Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. LI4560

  Impeller fra Biltema, advarsel.

  Etter ca. 200 t er det alltid små sprekker innerst ved bosset på de originale VP impellerne jeg bruker på min VP D1-30. Bytter derfor senest etter 200 timer. Prisen på en impeller er ca. 350 kr. Det blir omtrent 1,75 kr/t. Overkommelig kostnad det.
 3. Hej Du har nog rätt, vi har på SXK Västkustkretsen monterat säkring på gaspatronen och testat ca 2400 västar sedan 2016. Vi har inte hittat en enda gaspatron som saknat något i vikt, däremot har vi hittat flera helt tomma och då med hål där stiftet slagit hål utan att ägaren har någon förklaring. Förklaringen kan kanske vara att gaspatronen har varit lite urskruvad men stiftet ändå räckt fram för att slå hål på tuben och att gasen läckt ut i gängorna. Att en väst löser ut utan anledning kan nog ske när utlösningsbobinen blir gammal. Omkring 5-10% av västarna hade lös gaspatron, detta är det viktigaste att kolla. Hälsningar Ove
 4. Det er gode tricks - det skal jeg følge. Står seien også ude i havet samlet i Mai, eller er det bare inde i fjorden? Bliver spændende at se det på ekkolodd... Tænker 30kg+ sene er bra. Forstå ikke helt hvad der menes med “120 & 90 gøtt” men tænker at det er en tykkelse... 1.2 og 0.9mm måske? Nylon? Mvh, Peter
 5. Du har egentlig gitt deg selv det beste rådet - installere overvåkning for å bli kjent med strømforbruket ombord. Jeg har god erfaring med Victron sin BMV-700 i vår båt. Kan kjøpes fra flere forhandlere, Farco As i Oslo er en av dem: https://www.farco.no/monitor-og-kontroll/batteri-monitorer I vår seilbåt har vi 2 solcelle paneler på 50 watt. De ligger under bommen og har stadig delvis skygge av riggen. De ligger fastmontert helt flatt og er så og så aldri i en optimal vinkel mot sola. Og - på vestlandet - har vi mange grå dager :) Likevel er batteriene fulladet hver dag og kjøleboksen går fra mars til oktober.
 6. Solveggen ligger mot sørvest, og har best sol på (tidlig) ettermiddag. Det ligger et skjul som blokkerer den lave morgensolen om vinteren, men fra rundt kl 1200-1300 er det god lading i noen timer. Skjulet gjør det også vanskelig å flytte et panel bortover så de kan ligge langsetter hverandre. Høyere montering vil gi skygge øverst på panelene i sommermånedene, er jeg redd. I en perfekt verden ville jeg montert ett ekstra panel med egen regulator på skjulet, for der kunne det stått høyt nok opp til ikke å få skygge fra noe. Vi har to døtre med «rekkeviddeangst» på mobiler og nettbrett, så all strøm er hjertelig velkommen for oss. Men det er svigerfars hytte, så jeg kommer til å gå veldig varsomt fram med forslag. Han er sjefen. Aller helst bør nok forslaget «plantes» hos han så han kan komme med det selv.
 7. Nordkapp-king

  Hakk i skroget. Hva gjør jeg?

  Tusen takk Olevine. Kunne levd med knall rosa tetting så lenge ikke båten må på land dagen etter sjøsetting. Da blir det kjøp av sparkel når butikker åpner på lørdag, så får jeg se an behovet for større reparasjon til høsten.
 8. Korsfjord

  Hvilken båt er dette?

  Noe fra Great Britain?
 9. Today
 10. Kweelhouse

  Hvilken båt er dette?

  Marex 27 Suncruiser...??
 11. Olevine

  Hakk i skroget. Hva gjør jeg?

