Jump to content

Hvordan få båtplass i nordstrandområdet (Oslo)?


mazeking

Recommended Posts

Hei,

 

Jeg er ny på dette forumet og vurderer å kjøpe meg båt. Har forstått det slik at så lenge man bor i Oslo og skal ha båt så man også ha båtplass. Har googlet litt og faktisk ringt til en marina. Der lo de nesten litt av meg da jeg spurte om mulighet for båtplass. "Båtplass, ha ha Nei det kan du bare glemme!" Det var svaret jeg fikk. Jeg kjenner dessverre ingen som eier båt her i området så jeg veit rett og slett ikke hva jeg skal gjøre for å finne ut hvor man kan få båtplass. Har dog hørt via andre som kjenner båtfolk at det rundt omkring finnes båtplasser som ikke er i bruk enkelte på havner.

 

Finnes det noe kart noe sted med oversikt over marinaer og båthavner i oslo og hvor de faktisk ligger? Har funnet flere navn på havner vi google, men har ikke peiling på hvor de ligger. Et oversikts kart er å foretrekke framfor å goggle hver og en.

 

Hvordan bør man gå fram for å finne seg båtplass? Bør man dra rundt til hver eneste marina i indre oslofjord og bunnefjorden og spørre? På finn.no ligger det ut en del båtplasser på vestsiden av indre oslofjord men lite å finne innover mot bunnefjorden.

 

Noen som har noen tips her eller kanskje vet om ledige båplasser? Siden jeg er nybegynner nå det gjelder båt, men har familie og under så ender vi vel opp med en eldre daycruiser på under 20 fot.

Redigert av mazeking (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Vel...... Hvis du er religiøs så hjelper det kanskje å be :rolleyes: , men jeg tror nok at en velfylt for ikke å si overfyllt lommebok er ett adskillig bedre hjelpemiddel. Vet ikke hvordan det er i Oslo, men iallefall her vest er det slik at er du villig til å betale :headbang: , så løses nok båtplassproblemet også.

Link to post
Share on other sites

Hei,

jeg har brukt mange år på å lete etter båtplass i samme området, marinaene og båtforreningene i området har lange ventelister. Det er svært få plasser til salgs, flere år siden sist jeg så en. Jeg fikk til slutt tak i en båtplass til leie på finn.no og anbefaler deg å lage en finn agent som varsler deg når båtplasser legges ut.

Link to post
Share on other sites

Guest Avmønstret#

Mener da virkelig at jeg stadig ser plasser til leie i området (finn.no). Sjekket litt rundt det når svogers skulle ha båt. Ikke noe problem å finne plass fra sesong til sesong ville jeg tro, men fast plass... vel... da sliter du nok. Uansett har du bedre sjanse om du leier litt rundt, du kommer i kontakt med folk og plutselig så ordner det seg ett eller annet.

 

Det enkleste er jo å ha båt som går på henger når man må bytte plass hver sesong.

Link to post
Share on other sites

Alle havnene i dette området (Nordstrand/Bekkelaget) er konsentrert rundt det som kalles paddehavet, dvs området på innsiden av Ulvøya, Ormøya/Malmøya.

 

Her ligger det flere organiserte havner + diverse private plasser.

 

- Malmøya slipp

- Sørfonden Marina/Padda Båtforening

- Bekkelaget Båtforening

- Sandkroken slipp

- Ulvøya Båtforening/Ulvøya Vel

- Havn i sundet ved ormøya, husker ikke navnet

- Havn på Malmøya som jeg ikke husker navnet på / Malmøya vel?

Link to post
Share on other sites

Dette med båtplass er ikke lett.

 

Det enkleste er å legge ut bøye gjerne mellom Padda og Ulvøya. En annen mulighet er å ringe litt rundt eller høre med venner om noen kjenner noen på Ulvøya, eller nedenfor Mosseveien og sydover. Plass kan oppdrives bare det blir enighet om prisen og en bruker fantasien.

Link to post
Share on other sites

Daffy, det jeg mente var at det i Oslo vel ikke er så mange plasser der man bare kan rygge hengeren ned til vannet og lempe ut båten. Har derfor forstått det slik at man bør leie seg en plass hvis man skal ha sjangs til å få ut båten når finværet setter inn. De fleste båtplassene på den side av byen der jeg bor ligger i nærheten av mosseveien. På mosseveien er trafikken helt sinnsyk når det er badevær ikke der jeg har lyst til å rygge rundt og snu med en lang og tung henger når trafikken går som verst.

