Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Det kan tenkes, det vil I så fall føre til slike symptomer som dette vil jeg tro. Men det virker rart at et VP verksted skal gjøre en slik feil da...
 3. Kallethekid

  Maxi 95, vurderer salg, trenger hjelp til å finne riktig pris

  Tror du er i nærheten av riktig pris. Ser de ligger stort sett mellom drøyt 100' og drøyt 200'. Tror sjelden noen blir solgt for over 200 uansett om seil og motor er nye, men for meg virker det som en bedre deal å kjøpe en oppgradert båt for 175' en en båt med original motor,gamle seil og uten moderne utstyr til 110'. Pengene flyr fort hvis man skal begynne å oppgradere...
 4. Sjeldenutpå

  Slemming av betong forskalingsblokker

  Vanleg Heydi hvit virkar bra på slike blokker. Men det vert lett "gjennomslag" på slike murer, så de må beskyttes frå alle sider. Helst knotteplast på baksida. Eg lurar på om fleire år med regn på toppen av slik mur kan pressa vatn nedover mellom støp og blokk slik at det vert gjennomslag, jevn toppstøp slik at vatn renn av er bra. Eg har fleire slike murer og garasje av samme stein. Eg likar best å fylle fugene og prime muren før heydi. Ubehandla med gjennomslag : Fuga og behandla grå : Fuga og kvit : Bildene lyver litt pga lyset.... den kvite er tatt innvendig garasje, den gråe er utvendig garasje. Kvit vil bli skitten fort, men det er raskt å spyle over og evt smøre nytt med nokre år mellomrom.
 5. Har kun brukt Heydi hvit slemming på Leca, men Heydi sier selv at den passer til betong. De anbefaler å bruke Heydi fasadeprimer først. Mulig litt KZ i slemmingen vil bedre festet.
 6. TrikkerN Lønning

  Diesellekkasje Perkins 4.108, Regulatorarm

  Hei, Har en diesellekkasje på regulatorarm(dieselpumpe). Er det en pakning bak denne? Legger ved et bilde.
 7. ne.andersson

  Maxi 95, vurderer salg, trenger hjelp til å finne riktig pris

  OK - takk for hjelpen. Ja jeg vet at det trekker ned noe at den ikke har rollefokk men å andre siden så har man jo da mulighet å velge alt fra å gå med stormfokk til 150% genoa så jeg vet ikke. Nei dette er faktisk en av dem siste med inn-støpt blykjøl så her er det ingen kjølbolter å være urolig for. Ja det er akkurat det som gjør meg forvirret men det var en her på forumet som jeg har vært i kontakt med tidligere som har vært inne i den til 115 og fortalte at den var ikke mye flatterende innvendig.
 8. Mistet anker igjen Nils??
 9. Hei, Prøver å huske det, med det blir desverre glem av og til. Men tar hintet. Gjentatt kondensering på kontaktsettet i termostaten er sikkert årsaken til for høy motstand etterhvert her. Tusen takk for tipset til dere begge.
 10. Pinkvin

  Vedlikehold av Yamaha 5hk totakter - hva gjør jeg?

  Mange av sprayene vasker vekk tykkere fett/grease der det trengs. Smør heller punktene som trenger tykkere fett enn å "vaske" motoren med spray. Eller gjør begge deler :-)
 11. pappa_wolf

  Nordkapp 17ht prosjekt

  Flott jobbet. Jeg har ikke den store erfaringen i glassfiber arbeide, men henter masser av inspirasjon her. Mistenker at båten din blir en del sterkere enn originalt.
 12. Code0

  Norsk seiler med problemer utenfor New Zealand

  Nettopp. Gummijoller er utviklet for å kunne pakkes sammen og stue bort, er RIB prioriterer kjøreegenskaper når den er i bruk. Større ting en joller blir skyllt overbord på havet, konteinere og 140 fots seilbåter f.eks. https://www.giornaledellavela.com/2019/05/27/esclusivo-la-superbarca-di-40-metri-my-song-e-caduta-dal-cargo-che-la-trasportava/?fbclid=IwAR2O74tKksc9L0DKteTNhAKw2XihWb-yE9qdYK5difzXy4dB_dw4Hv8NKRY
 13. shipahoy

  Bergtatt på tokt - 2019

  Du kan få en grønn resept i tillegg til den blå https://sml.snl.no/grønn_resept
 14. Today
 15. Ennå fire bilbranner østpå i natt. Ingen indikasjon på at det er påsatt i følge operasjonsleder. Det står ingenting om hvilket drivstoff disse bilene har. Det burde absolutt blitt opplyst om så vi kunne leita etter eit mønster.
 16. noship

  Oslo - Kristiansand 21.juni.

