Jump to content

-83 Scand Classic 25, erfaringer


Stivan

Recommended Posts

 

Er det noe som man må se etter spesielt på disse båtene/motorene? Spesielle feil/mangler som er typiske??

 

Takknemlig for svar!

 

Utover det selvfølgelige som f.eks det elektriske annlegget og klare skrogskader osv, så er det bare to ting jeg kommer på i farta som var typisk denne båten når jeg hadde en slik.

Flott båt foresten som vi hadde maaaange døgn i og fartet langt med.

 

Sjekk om det lekker vann inn via pakkboksen. Lekker det der, er det mulig du må opp og skifte simringer og om det er slark i Cutlesslageret bør det også byttes. Dette må du på land for å få skiftet. Det er ikke en uoverkommelig jobb og det finnes greie forklaringer i tidligere tråder her på baatplassen som forklarer hvordan. Om det er oljefylt pakkboks, kan du sjekke om det er kommet vann i oljen i beholderen (Ser ut som kaffe Latte om det er vann i den.)

 

Ellers, så kan du sjekke under babord køye. Der ligger Dieseltanken og om det er lekkasje i den eller i en av tilkoblingene på toppen, vil det ligge diesel mellom tanken og rommet den er plassert i.

 

pakkboks_4web.jpg

Oljefylt pakkboks. I andre enden av den tynne slangen du ser på bildet er påfyllingsbeholderen til pakkboksen. Er det vann i olja der, er de bakerste simringene utette og bør byttes. (Det er to simringer bak mot vann og en simring i forkant mot motor.) Når dette bildet ble tatt, var det utett simring i forkant, så all oljen rant ut i kjølsvinet.

 

Stevnelager_4web.jpg

Her er stevnelageret. Inne i dette ligger cutlesslageret. Det er ikke så lett å sjekke om det er slitt eller ikke, men du kan jo spørre om eieren vet om det er lenge siden cutlesslageret ble byttet.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...