 

Ellers takk for alle tips her. Ser ut som om jeg bør ringe rundt, prate med folk på de akutelle marinaene og evt lage meg en finn agent :-)

 

Så var det båt da. Jeg er totalt båtnovise og vet rett og slett ikke en dritt om båter. Som tidligere kanskje nevnt så er vi en familie på 4 med to barn på 4 og 6 år. Har fått tips at vi da bør se etter en daycruiser. Noen "båt for dummies" nettsider der man kan lære litt om båt? Ser en masse utrykk som Powertrim osv som jeg ikke vet så mye om. Er vel en fordel å få seg en GPS så man ikke drar rett på første og beste skjær ? :-)

 

Ja ja det vel ikke alt man kan lese seg til, båtliv er vel mye "learing by doing" går jeg ut fra?

Link to post
Share on other sites

Tipper jeg i første omgang blir å kjøpe en gammel daycruiser så vi får plass alle 4 i familien. Tipper det blir en gammel båt til 50.000-70.000 kroner. Når det gjelder båtplass så var det leie jeg tenkte på og ikke kjøp i første omgang. Båtførerbeviset høres ut som en god ide, da får man vel lært litt nødvendig teori for å komme igang :-) Fin litteratur nå på sommeren.

 

Helt ærlig så har jeg ikke peiling på hvor stor båt jeg trenger, men litt kjapt innen for oslo så er kanskje dette båter som jeg ville vurdert å dra å se på:

 

http://www.finn.no/finn/boat/object?finnkode=17190414

 

http://www.finn.no/finn/boat/object?finnkode=17976782

 

Ser at dette er litt eldre båter, men hvis jeg finner ut at båt ikke er noe for meg så er vel ikke verditapet så stort på båter i denne prisklassen. Noen fallgruver på disse annonsene jeg ikke har sett?

Link to post
Share on other sites

Har selv båt liggende i Sandkroken og vet hvor vanskelig det er å få tak i en plass i en av disse havnene. De to på Malmøya kan du nok bare glemme, med mindre du kjenner noen som kjenner noen som kjenner de som driver osv. :eek: Men på Ormøya er det en god del plasser som er privat eid og som leies ut hvert år. Havna på Ulvøya er for de som bor der og vanskelig å få plass i, men en bøye plass var ihvertfall mulig for et par år siden. Men siden den gang så synes jeg det har kommet en god del bøyer og det begynner kanskje å bli fullt? Mitt beste tips er Finn.no, før jeg fikk fast plass skaffet jeg meg ganske enkelt en plass via siden. Men her må du sette på varsel, for plassene blir borte innen svært kort tid! Om du melder deg inn i Oppegård båtforening kan du vel kjøpe et kort som gir deg mulighet for benytte rampen en sesong om gangen. Her er det god plass og fint for en som ikke har mye erfaring med opp- og nedtak av båt.

 

Lykke til med søket og kjøp av båt!

Link to post
Share on other sites

Om du melder deg inn i Oppegård båtforening kan du vel kjøpe et kort som gir deg mulighet for benytte rampen en sesong om gangen. Her er det god plass og fint for en som ikke har mye erfaring med opp- og nedtak av båt.

 

Om ikke du bor for langt vekke vil også jeg anbefale Oppegård Båtforening for bruk av henger.

Er medlem her selv og brukte rampen her de første årene. Også mulig med parkering av henger med båt. Koster medlemskap og tror det er 500 for trailingkort per sesong.

Ellers er det nok leiemarkedet som er aktuelt, har stått på ventelister i fire år nå og ser jeg har nok en stund igjen før jeg har noen fast plass i det området du snakker om (Ligger i øyeblikket på Nesset (Vinterbro))

 

Lykke til med båtkjøp!!

Link to post
Share on other sites

Jeg kan i allefall ikke huske å ha sett så mange ledige båtplasser annonsert på Finn som i år og ingen tvil om at prisene har gått ned, sågar ganske drastisk. Regner ikke med at Contraband er enig med meg i det, men kjenner jeg den knekten rett så har han vel båtplass/er både for utleie og sågar for salg - if the price is right?

 

Og kanskje man skal vurdere å leie en plass litt lenger ute i fjorden f.eks Asker og Bærum for kanskje bedre å kjøre dit med bilen og ta båten ut enn å ikke ha båt fordi det eneste sted i verden man vil ha båtplass ikke er tilgjengelig? :cool:

Link to post
Share on other sites

Takker for mange gode svar her. Etter å ha pratet med en båtkyndig kar på jobben har så har jeg fått tips om å kanskje skaffe meg en skjærgårdsjeeppå 16-19 fot, med 4 takters motor. Da får man mye båt for penga. Sitter og tråler finn andre nettsider.

