Jump to content

Tohatsu er best!


turminator11

Recommended Posts

jeg har thohatsu 9,9 timmet til 15 på en 11 fots rib og jeg har dratt 9 fots med 9,9 trimma til 15 jeg har dratt 11 for michro fun med suzuki 9.9 trimma til 15 jeg har drat yamaha gh 11 jeg har dratt yahama v max timma til 15 thohatsu er bare best shut a fuck opp for de som sier yahama er best;)

Link to post
Share on other sites

Vel, hvilke kriterier som gjør en motor "best" da? -Nemlig, det er svært subjektivt hvilke kriterier som stilles.

 

Noen ønsker kanskje at en motor skal gå best mulig i forhold til vekt (racing), andre ønsker kanskje en bensingjerrig motor til og putre utpå og fiske, disse velger gjerne en moderne firetakter også er det også noen som kanskje skal bruke motoren til litt av hvert, ønsker en sprek motor i forhold til vekt, i tillegg legger de stor vekt på at motoren bruker lite bensin og er lettstartet. Bare noen eksempler.

 

Nå vet jeg ikke hvilken erfaringer du har med de forskjellige motormerkene, men jeg har hatt litt av hvert og de jeg desidert har vært mest fornøyd har det vært yamaha deksel på, har ALLTID startet på drag 1, eller 2, gått ganske ok i forhold til vekt osv osv. Kan vel også nevne merket jeg :puke: av, og det er Johnson 25hk. Herregud for en treigstarta, treig, tung og sur motor som har stoppet ved vær anledniing. Har også to venner som har hatt samme rakklet, akkurat likedann har de også vært, men nok om det.

 

Jeg mener også metoden din for og avgjøre hvilken som er best er litt :crazy::lol: Alle de andre båtene er mye tyngre enn en RIB og de går tyngre igjennom vannet, dessuten er det andre faktorer enn selve motoren som er med å avgjøre hastighet, som f.eks propell og hvor mye overvektig dauflesk som var oppi de tyngre båtene i forhold til din. Har selv brukt en Arimar 360 med 30hk og skikkelig propell en hel sommer når jeg var yngre, gikk veldig bra og gikk ifra det meste av båter med lignende motorinnstallasjon, foruten winrace o.l med overflatepropeller osv osv..

 

Men for all del, Tohatsu er gode motorer det, sår bare tvil om "test" metodene dine, er man påståelig og bruker harding ord, så får man jaggu tåle litt kritikk også.

 

Mvh, Kjetil. :fishing:

Link to post
Share on other sites

Jeg skjønte ikke helt innlegget (hva med å bruke komma og punktum og kanskje en stor forbokstav innimellom). Var han mest fornøyd med Tohatsu? Har selv hatt en 9,9 Tohatsu som ble gjort om til 13,8 hk. Var bra den, og har nå en 25 hk Tohatsu som har fungert fint i 10 år nå.

 

Kort fortalt er mine inntrykk av Tohatsuene jeg har hatt:

 

Høy fart

Støy

Tørst

Driftssikker

Link to post
Share on other sites

Jeg har selv en 9,9 tohatsu som skal være oppjustert til 15-16 hk eller noe. Har denne på en GH10. Går akkurat like fort som en Arimar RIB på 10-11for med trimmet mercury 9,9.

Om jeg hadde valgt en annen propell så hadde kanskje resultatet vert et annet så det er mange faktorer som spiller inn.

 

Min erfaring med tohatsu 9,9 så langt er: Lettstartet og sprek men bråker mye . Min forrige Yamaha 8hk gikk mye roligere, men den var lat...

Driftssikkerhet er etter mitt syn det aller viktigste.

Link to post
Share on other sites

og jeg har dratt 9 fots med 9,9 trimma til 15 jeg har dratt 11 for michro fun med suzuki 9.9 trimma til 15 jeg har drat yamaha gh 11 jeg har dratt yahama v max timma til 15 thohatsu er bare best

Jeg antar at du mener du har kjørt ifra disse båtene når du sier `dratt`? I så fall er vel ikke det så rart da 9.9HK Tohatsu egentlig er en 16HK, og har derfor mye mer hestekrefter enn de motorene du sammenliner deg med. Kvaliteten er ulik, og en Yamaha, eller Honda for den del, kan være en bedre motor enn din kvalitetsmessig. Jeg hører dem sier at det er vanskelig å få tak i deler til Tohatsu, så alt er ikke bare gull og grønne skoger der heller.

