Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Kallethekid

  Rimelige strømaggregater. Erfaringer?

  Joda, er klar over at det finnes, men standard er det nok ikke i trådstarters Scand Baltic. Det skulle også forundre meg om et av disse små aggregatene klarer å drive en slik lader.
 3. NilsPils

  Hummersesongen 2019

  Men med løkke (dobbelt tråd) kan man spenne strikken mer, slik at belastningen på tråden blir tilsvarende større og teina holdes godt lukket når den skal. Og den råtner nok like fort om den er enkel eller dobbel . . .
 4. ivar

  plastkasse for oppbevaring

  Måtte flytte i hui og hast her for noen år siden, da kom det godt med å få tak i en solid stabel med slike sammenleggbare grønnsakskasser til alle duppedittene. Ikke lokk på de da, men gode å stable, samt tar liten plass sammenslått.
 5. aileenll

  Vhf skal ha eget batteri, hvordan koble?

  Satelittsender, eller bærbar Vhf vil vel gjøre susen. Du får den vantett, med gps, automatisk nødkallin og den flyter, så om du hopper i jolla eller sjøen vil du være søkbar og kunne kommunisere.
 6. Jannmar

  Hummersesongen 2019

  Må legge til at jeg ikke bruker løkke, men enkel tråd mellom strikk og krok. Passer på at det hele står i relativt bra spenn, slik at tråden lettere ryker når den skal. Husk at med løkke blir belastningen på råtnetråden mindre enn den blir med enkel tråd.
 7. Today
 8. alfaalfa

  Erfaringer med with 12 dromedille

  Flott båt. Fin størrelse på motor. Har selv hatt både 30 og 40hk på disse. Pass på at du ikke har åpninger/lekkasje inn i dobbeltskroget. Gå over alle innfestinger på innsiden så ikke det lekker inn.
 9. Sørlandet2

  Elektrisk motorsykkel til barn?

  Kult type han i øverste video, men han virker som ikke han helt har skjønt å kjøre sykkel. Flink å kjøre rett frem, men utrygg når han skal svinge. Ikke skjønt det. Hvis du ønsker at din nevø skal bli en skikkelig racer, så er mitt beste tips å gi en balansesykkel. Lik dette. https://m.babyshop.no/balance-bike-10-vintage-black/p/256451?country_override=NO&gclid=Cj0KCQjw3JXtBRC8ARIsAEBHg4kV9k3FSHnDHQWOKgYeCdQLmKPlBW0YCsnFBej_cKsypBjope7KvgQaAowvEALw_wcB Jeg har drevet litt med roadracing, så barna til svenske racere suse rundt med slike sykler for første gang for ti år siden. Slike sykler gir barna mulighet å utvikle balanse og blikk. Helt rått å se. Etter litt tid på slike hopper de rett på trøsykkel, uten støttehjul etter kort tid. Støttehjul er forøvrig beste måten å sørge for at barn ikke lærer balanse og blikk, noe som er elementært hvis en skal bli god på to hjul. Når du setter de på motorisert kjøretøy et år eller to senere så har de mye bedre trygghet og kontroll. Har de ikke balanse, trygghet og kontroll, så blir det bare tull å sette de på motorisert kjøretøy i ung alder. Her en gjeng småjenter som har lært skikkelig svingteknikk 😀 fremtidige racere
 10. nordan family 27

  Rimelige strømaggregater. Erfaringer?

  Solcelle er vel ikke så egnet under vinteropplaget - som TS har som utgangspunkt.
 11. index

  Baktofter Strandebarmer

  Ser ut som en alternativ aktertofte. I stedet for de seiltoftene som er der nå.
 12. Popeye70

  Erfaringer med with 12 dromedille

  Dette er flotte båter. Nydelig design. Jeg vil ikke si at 20 hk er overkill, det høres fornuftig ut, spør du meg. Som du selv sier så trenger man jo ikke kjøre med fullt gasspådrag hele tiden.
 13. eyvind_nistad

  Erfaringer med with 12 dromedille

 14. Haba

  Erfaringer med with 12 dromedille

  Beste lettbåten jeg har hatt. Stabil og planer lett. Hadde 15 hk motor og det gikk som ei kule, men 20 hk blir kanskje litt overkill.
 15. Bårdp

  3D print av 25 fots båt på 72 timer.