 

Blir vel også en lang ringerunde i dag for å sjekke ut litt båtplasser. Skal en tur over til hovedøya i ettermiddag så da har jeg jo mulighet til å prate med litt båtkyndige folk og kanskje få noen tips om båtplasser og mulige båter til salgs. Hører også det er en fordel å kjøpe båt og henger samlet hvis man har mulighet til det.

Link to post
Share on other sites

Hører også det er en fordel å kjøpe båt og henger samlet hvis man har mulighet til det.

 

Hvorfor det?

 

Det er forøvrig to viktige "regler" hva angår båthengere; Ikke kjøp brukt og ikke lån den bort. Grunnen til det er kombinasjonen av saltvann og en dels evne til å kjøre hengeren til sjøs. For noen har det i år medført at bilen har fulgt med til sjøs!

Link to post
Share on other sites

Det er ikke fritt fram å legge ut bøye mellom Padda og Ulvøya

Hvem er det som regulerer bøyeplasser? Ulvøya skulle jo i sin tid fjerne sine bøyeplasser for å legge ut brygger, det som i realiteten skjer er vel at det bare blir flere for hver sesong.

Link to post
Share on other sites

Hvorfor det?

 

Det er forøvrig to viktige "regler" hva angår båthengere; Ikke kjøp brukt og ikke lån den bort. Grunnen til det er kombinasjonen av saltvann og en dels evne til å kjøre hengeren til sjøs. For noen har det i år medført at bilen har fulgt med til sjøs!

 

Ja det var en stygg sak i avisen for 2 uker siden om en hel familie med bil som ble dratt på sjøen da båten skulle sjøsettes. Takk for tips om henger og saltvann. Alltids noe å lære for oss båtnoviser. Lurer litt på hvordan man skal klare å få båten opp og ned fra vannet hvis man ikke bør rygge hengeren så langt ned at den toucher vannet?

Link to post
Share on other sites

Har du ikke båtplass, så kjøp båt og henger. (om du har plass i hagen?) Da har du jo hele Oslofjorden med super skjærgaard innen for en 1,5 times kjøretur........

 

Skjønner ikke hvorfor alle er så redde for å rygge hengeren litt ut i saltvann. Bare pass på å ta av skilt/m lys bakpå.

 

Eventuelle skader på hjullageret er ikke verdens undergang, relativt greit å bytte hjulager på en henger.

 

Om ikke anne er det jo bare å spyle litt med ferskvann.

 

Jeg ville hatt 1 person i bilen på førerplass med vinduet åpent, og uten setebelte klar til å gjøre tilltak om bilen skulle bevege seg, kanskje legge en planke eller stein bak hjula.

 

Tenk ikke så mye på båthenger og saltvann, er vel mye verre å ødelegge båten?

 

Lykke til.... :sailing:

Link to post
Share on other sites

Lurer litt på hvordan man skal klare å få båten opp og ned fra vannet hvis man ikke bør rygge hengeren så langt ned at den toucher vannet?

 

Man rygger (etter å ha tatt av skilt/lys) så langt ut at vannet står opp på gummien på hjulene, men ikke opp til akslingen. Brekket på i bilen og bremsen på på hengeren, hvis den har det. Du trekker ut vaieren/båndet på vinsjen forbi enden av hengeren og ut til båten, fester denne i båten og vinsjer båten opp på hengeren. Det kan da være nødvendig å henge seg litt på baugen på båten slik at ikke hekken/motoren slår nedi bak. Motoren har du selvfølgelig tiltet helt opp først. Jeg spyler alltid båten under/hengeren når jeg tar opp båten for å fjerne altsaltet med en gang. Har også alltid med meg et par vedstykker i bilen som kan legges under bakhjulene på bilen og bak hjulene på hengeren når denne står parkert. Bruker ikke bremsen på hengeren under oppbevaring da denne har en tendens til å henge seg opp.

Jeg gjør dette ofte alene med båt/motor etc som veier ca 1300kg og med litt trening så går dette som en lek. Har også kostet på meg en ordentlig el-vinsj og det er bare helt deilig - anbefales!

Med en henger så har du all fleksibilitet mht hvor du vil dra, men også med tanke på opplag og service er henger veldig greit!

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...