Jump to content

Legge nytt tak på tresnekke


fiskeren

Recommended Posts

Hei! Dette var interessant, skal gjøre denne jobben jeg også etterhvert! Men Sjælø, jeg kan ikke se at du brukte noen fom for duk/armering, er det for at du limer direkte på finer? Hvis man legger det direkte på takplankene trenger man da duk/armering til epoxy?

Link to post
Share on other sites

Hvis man legger det direkte på takplankene trenger man da duk/armering til epoxy?

 

Er enig med Skjælø; epoksy er bedre enn glassfiber/polyester. (men det er jo mange som med hell har brukt polyester da..(f.eks WalterS) :wink: )

Epoksy limer bedre og er i tillegg tettere enn polyester.

Metoden med å lime og stifte/skru et kryssfinerdekke på planketaket først, er mest for å stabilisere alle bevegelser som uansett dekkemiddel vil opptre på et planketak. Med kryssfiner blir taket "dødt" og du unngår i større grad sprekker og vanninntrenging. Du må gjerne lime flere tynne lag med kryssfiner ( i stedet for ett tykt lag) f.eks. 2*6mm i stedet for 12mm. Hvis du limer med fortykket epoksy (eller noe Sika-stoff..?) + epoksy m/matte på toppen får du flere lag med tetting.

Link to post
Share on other sites

Epoxy er utmerket, men husk at epoxy ikke tåler UV-stråling. Du må enten male overflaten, eller olje/lakke den med noe som inneholder UV-filter. Går du for det siste, må du være klar over at UV-filteret i olje og lakk brytes fort ned, hvilket nødvendiggjør at overflaten behandles hvert år.

Link to post
Share on other sites

Gon, har du mettet duken fullstendig med epoksy ?

Jeg har begynt nå å legge epoksy på hyttetaket (dvs har begynt oppe i vindskjermen) og med Biltema epoksy og duk så har det blitt bra. Duken er helt usynlig. Eneste minuset er at duken er 290gr/m2 så den forbruker mye mer epoksy enn det som er påkrevd til jobben. Kunne godt hatt en 190gr duk.

 

MVH

Morten

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...