Jump to content

Har du testet din oppblåsbare vest


Enzo

Test den oppblåsbare vesten  

128 medlemmer har stemt

MENINGSMÅLINGEN ER IKKE SYNLIG FOR GJESTER: Vennligst Logg inn eller registrer for å se og delta.

Recommended Posts

Tenkte at det var på tide å sjekke vesten siden patronen var fra 2006! Fikk klar beskjed av " høvdingen" Odd Larsen selv på Fitjar, at den patronen ikke var noe problem og skulle derfor ikke skiftes ut.... Men jeg burde vel ha testet den slik at jeg visste den holdt meg flytende med noen kalde innabords :cheers:

Link to post
Share on other sites

Har en kompis som hadde hatt 2 sånne vester i ca 10år så kjøpte han seg nye patroner for å bytte , for å bruke opp den gamle patronen så tok han på seg vesten og hoppet uti for å bade, ingenting skjedde. Kom på land og åpnet opp for å titte og da viste det seg at patronen ikke var koblet til , det sto en liten papirlapp på den der det sto at den måtte skrus inn før vesten ble tatt i bruk , en annen prøvde å blåse opp vesten manuelt og det gikk ikke for den var revnet flere cm.

Ingenting av dette var mulig å se uten å åpne opp velcroen og inspisere vesten

Link to post
Share on other sites

Husk at oppblåsbare vester er tekniske vester og de skal minimum ha et ettersyn årlig.

Dette ettersynet innebærer manuell oppblåsning, for sjekk av eventuell lekkasje.

Kontroll og skift av bobbin (utløser) i henhold til fabrikantens bruksanvisning og sjekk av kullsyre patron. Denne siste skal veies om tuten er tett og vekten er preget inn på patronen.

En ting til, er vesten utløst en gang må både patron og bobbin byttes for at den skal virke neste gang.

Er du i tvil om prosedyrene, sjekk bruksanvisningen, for den har du vel tatt vare på........................... :crazy:

Redigert av Mini (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Det er da ingen grunn til å bytte partronen hvis man veier denne på en brevvekt og den veier det den skal i luftfyllt stand (33g)? Man bør derimot skifte bobbinen regelmessig (ofte også kalt saltpatronen har jeg sett/lest) og på denne så står det når den skal skiftes (dato). Man bør blåse opp vesten manuelt før hver sesong og la den ligge i oppblåst stand over natten for å sjekke at den fortsatt holder seg tett.

 

I allefall er det slik jeg gjør det og det er i følge bruksanvisningen som sitter fast i vesten, vel med mindre man har klippet denne av.

Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and!

Link to post
Share on other sites

:wink:

Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808

Grunnet intensiv sensur og shadowbanning har jeg forlatt Fakebook, Insta og Twitter for godt, dere finner meg på https://mewe.com/i/sveinhauge og Telegram

If we grew our own food, we wouldn't waste a third of it as we do today. If we made our own tables and chairs, we wouldn't throw them out the moment we changed the interior decor. If we had to clean our own drinking water, we probably wouldn't contaminate it. Mark Boyle.

Link to post
Share on other sites

Bruker ikke oppblåsbar vest. De er notorisk upålitelige, og burde forbys. Punktum finale. :sad:

 

Hvis dette er riktig så er det informasjon som er viktig, ja sågar livsviktig, for mange av oss så det ville sikkert vært mange som er interesert i hvordan du kan hevde dette?

Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and!

Link to post
Share on other sites

Å her greier eg faktisk ikkje å halde munn meir:

 

Ein oppblåsbar vest er ein "mekanisk" (Med veldig kraftige anførseltegn rundt)-duppedings.

Den treng ettersyn.

Om den får nødvendig ettersyn og rett vedlikehald, så fungerer den fint. Om ikkje, så kan du dø!!

 

Akkurat på samme måte som bremsene på bilen din; om dei ikkje får rett ettersyn, så fungerer ikkje dei; Og gjett: Du kan dø!!

 

Men vi kan no ikkje forby bremser på biler vel??

 

Om du, tanta di, eit hvilket som helst anna vilkårleg medlem her på baatplassen.no finner ut at dere vil hoppe over veldlikehaldet, så synd for dere.

Men ikkje la det ødelegge den frihetsfølelsen for oss andre som faktisk bruker automatisk oppblåsbare vester!