[Moralens glade vokter!]

[Vinner OT-forum entusiast 2010]

[ ->>>>------------> Tilbake på OT 12.10.11 ]

Link to post
Share on other sites

Du hadde "dratt" meg også hvis jeg kjørte en lignende RIB med 25HK'er. Rett og slett grunnet min vekt.

 

Mange faktorer som spiller inn her...

 

Jeg vet ikke helt din alder... men du virker ikke spesielt vitende så lenge du mener høyest toppfart betyr best motor....

Det virker som om båtene du kjørte om kapp med ikke var RIB'er i samme størrelse?

 

En microfun er jo desto mer tungdreven enn luftputa di. Til gjengjeld så er en Microfun en tryggere båt og kan mest sannsynlig ta mer last uten å gå under.

En båt ala microfun vil mest sannsynlig kjøre fra deg, når sjøen blir litt heftigere... da den ligger mye bedre i vannet.

 

Ikke noe galt med RIB'er... men alle båter har sin pluss og minussider.

Redigert av Bjerknez (see edit history)

BÅT: 2008 Askeladden 535 Bowrider - Mercury Optimax 115HK. Ballistic stålpropell - Navmann 6500

Link to post
Share on other sites

tohatsu er best?? javel. hvorfor klarte min 9,9 å hoppe av jolla på slep i går da? hadde det vært kvalitet så hadde den selvsagt etterdratt skruene selv. slik som alle kvalitetsmotorer gjør.

ps. min selges billig. ligger mellom søndeled og risør et sted. førstemann til mølla.

dummeste jeg har hørt. Ikke OT-moderator.

Link to post
Share on other sites

Finnes det noen grunn til å ta dette seriøst?? Fyren virker jo helt blåst,..

Nei, tok heller ikke dette seriøst, men vi skal passe oss for å kalle andre "blåst". Det er masse innlegg jeg irriteres over, både når det gjelder saklighet, men like mye skrivefeil og dårlig språk. Mitt forslag er at skal en kommentere slike innlegg så svar saklig og korrekt tilbake. Fakta og kunnskap som kan dokumenteres har alltid større effekt enn lettvint synsing. Litt humor og ironi er OK, men det er lett å tippe over til å bli sleivete og ufint.

Redigert av roesok (see edit history)

Ingen kan oppdage nye verdenshav om han ikke har mot til å tape kysten av synet.

Link to post
Share on other sites

dødslisten med diskusjonsforum som er "drept" av bedrevitere, kverrulanter og rettskrinvingsgeneraler er for å si det på godt norsk "Dødslang".

 

Om man kommer over innlegg med feil man irriterer seg grenseløst over, er det beste å klikke seg ut av tråden og la det forbigå i stillhet.

Det er i det minste mitt valg og min oppfordring til andre på BP. Det er mye feilstaving, dårlig norsk og orddelingsfeil i dette forumet og det er befriende deilig å se at det skjelden fører til at noen klager å syter på det.

 

RSL

NestBest - Bestway 40, Oppegård båtforening

Link to post
Share on other sites

hahahahaha denne trådstart :lol: jeg godt over.

 

Edit* gi blanken i å slenge med leppa om: komma, punktum og mangel på store bokstaver osv da...

Dysleksi er det noe som heter også da.

 

Uteom det så kan man holde munn og heller ta det opp her i: Krangletråden v2.0

Redigert av KenBjork (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Alle påhengsmotorer er gode. Det er ikkje store forskjeller på dem heller. Det gjelder vel helst to-takter motorene. Sjølv om det er forskjel på dei store to-takterene og fire-taktermotorane så er alle gode!

Det er ikkje heilt rett å berre seie att ein er best.

Norsk motorhistorie --> Still going strong :smiley:

Link to post
Share on other sites

Hmmm...ser at RSL skriver sjelden på en ny måte. :giggle: En kompis pleier å si at hvis du har vært slem i dette livet, må du fikse påhengsmotorer til evig tid "der nede." :cryin:

 

De trenger ihvertfall godt stell. :smiley:

Hehe... som en skrev i et annet tråd der rettskrivning et tema.... Skulle du finne feil i mine innlegg, kan du beholde dem :-)

NestBest - Bestway 40, Oppegård båtforening

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...