Ip.Content

Logo
Din hjemmehavn på nettet!spinnaker gennaker hvordan bruke dette riktig.


  • Logg inn for svare
3 svar på dette emnet

#1 Willing 31 Ikke pålogget Postet 28.05.12 21:33 

Hei har både spinnakker og genakker til min Willing spinnakkeren går ganske greit men hvordan feste gen akkeren riktig er det lettest og bruke strømpe nor man seiler mest aleina ??

#2 Kristian_H Ikke pålogget Postet 28.05.12 21:42 

du kan seile gennaker på baug, spyd eller på bom. Det letteste ved jib er å jibbe den på innsiden, som en fokk. Jeg seiler gennaker rett fra posen på baugen av båten og dette går greit, men i løpet av sesongen vil jeg få på plass et baugspyd av noe slag. Jeg har festet et øye i forstagsinnfestningen som jeg kjører tackline gjennom, fører denne tilbake til en ledig vinsj( har 6) eventuelt avlaster.

Har du strømpe kan det godt hende det er smart å bruke den, men jeg har brukt strømpe en gang og det endte med at vi skjærte den av med kniv.

#3 Fanafjord Ikke pålogget Postet 29.05.12 09:48 

du kan seile gennaker på baug, spyd eller på bom. Det letteste ved jib er å jibbe den på innsiden, som en fokk.


Litt uenig i dette jeg syns det er lettere å jibbe framom forstaget. Vinden bakfra blåser gennakeren frem under jibben og så drar man inn på andre siden. Viktig å løsne skjøten tidlig nok og jibbe litt "bestemt" for å få det til. Genakeren må blåse fremforbi forstaget i god tid, før man er på platt lens!

Nå det gjelder berging av gennaker har jeg ikke strømpe men jeg syns det går veldig greit med å ta den ned på platt lens i vindskyggen av storseilet: Genaker kolapser og mannen på fordekket samler sammen underliket, Så åpnes fallet og gennaker kommer rett ned på fordekk. (Evt. i luka)

Redigert av Fanafjord: 29.05.12 09:49


#4 Willing 31 Ikke pålogget Postet 29.05.12 19:56 

Googla emne i går kveld og fant flere filmer om hvordan bruke genakker og stort sett alle hadde den festet framfor forstaget men lurer på hva som har nåkk styrke og ikke slites sund skal prøve og feste den nede i forstaget med en blokk. Vurdere og kjøpe strømpe siden eg seiler aleina. Skal prøve og få montert en blokk i baugen med igjennom gangere for og komme frem for forstaget.


Copyright baatplassen.no. Org.nr. 917640440
Tekst og bilder kan kun benyttes etter skriftlig tillatelse fra medlemmet som har publisert det.
Annet innhold etter skriftlig tillatelse fra baatplassen.no.