Jump to content

No-name Webasto Air Top Kina-kopi, erfaringer?


Banarne

Recommended Posts

Ja, den har vært diskutert før. Leste faktisk den tråden tidligere i uken og lurte på om jeg skulle bumpe den for å høre om noen hadde erfaring nå. Den eneste her som var i nærheten å kjenne til den, var vel medlemmet Vanntro som hadde en kjenning som hadde vannvarmeren.

 

Jeg vurderer å kjøpe ny varmer, og siden jeg har en gammel eber fra før, så kan det hende jeg kommer rimeligere unna ved gjenbruk av de gamle eksosslanger, gjennomføringer etc.

 

Men det hadde vært interessant å prøve den til Blue Marlin. Jeg tror nok uansett koden som skal knekkes med varmere, og få den til å leve et langt og godt liv, er å kjøre den hardt og regelmessig. Dersom ikke, så kan man fort få trøbbel med både Wallas, Webast og Eber.

Link to post
Share on other sites

Har lest tråden jeg også,men som deg så fant jeg ingen som hadde erfaringer med den,bare meninger :smiley: Og er litt i tvil om jeg skal "spare" et par tusenlapper og kjøpe billig,eller satse på det sikre..Det å ha en underdimensjonert varmer har skjønt er bra ja. Slippe nedsoting og "tomgangskjøring", Nå er det jo en kalesje båt i tre jeg har så er litt usikker på om jeg skal ha en stor varmer,og kjøre hardt med intervaller,eller en mindre som kan gå med mer kontinuitet..Varmen vil uansett forsvinne fort i min båt på kalde,fuktige dager..

Link to post
Share on other sites

15990.- koster tilsvarende webasto etter ein annonsesjekk på finn.no. Så det er halv pris. Eg hadde vert villig til å prøve. Dumt de ikkje har 3-4 kw løsning. Eg vil ikkje ha 2kw, og 5kw trur eg blir for mykje.

Eberspächer D4 er beste varmeren i følge tester, og den får man til under 12000.- då vert differansen nedi 3000kr vist man har hatt varmer ombord og ikkje treng monteringssett. Og dermed er kina for dyr synest eg.

Det er nok som med mykje anna av elektronikk, det er identiske kopier, men litt billigere komponenter, billigere lager, stive drittkabler osv. Men alt i alt, trenger du 5kw hadde eg ikkje stussa.

Link to post
Share on other sites

Jepp,så det,men er litt skeptisk til å kjøpe sånt generelt mtp garanti,feilleveringer,og ikke minst reservedeler.Sikkert dumt av meg det,kunne sikkert spart mange båtlapper på å handle på ebay :yesnod: Har riktignok handlet fra USA før,men da varer som ikke jeg trenger å stole på at virker.Men takker for svar :smiley:

Link to post
Share on other sites

Det blir da rundt 6000,- for en varmer på 2,3 kw,som antageligvis er "vanskelig" å få deler til ( i den forstand at jeg ikke kan kjøpe lokalt) Og Kina modellen til Airheater på 2 kw koster 5500,- og delene er lettere å få tak i.Men spørsmålet om erfaringer rundt disse er fortsatt ubesvart.

Link to post
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

jeg gikk på ebay.co.uk og sjekket. Der ligger det haugevis av brukte eberspacher D2 og D4, webasto, osv til en billig penge. 1000 kr +- (mest +)

Felles for dem er at det mangler alt bortsett fra fuelpumpe og termostat, men det må da være en god deal å kjøpe en sånn uansett? (så lenge selger garanterer at den fungerer)

 

Jeg gidder hvertfall ikke betale 10.000 for en dieselvarmer.. skal finne ut av dette her på et vis, med god hjelp fra båtplassens medlemmer:) Regner med det er flere som er interessert i å finne rimelige alternativ til disse overprisede plastdingsene.:)

Link to post
Share on other sites

Klart det kan være noe å spare? Vet ikke hva deleprisene er,men regner vel med at en brukt Eber/Webasto fort kan bli ganske dyrt det også? I tillegg til den tida det tar,levering,frem og tilbake for deler,tid på overhaling osv..Sikkert noen som har erfaringer/priser på totaloverhaling av brukte varmere også :smiley: Men for mitt vedkommende så tror jeg det blir nytt :yesnod:

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...