Link to post
Share on other sites

I tillegg til å teste vesten for å se om den er tett og virker anbefaler jeg alle å prøve den i vannet. Jeg ble overrasket over hvor høyt på kroppen den kom og hvor mye den klemte rundt halsen. Det var ikke direkte ubehaglig, men uventet. Har i ettertid ettermontert skrittstropp. (45,- hos Seatronic).

mvh Knut Erik

Link to post
Share on other sites

Joda, har testet om den virket, dog noe ufrivillig. Den første vesten av denne typen jeg hadde var av typen Regatta, mørkeblå med røde striper fikk den vel til bursdagen av muttern for mange år siden. Skulle så over fjorden med jolla stolt og fornøyd med denne nye vesten rundt halsen. La til på småbåthavna på andre siden der noen kompisser var, gliset var breit og fint, for ingen andre hadde jo like fin vest som meg... Etter jeg hadde fortøyd jolla etter boka med for spring, akter spring og brest forran og akter(Hadde jo lest båtførerprøve boka jeg fikk til 14 års dagen min i 2005). Kom på land og skrøyt noe fælt av vesten, skulle så hive vesten over ifra landgangen jeg hadde lagt til på og over til en landgang på andre sida av brygga, vesten gikk i vannet, joda den aktiverte seg faktisk konstant, men det ble jo ikke mere luft enn at det var såvidt borrelåsen åpnet seg. Pølsa hang ut helt slapp, det var såvidt det var nok oppdrift til at vesten klarte og holde seg selv flytende. :smash: Vesten ble bytta til nye, mens jeg fikk meg en vanlig flytevest. Trist historie.... :lol:

 

Kan opplyse om at det ble ikke funnet noen lekasje i pølsa på vesten, så hvordan dette skjedde får vi aldri vite.. Kan opplyse om at de nye virker, hadde de med på jakt tur til nordland med båt frakt innover et fjell vann, da blåste den seg opp mens den hang på fattern i kraftig regn...

Link to post
Share on other sites

Hele familien har brukt automatvester i mere enn ti år nå og det meste av tiden i åpne båter, regnvær og sjøsprut og aldri opplevd at noen av vestene har åpnet seg pga været/sjøen! Vi har en del ganger frivillig hoppet i sjøen for å oppleve hvordan disse vestene oppfører seg, og de har alltid løst seg ut som de skal så for egen del har jeg bare god erfaring med vestene og bruker seilervester kun ved vannsport/jolleseiling av naturlige grunner!

Det er klart at vestene trenger årlig (minst) ettersyn som sikkert tar meg en time eller to i alt sittende f.eks foran et dårlig tv-program og disse bobbinene er noe helt inn i granskauen dyre ja!

Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and!

Link to post
Share on other sites

Oppblåsbare vester er vel kommet for å bli. Å vedlikeholde vesten er viktig. Men en bør vel ikke kjøpe den som koster minst. Det er mange gode vester, og for min del kjøper jeg Helly Hansen eller Regatta, og ikke den billigste modell. Mener å ha lest at Regatta har Solas godkjent oppblåsbar vest, så da må det være godt nok for oss småbåtfolk også. Har ikke doble lunger på min i dag, men satser på det neste gang. Men i båten har jeg liggende vanlige vester til nødstilfelle.

 

Det viktigste er at flere bruker vest, og hvis oppblåsbare vester er med å få flere til å bruke vest er det meget positivt. Spesielt i min gruppe mannfolk i aldere 30 til 60 år. Har plukka opp nok drukna folk uten vest, og det er tøft både for etterlatte og samfundet. En ting er at folk faktisk drukner, men i virkeligheten er det nedkjøling som er størst problem. I media står det ofte at etter en tid personen ikke lenger klarte å holde fast i båten, og da vil det være nærligende å tenke Nedkjøling og bevisthetstap. Da kan det være mulig å berge personene selv om kropstempraturen gjør en bevistløs.

Link to post
Share on other sites

Du må nok bruke en postvekt som kan måle noen desimaler. Vekta på patrona er preget inn i metallet, står oppført i gram.

Halco 29 1992 - 2007

Bayliner 2855 2007 - ?

CB 66 Racer + div. hver onsdag

 

Den største hindringa til visdom er ikkje ignoranse - det er illusjonen av å være vis.

Link to post
Share on other sites

Fattern hadde en ufrivillgig test av vesten sin da han skulle vaske den i kjøkkenkummen her forleden. :lol: Den virket til hans forbauselse kjempefint, :giggle: vannet rant fra vegger og skap, veldig populært i heimen.

Halco 29 1992 - 2007

Bayliner 2855 2007 - ?

CB 66 Racer + div. hver onsdag

 

Den største hindringa til visdom er ikkje ignoranse - det er illusjonen av å være vis.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...