  Om miljøbevegelsen i verden får det som den vill blir det vel ikke så mange båter i plastmateriale i fremtiden. Det blir jo krav til at båter skal være 100% gjenvinnbare. Og da ender vi vel opp med båter av tre eller metall.
 16. Marius Engel

  Kan man få kjøpt bensinkanner mindre enn 5 liter?

  Ikke dum den flasken der. I aluminium, med helletut, og beskyttelsestrekk: https://www.biltema.no/bil---mc/biltilbehor/bensinkanner/drivstoff-flaske-1-l-2000041516
 17. Marius Engel

  Kan man få kjøpt bensinkanner mindre enn 5 liter?

  Jeg har hørt at pakningen i korken kan smelte, men de pakningene er det vel slutt på. Statisk elektrisitet kan forårsake antenning når man heller ut. Dersom de skulle have i posen med flasker som skal pantes, vil det kunne avgi stoffer og smak på brusen som blir fyllt på. Jeg kjøpte alkylatbensin på 1-liters flasker på jula i går. 34 kr for en flaske med bensin som har svært lang holdbarhet, sammenlignget med pumpebensin. Og godkjent flaske.
 18. Krimart

  3D print av 25 fots båt på 72 timer.

  Polymerer er både termoset som epoxy og polyester, eller termoplast som feks polyetylen. Dyneema og Spectra er en type polyetylen, så termoplaster kan være så mangt. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ultra-high-molecular-weight_polyethylene#/issues/0 Når det gjelder videoen er det bare en gimmick for å vise denne maskinen og det er neppe noe særlig fremskritt for båtbygging, det blir dårlig overflate og dårlig materialkvalitet. Det kan være en måte å lage støpeformer på ( men overflaten må uansett slipes): http://compositesmanufacturingmagazine.com/2018/10/advanced-structures-and-composites-center-receives-500000-to-help-boat-builders-incorporate-3d-printing-technology/2/ Det finnes også teknologi for 3d - printing av kontinuerlige fiber kompositter, så det kan være noe på sikt. Kanskje omtrent som man lager avanserte seil der fiberretningen styres etter hvilke krefter som påvirker og med avanserte sandwich og kjernestrukturer.
 19. Framtia

  plastkasse for oppbevaring

  Flytter fra enebolig i 2020, heldigvis har jeg fått leid meg lager+verksted på en gård i nærheten 😃.
 20. pandi

  Hvilken type båt er dette?

  Ser litt ut som en Ali Craft
 21. Biltema har flaske på 1 liter for drivstoff: 82947
 22. Fiks

  Baktofter Strandebarmer

  Du mangler bjelken som skal holde (midtoften i forkant. (Se første bilde) Den skal festes inn i de små klossene som er på begge sider under sidetoftene. Alternativt så kan du lage et skott av kryssfiner slik at du får et lite stuerom under midttoften akter.
 23. NilsPils

  Hummersesongen 2019

  Helt enig. Jeg står klar i snekkerboden. Må selvfølgelig snekre meg teine til neste sesong . . .
 24. Andersen72

  Erfaringer med with 12 dromedille

  Hei Har fått en 12 fot with dromedille gratis, den trenger litt kjærlighet og tid. Dette var en gang en drøm. Er det noen her som har noe erfaring med disse? Er litt fersk angående joller. Er de ok i sjøen og kan jeg montere en 20 hk? Tenkte så en slipper å gå bånn gass for å holde den i plan.. Tenkte dette kunne være en artig sak, alder har vel ikke så mye å si.. takker for inspill.
 25. Jannmar

  Hummersesongen 2019

  Hmm... Det var ikke bra. 1 år er jo alt for lang tid før tråden ryker. Har sett på mine teiner, som er mer eller mindre i bruk halve året, at tråden har røket eller tydelig er moden for utskifting. Kjøpte tråden på fra en nettbutikk, men husker ikke hvilken.
 26. Mix

  Rimelige strømaggregater. Erfaringer?

  Kanskje ikke i en Windy 23. Men i litt større båter er det slettes ikke uvanlig. Victron Centaur eller Multiplus på 70-120 A f.eks.
 27. andgjerd

  Erstatningsdrev for mercruiser - båtdrev.no

  Ingen som har erfaringer med Yoke eller SEI erstatningsdrev? ev erfaring med å bestille Direkte fra fex USA?
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...