Jump to content

hvor kjøper man "4 twisted pair cable"


Framtia

Recommended Posts

Dersom dette er vanlig signalkabel uten spesielle krav til tykkelse på leder kan du kanskje bruke vanlig nettverkskabel? (TP kabel). Dersom du har en IT person på jobben har han sikkert noen gamle cat-4 eller cat-5 kabler liggende som ikke skal brukes i bedriftens datanett.

Eller så kan du bare knabbe en, eller kjøpe en på nærmeste OBS eller PC-sjappe.

Link to post
Share on other sites

Hei !

 

Sitter ned en nettverks patchekabel foran meg, og den står det AWG24 på.

 

Ihht denne blir det bare 0,2 mm2 så litt tynt er det vel.

 

Tok en sjekk på ELFA, og de har ikke noe i nærheten. Så er spørsmålet hvorfor skal du ha akkurat dette. Uten å ha sett koplingen, kan det virke overkill med en så tykk kabel, men det kan jo rett og slett være for at den skal ha en viss mekanisk styrke. Tvinn brukes for å oppnå støyimmunitet. dvs er den tvinnet, så er sannsynligheten for at et påført felt vil påvirke begge ledere like mye, og således oppheve hverandre. Ville vel ikke tro at et battmeter skulle være spesiellt følsomt for støy. Tror egentlig at du kan bruke det meste her, men ønsker du å følge spec.en tror jeg det enkleste er å kjøpe 2 lenger 1,5 mm2 på BT eller Clas - eller hvilken som helst bensistasjon- sette endene i en drill og tvinne sjæl. Trenger ikke noe kraftig tvinn - hele vitsen er at kablene skal ligge inntil hverandre hele veien.

 

 

-koh

Redigert av koh (see edit history)
Link to post
Share on other sites

halvannen kvadrat på en kabel til en strømmåler høres da veldig tykt ut.. Det er jo det sammen som en kjører 10 amp i huset om jeg ikke husker feil. Ombord i Ormen lange har vi bare veldig tynne kabler. Skal jo ikke noe strøm gjennom disse kablene.. Jeg hadde sjekket opp om dette var korrekt.

Link to post
Share on other sites

Ville vel ikke tro at et battmeter skulle være spesiellt følsomt for støy.

Kablene skal overføre en spenning, målt over shunten. Dette er ingen stor spenning, og battmeter ingang er nok ganske følsom for å kunne "lese" små variasjoner i spenningen. Støy på ledningene vil også være spenninger, og for å redusere disse så mye som mulig, ville jeg bruke tvunnet par kabel.

 

halvannen kvadrat på en kabel til en strømmåler høres da veldig tykt ut..

 

For tykke kabler er ingen ulempe, i motsettning til for tynne kabler. (Dersom vi ser bort fra pris og vekt.)

Link to post
Share on other sites

Du kan sikkert gå ned til 18 AWG (16 er større enn 18 målt i AWG systemet :yesnod: ), men uansett kan det se ut til at du må lage de selv. Jeg har ikke sett Twisted Pair i de dimensjonene før, det finnes sikkert, men jeg er usikker på hvor man skal begynne å lete.

 

Jeg tror det letteste er å kjøpe 16 / 18 AWG koblingstråd fra f.eks www.ELFA.se (f.eks 55-404-22), og tvinne de selv, som forklart i manualen din. Bare ha i tankene at du må beregne mye mer ledning når den skal tvinnes.

Link to post
Share on other sites

Jeg tror det letteste er å kjøpe 16 / 18 AWG koblingstråd fra f.eks www.ELFA.se (f.eks 55-404-22), og tvinne de selv, som forklart i manualen din. Bare ha i tankene at du må beregne mye mer ledning når den skal tvinnes.

Jeg tror heller jeg ville parallellkoble flere par for å få tilstrekkelig tverrsnitt. Eksempelvis bruke alle fire parene i en 4-pars kabel med 0,36mm2 ledere.

Link to post
Share on other sites

Har innstallert to slike og jeg tvinnet selv 2 stk 1,5 kvadrat ledninger til shunten, til instrumentet brukte jeg vanlig toleder kabel. Dette har fungert uten problemer i flere år.

Det er kun ledningene fra shunten som er viktig å få tvinnet da disse måler svært små spenningsforskjeller, resten av dem trenger ikke denne behandlingen.

Link to post
Share on other sites

Det var dyrt. Blir nesten 700 kr når du har det i handa.

Lampettledning 2x0,75 hadde holdt.

 

Fjernet kappa på en lengde og tvunnet lederene sammen.

3 lengder til, uendret, så har du alt. + litt tape.

Men så så jeg at prisen på lampettledning er kr. 9.- pr m. Dvs kr. 288.- og det synes jeg var dyrt også.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...