  Nå kjenner ikke jeg hverken båt eller mannskap men ut fra egen erfaring kan det se litt ruskete ut PR nå. Men det er ustabilt og skulle jeg nedover med rask båt så ville jeg fulgt nøye med på vind og utnyttet de rolige tidene. Over Rakke og langesunds fjorden kan det være godt med sjø. Når du har passert langesundsfjorden kan du gå innaskjærs til portør. Etter dette blir det åpent ned til Risør. Men det er et ganske Ok strekke selv med litt vind. Lykke til og tenk på mannskapet som ofte får litt mer følelse av sjø enn skipper.
 17. Pinkvin

  Norsk seiler med problemer utenfor New Zealand

  Det jeg stusser på er en del antydninger på sosiale media i retning av at en går fra borde for tidlig. Men om en faktisk, eller etter egen vurdering er i ferd med å sette liv og helse på spill, hvorfor skal en ikke forlate en serieprodusert båt hvis det er mulig uten særlig risiko? En Bavaria 42 med noen år på nakken, snakker vi om verdi på 500- til oppunder en million? Og uansett, ingen verdi er verdt å satse helsa for. ------ Jeg kan forstå om man gjøre en ekstra innsats for å redde/ta vare på helt spesielle båter, men heller ikke da så en setter helsa til folk på spill. Å forlate en serieprodusert båt er vel i bunn og grunn ett søppelproblem, ikke noe mer. Kanskje en bør senke båten når en går av borde om det er dypt nok vann. ------- Hva er tanken bak alle disse greiene om å "redde båten"?
 18. Olevine

  Bergtatt på tokt - 2019

  Så kanskje noen av oss her bør foreslå for fastlegen å endre litt på den blå resepten? Min lege har akkurat startet på en to måneders seiltur, så han har muligens skjønt noe......
 19. Cheyenne

  Vedlikehold av Yamaha 5hk totakter - hva gjør jeg?

  Jeg har brukt silikonspray på min 9,9 Yamaha i de 10-12 årene jeg har hatt den og den ser nesten ny ut enda under dekselet. Det skal jo ikke angripe gummi heller, samt at det hindrer vanninntrenging i kontakter og lignende.
 20. Vanskelig å si, men jeg tror ikke du er far-off med 175k, men hvis du vil selge den raskt, så ville jeg nok gått litt ned i pris. Stort pluss med ny motor, men jeg vil tro det trekker litt ned at den ikke har rulleforseil. Denne er vel med jernkjøl, og det trekker kanskje også litt ned. Ser på finn.no at det ligger ute maxi 95 fra 115' (med ny motor, men bare et bilde) til 260'.
 21. -morten-

  Erfaring med skibsplast 660 2.8 mercury diesel?

  En kjenning hadde denne motoren og vannpumpa røk uten forvarsel, helt strøken båt og motor. Kosta den gang for ca 5-6 år siden 12000, bare for pumpa
 22. Antar at kjettingen er 20 år, det ser faktisk ut som om den er punktsveiset, det er synlig sprekk i så og si alle lenker. Jeg tviler på legeringen også, betydelig groprust enkelte plasser.
 23. Morten1989

  Motorbytte til Ford 2704et, svakheter som burde sjekkes?

  Heisann! Jeg har ikke vært hjemme siden sist nesten. Var bare hjemme i 3 dager før jeg måtte ut på sjøen igjen. Så nå kommer jeg hjem igjen i løpet av denne uka. Da skal jeg få testet mer. Har kjøpt inn ny oljetrykk måler. Så skal starte med å bytte den :-)
 24. Euklid

  Norsk seiler med problemer utenfor New Zealand

  Hvor ellers skal man stue bort en RIB?
 25. Pinkvin

  Scooterklovner...

  Må tro dere har rett. Tanken på at andre småbåter ikke gjør absolutt alt det de kan for å unngå å skade feks førere av vannscootere, seilere eller jf tidligere "hatobjekter" både her på forumet og andre sosiale medier, kajakkførere, svømmere, dykkere er svært skremmende. At det til stadighet dukker opp, offentlig, holdninger i retning "de får som fortjent", "de har dødsønske", "selvmordskandidater" osv viser vel langt på vei at holdningene til en del motorbåtførere er et langt større problem enn hvor mange vannscootere, seilbrett, kajakker, svømmere, dykkere det er på sjøen og hva de måtte finne på å gjøre. Egentlig ganske forferdelig at det har blitt sånn, at (båt)folk faktisk kan sitte å skrive offentlig at de ikke bryr seg om de lemlester eller dreper andre på sjøen. Hva faen er det som har skjedd med folk?
 26. Har satt opp en mindre forstøtningsmur av Aaltvedt forskalingsblokker. Nå ønsker jeg den hvit og lurer på om f.eks. Heydi har et produkt som vil sitte på denne type overflate eller om det finnes andre produkter som egner seg?
 27. Roger og Olina

  Motorbytte til Ford 2704et, svakheter som burde sjekkes?

  Hei igjen Morten. Hvordan går det? Byttet du til tykkere olje osv og ble det noen forskjell på trykket? Mvh Roger
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...