Jump to content

Hvilken båt er dette? Hurricane? Rana?


Guest fino

Recommended Posts

Mener at det er noe vi kalte for Hurricane, de leide ut former til denne båten hos hammerverket / aspelin stormbull  i stavanger på 70 tallet. De hadde kompkette former til skrog og overbygg samt alle luker / detaljer osv. Derfor er det/ var det ganske mange av disse som ble vellykkede selvbygg.

Link to post
Share on other sites

  • 3 uker senere...
  • 4 måneder senere...
  • 3 år senere...
  • 1 måned senere...

Har også en slik båt. HAr sett mange navn på dem, Vira, Vera, Hurrycane Skibsplast, Rana etc. En god båt er det iallefall, og en utrolig god sjøbåt med dyp V-bunn. Min er utrustet med 115hk og går som bare det. HAr gjort en solid opppussingsjobb med den, men resultatet ble bra. Eneste er at jeg kunne trenge en ny kalesje. Noen som har en? Legger ved bilder av før under og etter oppussing.

 

22.jpg

23.jpg24.jpg

Link to post
Share on other sites

nix og nei! dette er originalt en svensk 70-tals klassiker ritad av Pelle Pettersson på slutten av -60 tallet. fabrikat Crescent ! denne modellen kalles 53 cabin. finnes både med innom og utombords. flere typer overbygg- daycruiser og cabinbåt. 54 er og en avart av samme skrog. grunnen til at der er så mange andre rare navn er halvfabrikata og kopiformer. da finnes det på navn som folk kjenner som et salgstrick. "fjord" fenomenet som eg kaller det. alle båter som man ikkje veit ka er blir merkelig nok til en Fjord på Finn...

Redigert av Korsnes (see edit history)
Link to post
Share on other sites

  • 2 måneder senere...

Da har jeg solgt min Vira, Skibsplast, Hurrycane, crescent eller hva det nå er. En god båt som jeg her vert fornøyd med i mange år.

Kjøperen var veldig begeistret for båten, og jeg håper han får like mye glede av den som jeg har hatt.

Byttet den nå ut til fordel for en IBIZA 20 Touring. Gleder meg til våren.....

Link to post
Share on other sites

  • 6 år senere...

Har nettopp kjøpt en slik, helt lik den som er avbildet lenger opp her med blå stripe. Min ble kalt acquaviva av selger. Men tror jeg døper min om til hurricane 17 siden det høres mye tøffere ut :smiley:  Min trenger mye arbeid men blir brukt ut sommeren også pusset opp til vinteren. Føles som en veldig fin og stabil båt til å være såpass liten og gammel. Planer utrolig lett og får 29knop på den nå med 85hk yamaha på hekken men regner med jeg bikker over 30knop når jeg får rett propel. 

Redigert av crazymm (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...