  Hvis du kan leve med en midlertidig løsnng som ikke er perfekt med hensyn til farge og finish, så er denne skaden enkel å reparere. Slip litt forsiktig for å fjerne det som er løst, så fyller du hakket med gelcoatsparkel i den fargen du får tak i. Sett en tapebit over og vent til det er herdet. Så kan du ta resten når det passer bedre.
 12. Sjøholken

  Oppussing av 49 fots krysseren Sølvskjær

  @KDB Ja, det er nok det lureste. Jeg forsøker å få til standardmål i bredden, men det er nok ikke alle steder jeg får dette til. Men planen er å bruke skumgummimadrasser. Det har heldigvis skjedd mye på den fronten de siste årene og det er fullt mulig å få en meget god madrass av skumgummi.
 13. Nordkapp-king

  Hakk i skroget. Hva gjør jeg?

  En vindråse tok tak i kalesjen og sendte meg hardt inn i hjørnet på utriggeren. Resultatet ble et relativt dypt hakk. Er dette noe jeg midlertidig kan fikse selv eller må båten på verksted? Håper ikke sesongen er over før den startet...
 14. Furu

  Hvilken båt er dette?

  En påske nøtt det der
 15. Framtia

  Vaske dekk med terrassevasker?

  Jeg bruker også høyttrykkspyler uten bekymringer, men man må være forsiktig på andre deler av båten enn der det er annet enn gelcoat.
 16. jerognal

  Fiske i fjorden marts og April.. hvad er tricket?

  Seien står oftest samlet. Typisk 50-70 mtr. Pilkesnøre med store gummimakker er bankers. Og så må du dra langt opp og slippe fritt ut til bunn kontinuerlig. Ikke pilke. Tung svenskepilk i bunn. Hekter ofte fisk på vei ned da... Seien liker rød og svart gummimakk best. Tykke sene. 120 gøtt. Og gjerne da 90 gøtt på fortom med makkene. 120 gøtt lager sjelden floke i båten. Gummimakkene må knytes med opphengsløkke slik at de står litt ut fra snøret. Dobler fangsten da.... Med opphengsløkke skifter du makker på 5 min i tilleg.. Og makkene MÅ være ferske. Byttes MINST 1 gang pr år.
 17. Brian Storm

  Krakellering i skroget.

  Oj-san Jeg har vært i kontakt med Maurice hos Dycas- (du vet kanskje hvem det er?) vedr. kjøp av maling (kode RAL 9001 og RAL 3004), + evt primer! Kanskje jeg kan kjøpe det hos deg???
 18. Hulda

  Impeller fra Biltema, advarsel.

  Kvaliteten på gummien kan nok variere en del. Noe som kan være verd å merke seg, er at enkelte gummityper har lav tolleranse overfor enkelte typer frostvæske. Etter noen måneder blir gummien hard som bakelitt. Vingene knekker av bosset. Personlig har jeg aldri hatt impellerproblemer.
 19. RITS

  Hvilken båt er dette?

  Noen som kan fortelle hvilken båt vi ser her? Den med rød stripe og gul gelcoat
 20. Maika

  Fungerer Epoxy på EPS/XPS-skumplast?

  Er XPS spesielt billigere eller har det andre egenskaper som gjør at man vil bruke det i stedet for «vanlig» kjernemateriale? Jeg mistenker at vedheften på XPS vil være noe dårligere. Forøvrig er det jo stor forskjell på epoxy også, feks har Ampreg 30 generelt 20% bedre vedheft enn Ampro (iflg Odd Berglund på Kompositthuset).
 21. Ingar

  God påske 2020!

  Fra Bliss x og meg
 22. Du må og skru ut mutteren og hylsen som kabel er festet med nede på transom. Jeg måtte kjøpe en lang hylse for å få festet den på mutteren. Er oppført under spesial vertøy fra Mercruiser
 23. KDB

  Oppussing av 49 fots krysseren Sølvskjær

  Spennende prosjekt å følge med på. Du har sikkert tenkt på det, men velg standard mål på køyer slik at du slipper å spesiallage madrasser.
 24. Kontaktet sleipner, fikk umiddelbart auto svar om at henvendelse var mottatt, og at navngitt person fulgte opp saken. Har hørt en del historier om utmerket kundeservice hos Sleipner, så da venter jeg spent...:)
 25. Pequod

  God påske 2020!

  Selv om det blir en annerledes påske for mange i år, så ønsker jeg alle båtkolleger en riktig god påske, og håper på en bedre båtsesong utover.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...