Jump to content

Batterikabler og tykkelse.


Brumm

Recommended Posts

Jeg holder på å bytte ut batteribanken med 3 stk AGM 140 A. Disse nye batteriene har motsatt polplassering av de gamle slik at jeg nå sitter med litt for korte batterikabler.

Det er veldig knotete å bytte ut hele kablene og jeg har lyst til å gjøre det enkelt og forlenge de noen cm. De gamle kablene er kjempetykke, kanskje 50 kvadrat, men jeg fikk ved en misforståelse laget til noen 35 kvadrats stumper påmontert kabelsko og jeg ønsker å bruke disse. Lengden det skal skjøtes på med er ca 4-5 cm. Går dette bra eller mener de elkyndige på forumet at jeg da vil få spenningstap eller andre problemer?

 

Jeg skal også monterer på noen nye kabelsko på de tykke kablene, og har mest lyst til å bruke sko som er til 35 kvadrats kabler fordi klemtangen jeg har bare tar opp til 35 kvadrats sko. Gjør det noe om jeg klipper av noen tråder ytterst på en 50 kvadrats kabel slik at de passer inn i en 35 kvadrats kabelsko? Eller blir det brannfare evt spenningstap?

 

Belastningen på kablene på det værste er en 4 hk baugpropell og en Engbo ankervinch, men dette utstyret kjøres bare i kort tid, og aldri samtidig. Dvs ankervinchen kan jo i og for seg være i sving et par minutter ved ankerløft fra litt store dyp.

Link to post
Share on other sites

Ville ikke loddet. Er det vibrasjoner, har kordeler i kabelen en tendens til å ryke i overgangen der loddetinnet slutter. I utgangspunktet skal det også være unødvendig å lodde når man har presset kabelskoen med en skikkelig kabelskotang. Bruk krympestrømpe i tillegg. Det finnes skjøtehylser du kan bruke til skjøtingen.

Link to post
Share on other sites

Er ikke enig i at du bør lodde, en korrekt presset kabelsko er tilstrekkelig.

 

Jeg ville hørt om jeg kunne lånt en tang et sted i nærmiljøet og klemt på en kabelsko som var i riktig størrelse i forhold til kabelen, men det er sikkert ikke nødvendig :smiley: ..

Link to post
Share on other sites

Carveza: delte meninger der ang. lodding. Men selvfølgelig hadde det vært kabler inn på motor dynamo/starter så er ikke lodding å anbefale pga stadig bevegelse. Men her er det som jeg har forstått inn på batteribank. Loddet og presset kabelsko gir jo 100% kontakt :yesnod:

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...