Willing 31

spinnaker gennaker hvordan bruke dette riktig.

4 innlegg i dette emnet

Hei har både spinnakker og genakker til min Willing spinnakkeren går ganske greit men hvordan feste gen akkeren riktig er det lettest og bruke strømpe nor man seiler mest aleina ??

Båtfabrikat/modell: Bavaria 30 Crusier Navn: Hanne Kristin Kallesignal: LG7555 AIS: R kun mottager

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites

du kan seile gennaker på baug, spyd eller på bom. Det letteste ved jib er å jibbe den på innsiden, som en fokk. Jeg seiler gennaker rett fra posen på baugen av båten og dette går greit, men i løpet av sesongen vil jeg få på plass et baugspyd av noe slag. Jeg har festet et øye i forstagsinnfestningen som jeg kjører tackline gjennom, fører denne tilbake til en ledig vinsj( har 6) eventuelt avlaster.

 

Har du strømpe kan det godt hende det er smart å bruke den, men jeg har brukt strømpe en gang og det endte med at vi skjærte den av med kniv.

Båtfabrikat/modell: X-Yachts IMX 40

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites

Svart (redigert)

du kan seile gennaker på baug, spyd eller på bom. Det letteste ved jib er å jibbe den på innsiden, som en fokk.

 

Litt uenig i dette jeg syns det er lettere å jibbe framom forstaget. Vinden bakfra blåser gennakeren frem under jibben og så drar man inn på andre siden. Viktig å løsne skjøten tidlig nok og jibbe litt "bestemt" for å få det til. Genakeren må blåse fremforbi forstaget i god tid, før man er på platt lens!

 

Nå det gjelder berging av gennaker har jeg ikke strømpe men jeg syns det går veldig greit med å ta den ned på platt lens i vindskyggen av storseilet: Genaker kolapser og mannen på fordekket samler sammen underliket, Så åpnes fallet og gennaker kommer rett ned på fordekk. (Evt. i luka)

Redigert av Fanafjord
Båtfabrikat/modell: Maxi Mixer / Finnmaster 6400mc

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites

Googla emne i går kveld og fant flere filmer om hvordan bruke genakker og stort sett alle hadde den festet framfor forstaget men lurer på hva som har nåkk styrke og ikke slites sund skal prøve og feste den nede i forstaget med en blokk. Vurdere og kjøpe strømpe siden eg seiler aleina. Skal prøve og få montert en blokk i baugen med igjennom gangere for og komme frem for forstaget.

Båtfabrikat/modell: Bavaria 30 Crusier Navn: Hanne Kristin Kallesignal: LG7555 AIS: R kun mottager

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Opprette ny konto


Register a new account

Logg inn

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now