Jump to content

All aktivitet

Oppdateres automatisk     

 1. Siste time
 2. Pepper00

  Starter Volvo Penta

  Har en sekpolers starter som har ryki. Klarer ikke å finne en ny, noen ideer, noen.
 3. Hulda

  Starte diesel med hjelp av varmluftpistol ?

  Varm luft funker i hvert fall i kaldt vær. Brukte proanbrenner på 'sure og negative' anleggsmaskiner. Men den burde jo starte kald etter lufting. Du har nok fremdeles luft, eller luftlomme i systemet.
 4. Vet at det ble montert noen dårlige ventiler som kunne løsne biter fra og havne oppe på stemplet. Men hvor lenge de brukte disse ventilene vet jeg ikke
 5. Han kjøpte båten brukt fra skorgenes
 6. Pequod

  Bergtatt på tokt - sesongen 2018

  Kom ut på siden av Havsøya og ombestemte meg. Det blir Arendal i natt. Ble litt for ubehagelig.
 7. Det er også et faktum at ny-prisen har steget med 50-60 % på en ny Viknes 1030 de siste 10 årene mens båten ikke har blitt fornyet siden lanseringen i 2001 (?). Ny-prisen har ikke steget tilsvarende på de engelske båtene. Siden 1030 fortsatt er populær og selger godt har dette dratt med seg bruktbåtene opp. Men kjøper du en ny 1030, godt utstyrt i dag og legger 3,5 mill. på bordet må du nok utvilsomt regne med å gå på et visst tap om du skal selge om tre år.
 8. glalaks

  With 300 lignenede båt som livbåt på kreta?

  Jeg har vært tre ganger siste 5 årene på Alexandra beach. Aldri sett den før. Enten er de helt nye eller så har ikke jeg fulgt med;)
 9. Send svar til alle interesserte at de kan overføre 40000 i depositum for å sikre seg båten;) det er sikkert noen som faktisk kan finne på å gjøre det😂
 10. thaugv

  Tråden Med Alt Om Yanmar

  Noen som har info om hvordan/ hvem som tuner en yanmar 6LY3-UTP? Hva er forskjell på 6LY3-UTP (369HK) og 6LY3-STP (427HK)? Er det samme motor med forskjellig elektronikk? Tenker at det hvertfall i teorien bør være mulig å omgjøre en UTP til STP...???
 11. Får ikke liv i motoren, etter at den har stått i 3 måneder og drivstofflinjen har vært tom. Startmotor trekker friskt rundt og det kommer nå diesel sprut når jeg løser mutter for høytrykksrør inn til dysene. Tror jeg har lest et sted at man også skal lufte diesel retur-rør fra dyser (leak-off oil pipe), men jeg finner ikke noe om dette i VP-dokumentasjon; så jeg har ikke gjort dette enda. Ventilene går fint og åpning ligger på 0,3 og 0,35 millim åpning, slik de skal. Mistenker dårlig kompresjon nå, men vet ikke. Motoren trenger å gå gått litt, men det var det da.. Leste på et engelsk forum om oppvarming av blokken med varmluftpistol i 10 minutter. Deretter startforsøk mens man kjørte varmluft inn i inntaket på en av sylinderne til den burde tenne. Deretter samme for den andre sylinderen. Har også lest at en dusj diesel inn i inntaket kan bedre kompresjonen, hvis man ikke gjør for mye av det og at startgass er vanedannende. Kanskje det er noen som vil kommentere på dette, før jeg forsøker det?
 12. -morten-

  CE-merking, hvor strengt er det?

