Jump to content
Ebir

Vinterkonservering av sjøvannstoalett med septiktank.

Recommended Posts

Ebir   
Ebir

Har bestemt meg for å ha båten på vannet i vinter. Fordi det ikke går å tappe ned anlegget for vann er jeg ute etter gode tips for å sikre meg mot frysing av ventiler mv. Septikdelen tror jeg har forstått da jeg kan fylle opp med frostvæske og deretter stenge ventilen. Hva med toalettet/innsuget ? Takknemlig for tips.

Båtfabrikat/modell: NB 750

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites
glek   
glek

Bland litt frostvæke ( ca. 20%) i vann og hell ned i toalettet og pumt dette ut i systemet når du forlater båten for dagen.

mvh. glek

Bostedskommune: Vestfold, Tønsberg Båtfabrikat/modell: Scan Atlantic Navn: Bella Båttype: Motor Båtlengde: 31-35 fot Byggemateriale: Plast

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites
Tine IV   
Tine IV
. Septikdelen tror jeg har forstått da jeg kan fylle opp med frostvæske og deretter stenge ventilen. Hva med toalettet/innsuget ? Takknemlig for tips.

Trur ikke du skal fylle opp septiktanken ,men sikkert ikke det du mente heller .Tøm septik og pump inn litt blanda frostveske ,samme i dassen som dem sier her .Har du ikke kuleventil så du kan stenge inntaket til dassen ,så er det ikke mye å gjøre med det .Men jeg har lagt filt tepper rundt kuleventiler i alle år som er i bruk,sånn for å slippe å stenge / åpne for vær tur og slippe å ha varmovn der også .Det har funka i 16 -grader ,så håper det gjelder denna nye båten også. Har mange kuleventiler ombord idag ,veldig mange syntes jeg da men dem er jo til noe dem også så .Kan du ikke stenge så prøv med litt tepper islasjon osv ,eller det beste er jo varme.Men ikke alle som har tillgang til det ,så da må man gjøre det beste ut av det .Har foresten tenkt litt på dem varmekablene som C.O har , 1m og 2 metere osv .Men det er jo 220v , men virker som en billigere løsning mange steder enn frostvakter på 200w .

 

Tine IV

Bostedskommune: Vestfold, Horten Båtfabrikat/modell: Princess 330 Zodiac Ribb m/2.5 Yamaha Båttype: Motor Båtlengde: 31-35 fot Byggemateriale: Plast Kallesignal: LJ3839 MMSI: 257656070

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites

Du må være innlogget for å kunne svare.

Logg inn med eksisterende, eller opprett ny, konto.

Opprett ny konto

Gratis og helt uforpliktende

Opprette konto

Logg inn

Logg inn dersom du har konto

Logg inn


×