Jump to content

Kjøpe båt av svenske på ferie i Norge..


Hydrox

Recommended Posts

Sitter her og lurer på hvordan det blir hvis jeg kjøper båt av en svenske som er på tur med båten sin i Norge. Er det bare å gjøre opp der og da, på bryggen i bergen f.eks og så tussle seg bort på tollboden å ordne med papirene for moms?

Så lenge båten er i den svenske herremannens eie så er det vel ingen som kan nekte ham i reise på ferie i norge med båten.

 

Hva om jeg bare vil ha båten og ikke maskinene som står i båten? Kan den svenske herremannen ta med seg maskinene hjem til norge på en henger, evt. sendt hjem til hans bopel i sverige med en eller annen form for transport.

Eller hva om vi plukker ut maskinene og skroter dem før jeg kjøper båten, evt før den fortolles? En svenske har vel lov å kaste boss i norge...

 

Joda, dette er nok litt utspekulert og det er nok avtalt på forhånd. Men så lenge handelen ikke sluttes før båten er i norge så har man vel ikke gjort noe galt. Svnesken har tross alt reist på ferie med båten og ville vise meg båten i samme slengen. Jeg ville ha båten der og da og gav ham et tilbud han ikke kunne si nei til...

Link to post
Share on other sites

Ja... det burde jo være akkurat det samme hvem som seilte båten til Norge... skulle en mene og tro ihvertfall! Nå er det jo såpass mye spissfindigheter og rundtomtull med regler som henviser til andre regler som... ja, du veit... Tror kanskje at jeg ville ha kostet på meg en liten telefon til den rette instansen og forhørt meg. Særlig når det kommer til spørsmålet ditt om maskinene. Jeg må si at jeg kanskje er litt mer i tvil der, men det er kanskje ikke umulig så lenge de riktige papirene er tilgjengelig.

 

Dette blir bare synsing og tull fra en som ikke har greie på slikt! Regner med at det er mange som har bedre kontroll på tollregler enn jeg har! :crazy:

Link to post
Share on other sites

Det er ikke det samme hvilken herremann som seiler utenlandsk båt i Norge. Da kan man bli tatt for smugling med påfølgende inndraging. Det er regler om hvordan man skal forholde seg. Blant annet om eierskap m.v. Dette er spesielle norske regler som våre myndigheter har implementert i og med at Norge i det store og hele er dyrere enn landene rundt oss. Derfor er smugling inn til Norge en mulig gesjeft.

 

Ellers skulle det ikke være noe problem. Faktura fra svensken i norsk eiers varetekt. Faktura beviselig betalt. MVA beregnes av tollkammeret og betales. Snag: Hvis ikke tollkammeret tror verdien av båten er reell, vil de taksere båten og regne avgifter derav.

 

Motorer og retur av disse. Jeg vil tro at den svenske herremannen må fysisk fjerne motorene fra båten før salg. Ellers blir det fort slik at du kjøper og importerer motorer, for så å eksportere dem igjen. Det kan bli dyrt.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...