Jump to content

Wiking 28 Det lyser i rødt lys og en alarm tuter


jentorge

Recommended Posts

Har vært på tur i dag og etter en stopp så startet jeg motoren igjen. Hører en svak summing som kommer og går. Etter en stund tennes en rød lampe og den svake summingen går over til den samme høye pipingen som oljetrykkalarmen. Oljetrykk er ok, kjølevannstemperatur likeså. Voltmeteret viser ca 13 volt og det har det altid vist når turtallet er så vidt over tomgang. Når motoren settes til tomgang ca 600 omdreininger så faller spenningen til litt over 12 volt og det har det også altid gjort. Hvis det røde lyset er ladelampa så burde vel ikke spenninga stige når jeg øker turtallet eller? . Og var det vanlig på syttitallet å ha summer på ladelampa. Eller er det noe helt annet tro.

Link to post
Share on other sites

Har forsket litt mer på dette. Motoren er en 1977 2704ET marinisert av sabb. Når jeg starter motoren slukker oljetrykkslampa samt den andre lampa. Etter 5 sekunder begynner den andre lampa å lyse svakt samt at lydalarmen for oljetrykk summer på ca halv styrke. Jeg ser at spenninga på voltmeteret øker med ca en volt når motoren går. Når jeg stopper motoren så tennes oljetrykklampa nesten med en gang og alarmen går med full styrke. Etter 2 til 3 sekunder går den andre lampa over fra å gløde svakt til å lyse normalt. Disse to lampene bruker tydeligvis den samme lydalarmen. Den ser da ut til å lade normalt og er fristet til å bruke avbitern på den lydalarmen, men er bekymret for at det er noe annet enn dårlig lading den prøver å fortelle meg.

Link to post
Share on other sites

Løst! Trur jeg

 

Etter større demontering av et heller kaotisk elektrisk anlegg samt stramming av viftereim fant jeg ut en lampa som jeg hele tiden trodde var oljetrykklampa var egentlig ladelampa og omvendt. Fiklet litt på ledningene til oljetrykksbryteren og alt ble som normalt igjen. Ihvertfall en times tid med kjøring. Så begynte det pånytt. Så nå blir det å få tak i en ny oljetrykksbryter. Hvem selger sånt tro? Klippet av summeren så jeg kan bruke den imens da oljetrykksmåleren tydeligvis har en egen giver som virker ok. Til vinteren blir det vist å bygge nytt elektrisk anlegg. Irr på kontakter og rustne/irrede sukkerbiter samt et kaos av ledninger som tydeligvis ikke er i bruk samt nye kreative strømstjelingskabelsko her og der. Jeg har vist kjøpt meg en tidkrevende hobby.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...