Jump to content

Strømpriser i båthavnen


aanton

Recommended Posts

Vi har også 1,- pr Kw/t og egen måler til hvert uttak.

Hva det koster pr sesong, er selvfølgelig helt avhengig av hvor mye man bruker. Båten ved siden av meg på sommeren, hadde leding ombord en eneste gang i fjor, og det var for å støvsuge, mens jeg bodde der hele tiden og fikk selvfølgelig mye høyere regning. (husker ikke hva den var på)

 

RSL

Link to post
Share on other sites

Vi har 1,50 NOK / kWt i havna på Hovedøya (ABF), foruten en fast del for infrastruktur og nettleie på 100,-. Egen måler på hvert uttak.

 

Hvor mye det blir er det bare å regne ut. Laderen bruker knapt 140-280 W på maks, det er 10-20A ved 14 V. Varmtvannstanken 500 W. Dette blir ikke stort. Det er varme som som trekker, 2 kW i 24t = 48 kWt, hver dag i en måned blir 1440 kWt, og en hel vinter på 5 måneder blir 7200 kWt.

 

Klart båtforeningen tjener på selge strømmen for slikt priser, men det er ganske mye som skal til å bringe og selge strømmen i detalj fram til 1 meter fra båten. Mat er dyrere på døgnåpne butikker en på REMA.

 

Ole

Link to post
Share on other sites

Som tidligere sagt... Du får nyte det så lenge du kan.

I Asker, skal du nok lete forgjeves etter en så god deal hehe...

 

RSL

 

 

Trodde jeg hadde grei deal i vinterhavna, men dette var rim.

Gjelder den summen hele året?

 

Denne summen gjelder hele året ja. Det var den avtalen jeg hadde i sommer og havnesjefen sa at vi fikk se hva det endelige oppgjøret ble når måleren skulle bli avlest i oktober. summen jeg har betalt har tydeligvis gått fint opp da han ikke har krevd noe mer. For denne summen har jeg egen nøkkel til det egentlig stengte servicehuset med dusj,toalett og oppholdsrom med tv og kjøkken. samtidig har jeg også fri tilgang til renovasjonsbua :yesnod: Når jeg siger inn leangbukta en gang i løpet av sommeren antar jeg lommeboken blir en del lettere ja :sweat:

Redigert av Alternes. (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Vi betaler kr.1.50/kw/t. For min del betyr forbruket rundt 10 000 timer pr. år da varme/lading står på hele vinteren. Mine subsidier til marinaen er dermed ikke så rent lite i løpet av året kontra de som kun forbruker 500-1500 timer og lar båten ligge kald vinteren gjennom.

 

Burde vært differensiert slik at jo høyere forbruk, jo lavere sats etter mitt syn da dette vil falt mye mer rettferdig ut overfor de med stort forbruk som drar hele lasset til å skape overskuddet. Selvsagt slik at det ble noen kroner igjen til båtforeningen uansett da ingen skal være uten overskuddsbidrag til fellesskapet.

Link to post
Share on other sites

En av grunnene til at jeg overvinterer i Sandefjord og ikke Strømstad.

 

Denne tråden viser at strømprisene varierer sterkt. Med de 4 000 kWh jeg bruker i året, skulle vel det jeg betaler bli i underkant av NOK1,8 pr kWh. Og det er vel ikke så ille i og for seg. Man skal være klar over at strøm i Norge er rimelig. Etter det jeg har hørt, så betaler man i Son private havn NOK 3 pr kWh. Og det er i såfall mer av et ran enn det jeg betaler. Det jeg må anføre til Strömstads fordel er at det eksempelvis i vinter ikke har vært en eneste strømutkobling. Den gangen jeg lå i Son var det rett som det var at strømmen forsvant, av forskjellige årsaker.

Link to post
Share on other sites

Ser at jeg må ligge ganske godt an i forhold til andre her med å betale 400 kr måneden i strøm! med de prisene andre forteller om her vil jeg vel måtte betale inunderkant av 3000 kr i strøm i måneden vinterstid :nonod: galskap! dette er jo det dobbelte av hva madamen betaler for et oppvarmingen av et stort hus :headbang: hva vil jeg da måtte betale i strøm om jeg oppgraderer til 40-50 ft? og bosetter meg i en av oslofjordens "v- havner"? 6000-7000 i strøm i måneden? :lol::sweat:

Redigert av Alternes. (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...