Jump to content

15/40 Turbo olje?Biltema


Hasla 26

Recommended Posts

Hei hva er forskjellen på 15/40 turbo olje og vanlig 15/40 olje?er dette det samme.Ser att på Biltema har 15/40 turbo olje.Men jeg ser att andre forhandlere har 15/40 motor olje og ikke turbo foreks.Noen som har noe fornuftig svar på dette.Har denne olje noe forskjell på motor er denne foreks skadelig i forhold til motor uten turbo?MvhBjørn :crazy:

Redigert av Hasla 26 (see edit history)

Jeg er også en klakkør og er stolt av dette.

Link to post
Share on other sites

Tror ikke det skal legges så mye vekt på navnvalget på kanna. Turbo, ultimo, racing bla bla bla er bare ting som er satt på for å selge.

Det som betyr noe er viskositet og klassifisering, og der skal du følge det instuksjonsboka sier om viskositet til punkt og prikke og minimum det den sier om klassifisering.

 

Har du en motor som er noen år gammel, vil stort sett alt du får tak i av dagens oljer overgå spesifikkasjonene i boka flere ganger.

Noe av det mest skadelige for gamle tunge diesler er når far i beste mening kjøper den dyreste olja han kan finne i tro om det er det beste for motoren og handler inn 0w30 olje som er tynn som piss når motoren hans skal ha 15w40.

 

Her syndes det også mye på bensintasjoner på land når en uvitene sjel kommer inn og spør den pølseselgene studenten som jobber der om hvilken olje de skal ha. i 9 av 10 tilfeller blir da den dyreste 0w30 olja anbefalt fordi "det er den beste vi har" uvahengiv av om kunden har 09 VW 2,0 TDI eller 86 Chevy 6,2 v8 diesel.

0w30 på en gammal på en 20 år gammel stor og slitt diesel

Mvh. SAP

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...