  CE merking har jo til en hviss grad rettningslinjer i forhold til konstruksjon fribord og måten båten oppfører seg. I forhold til en DNV klassing f.eks er det relativt mye forenklet. Det jeg synes er skremmende er at store dyre båter ikke har mer fokus på, fylling, terskler, tette skott lensekapasitet osv.. men det har jeg skrevet flere tråder om før.. men igjen dette er snakk om pris til forbrukeren..
 13. Jeg har allerede sendt forespørsel til Yanmar Norge. Håper de kommer med et bra svar👍
 14. Da tenker jeg at jeg hører med en av de lokale malerforetningene om hvordan stemningen er for å blande opp Biltemas lakk, eller hva prisen blir for full pakke kontra Epifanes' maling. Ellers blir det kanskje aktuelt å overmale Biltemalakken i ønsket farge dersom dette lar seg gjøre. Tokomponentlakken i polyuretan har vel en beskyttende effekt oppå epoxy/glassfiber kontra vanlig båtmaling. Om HMS og polyuteran/isocyanater: arbeidet foregår utendørs, men en maske (f.eks. Biltemas gassmaske) er gjerne å foretrekke. Blir kanskje vel råflott/i overkant med et trykkluftbasert åndedrettsvern? Sikter til erfaringene til eriklepe over her.
 15. Snartbåt?

  Tamd 41 varmtvannsuttak skifte o-ring

  Skifte av o-ringer hjalp ikke så da blir det å skifte ut til kuleventiler. Er det noen som kjenner til diameter og gjengetype? Er det 3/4" npt?
 16. Snartbåt?

  Viksund St.cruz-tråden

  Har også hatt kontakt me Rune. Mye god hjelp å få der. Har stilt Rune samme spørsmål som jeg stilte over. Men har ikke fått tilbakemelding enda. Liker ikke å "mase" så tenkte jeg å sjekke om noen her på forumet hadde kjennskap til dette👍
 17. Knallipadden

  Mercury viking 10 hk treg i gir

  Er det lett å komme til den?
 18. finnarne

  Bergtatt på tokt - sesongen 2018

  Går du til Grimstad, kan du ta Hesneskanalen eller Lille Smørsund, så slipper du også litt sjø.
 19. Ingar

  Lade to batterier fra tre kilder

  Du kan ikke ha diode i serie med ladingen, fører til for lav ladespenning. Sannsynligvis har verken lader eller panel noe vondt av å bli påtrykket spenningen fra dynamoen når den lader. Hva er den "motstanden" mellom VSR og forbruk?
 20. Ok Komodo. Jeg var tydeligvis litt rask der. Hadde ikke lest innlegget godt nok.
 21. Fant også dokumentasjonen på nett. http://www.kystradio.no/privat/vhf-lisens/vhf-lisens/ Sendte forespørsel til "lisensavdelingen". Ekstra MMSI er bruk i for håndholdt. De har lagt til 8 og trukket fra 0. Det skulle man jo ha sett selv, men men...
 22. He He.... var egentlig overraskende få som trodde det var noe muffens...
 23. Olevine

  Bergtatt på tokt - sesongen 2018

  Ser at du snart må bestemme om du går ut Galtesund fra Arendal, eller fortsette rett frem til Nidelva. Tar du Nidelva får du i alle fall en flott tur kloss i begyggelse og mye annet flott. Men videre mot Homborsund kan nok bli vel tøft i morgen med den vinden som er meldt.
 24. Bigmac

  Er bestanden av reker truet?

  Tror Norge skal satse på reker i Iran iflg fiskeriministeren. Men for å være korrekt så omhandlet vel saken bare reker innen 12nm grensa. Eller misforstod jeg?
 25. Idag
 26. lurvetass

  Oppgjør når båt er registrert i skipsregisteret

  Hmm vi var kanskje lutt gærne da vi kjøptei fjor? Det var ikke pant i båten og selger hadde skjøtet da vi skrev kontrakten og fylte ut nytt skjøte. Hele kjøpesummen ble betalt. Selger ordnet vitner og vi fikk både det gamle og nye som vi selv sendte inn med navne og hjemmehavns endringer. Betalte selv gebyrer og fikk nytt skjøte tilbake tinglyst og ferdig etter et par uker.
 27. Gunga Din

  Sørlandskysten merkes med lysløype

  Det var positivt.....att de satser litt på det mindre tonnasjet også
 1. Vis mer
×