper opp stolen for å komme til.

Lurer litt på om det vil holde å kun støpe fast stolkassene eller om en bør sette et par skruer i dørken??? :confused: Har lite lyst til å skru i dørken da jeg ikke vet hvor tykke platene er....

Link to post
Share on other sites

Bumper denne. :rolleyes:

 

Finner ikke info om hva man bør bruke i innvendige hjørner under plasting for ikke å få knekk på fibrene. Kan jeg blande polyester og disse fyllmidlene (glasskuler) og sparkle ut hjørnet. Eller bare bruke grov polyestersparkel???????

 

Kan noen gi meg en link eller et svar???

Link to post
Share on other sites

Se der ja, blir en helt annen båt, mer bruksvennlig og innbydende innredning.

 

Jeg bruker rulla i hjørnene, litt knekk blir det. Lettere med tynne matter, jeg bruker 450g. Ellers bruker jeg glassfibersparkel der det trengs å fylles i litt. Kan være litt krevende å jobbe med den også...

Lurøy / Svalbard. Båter: Gromling 15/60 Yamaha / Wesling 490 m/80 Yamaha / Yamarin 5940 m/ F115 Yamaha / Achilles LS4 (RIP) Aquaquick MS265 West Commando 270 m/ 4hk Yamaha

Link to post
Share on other sites

Innvendige hjørner bør rundes av, f.eks med limsparkel. Men polyester med fyllmiddel går sikkert også helt greit. Husk også å runde av utvendige hjørner, slik at du får lagt matta over uten knekker. For å få det hele slett til slutt bruker du vanlig 2-komp. polyestersparkel, samme type som for bil.

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Da har jeg endelig fått på (bare) den ene stolkassen :eek: Dæggern dette tok myyyyye lengre tid enn jeg hadde trodd. Og brukte myyyye mer polyester og enn jeg hadde trodd. Kjøpte 5 kg og tenkte dette er mer nok, men neida snart tomt og jeg har knapt begynt å plaste.

Slik gjorde jeg det:

 

Mye sliping for å få vekk gammel maling og primer.

la på 3 matter mot skottet der stolkassene skal være, for å forsterke litt rundt. La deretter 4-5 lag i en ramme akkurat der endeveden på kassene kommer. Så plantet jeg hele stasen ned i suppa. La vekt oppå i noen timer for at greia skulle sette seg litt. Støpte derret inn resten. Mye kriker og kroker på denne lille saken. La vel 3-4 lag + en del mer i alle hjørner. Har brukt astronomisk mye tid på dette. vet ikke om det er jeg som er usedvanlig treig. Prøver så godt en kan å jobbe effektivt men det blir mye plunder og ergelse med å få ting greit.. til. også flyr tida med lysets hastighet. Når jeg har tippet at klokka er rundt 1100 så har den vært 13:30. Godt en ikke skal skrive regning til noen på dette for den hadde blitt saftig. :lol:

Vondt som rakkern i knea nå, men gøy er det...

 

25032009651.jpg

Noe skrot fra en gammel gråtass ble vekt...

 

26032009658.jpg

Her ferdig plastet

 

25032009652.jpg

Ved hjelp av arbeidslamper, liten vifteovn og terrassevarmer klarte jeg å holde tempen.

 

26032009663.jpg

Men nå var det hvist slutt på godværet. Våren hadde nesten overtaket med pent vær i lange tider nå, men plutselig bestemte vinteren for å vri seg litt i dødskrampe. :nonod:

 

Da var det bare å pakke inn balja igjen. Kanskje like greit å få noen dagers pause nå. Reiser ut på jobb i nordsjøen til mandag. Er på en rigg som driver med leiteboring, så NOEN må jo ut for å finne denne olja, slik at dere med diverse dieselmonstere har noe å bunkre med :lol: :lol:

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

Hey, takk for oppmerksomhet...

Er på jobb :sweat::smash:

Vi har akkurat flyttet rigg, og har ankret opp 200 km vest for stavanger rett ved siden av Jotun B plattformen, for de som vet hvor dette er.

Er hjemme mandag (håper jeg) Da er det bare å komme i gang igjen..

 

bredford_dolphin_bg_norge_500.jpg

Her er "båten" jeg er på nå.....men fra en annen brønn...

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

Jupp, da var vi i gang igjen. Går tregt men har da fått gjort noe....Angret på at jeg begynte så sent med dette :headbang: Begynner å bli rimelig båtsjuk ja......

 

15042009701.jpg

Styrbord stolkasse under plasting.

 

16042009704.jpg

Klødde meg mye i hodet hva jeg skulle finne på her. Måtte få plass til spilleren, samtidig som man ikke skulle ta all benplass....

 

17042009707.jpg

Slik ble det etter mye styring. Nå er spilleren skjult under plata samtidig som at jeg tror det skal gå greit med beina. Skal vel ha et sig.tenner uttak her og, pluss kanskje et bittelite hanskerom...

 

17042009711.jpg

Har grovskjært styrekonsollen. Har prøvet å lage litt bedre plass til knea......

 

Spørsmål: Båten blir liggende litt oppe i elva (helt ferskvann). Er det noe point i å styre med bunnstoff???? TRor faktisk jeg kommer til å prøve uten......Eller er det helt teit?? :eek:

 

Nå er det bare å gi gass. Svogeren min kjøpte seg en askeladden 16 fot med 50 e tec i går. De overnatter i ny-hellesund i natt. I lavvo med vedovn.... Uæææ eg vil på sjøen og..

Link to post
Share on other sites

Kryssfineren kjøpte jeg på monter. 12mm. vet ikke hvilken type det er. Får se om det blir noe av å sparkle så mye på stolkassene da resten av skroget innvendig har grov glassfiberfinnish. Mulig jeg sparkler hardtoppen utvendig og styrekonsoll. Bruker biltema sitt opplegg ja; polyester og glassfiber. Blir vel å prime med tokomp og lakke etterhvert.

Link to post
Share on other sites

Updating:

 

HAr siden sist plastet endel på det nye treverket som er felt inn. Dette har vært utrolig tidkrevende og en skikkelig tålmodighetsptøve. :sweat: Mye sliping og tilpassing av kanter og hjørner. Har funnet ut at jo mer tid en bruker før en går igang med plastingen, jo lettere og bedre blir dette. Grunnarbeid er viktig :yesnod: Har brukt ganske nøyaktig 14kg med polyester og 2 ruller a 10m med glassfiberstrie.

 

22042009721.jpg

Godt igang med klineriet

 

22042009719.jpg

 

24042009767.jpg

Kona måtte kjøpe ny saks for å si det sånn :giggle:

 

25042009773.jpg

Da skal det meste være plastet bortsett fra noen småting. Må plaste litt runt luka på fordekket.

 

25042009774.jpg

Så da er vi igang med århundrets sparkeldans. Orginalt var det veldig grov finish på dekket. så det ryker nok noen bokser med sparkel her ja.....

25042009775.jpg

 

Noen som har noen sjefe forslag til farge på balja?????? Har en kalesje som er rød (falmet) denne tror jeg ikke jeg tar meg råd til å bytte ut.... HVis det ikke er noen som har en hel wester 18 kalsje liggende til en rimelig penge da...????

Derfor blir det nok lyse farger. Offwhite til biltema?? Bør jeg ha dette på hele båten?? Eller ha lysere hvit på hardtop og inni?? Forslag? så host dem opp :lol:

 

edit: og gutten gleder seg til "nye" motoren kommer......e-tec 60hk 2007.....

Redigert av softneck (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...