Jump to content
 • Sign Up

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Whiskey

  Bytte septikslanger hjelp til fremgangsmåte

  Blæ, så m dagen for å koble opp nye slanger, men ser tanken (alu) har mye tære-skader (utløpsstussen ser slik ut feks) Så jeg gidder ikke sette den inn igjen i slik tilstand, vil det gå an å plaste den inn med epoxy og duk? Eller skal jeg la være å kjøpe julegaver til barna og kjøpe en plasttank fra maritim til 6500 som ser ut til å kunne passe?
 3. Overhalte nettopp en 70hk yamaha av ca samme årgang, den hadde nicasil, men kan naturligvis variere på motorstørrelser og årganger, uansett, jeg tar gjerne en prat med mannen om det kan være til hjelp for han.
 4. bredekaede

  Renovering av Nordwest 740

  Båten er forøvrig kommet på sjøen
 5. Kan du ha vann i dobbeltbunn? Eventuelt må motoren være altfor tung, men det vil vel være litt rart. Anbefalt motor er jo optil 130hk. Men fant ikke maksvekt på motor. Underveis forsvinner vel vannet ut?
 6. bredekaede

  Renovering av Nordwest 740

  Vinduene er der fremdeles. Har bare støpt rett på glasset.
 7. Norpro

  Lukelås Uttern D55 2007 modell

  Den ene er "håndtaket" brukket. Takk for svar, har kontaktet lokal forhandler, men de visste ikke om det var å oppdrive.
 8. jeb

  Tildekket flybridge på trawler

  Jeg er også på utkikk etter Bimini Topp men har ikke funnet noen som lager eller har på lager. så jeg følger denne om trådstarter finner noen som lager eller har, håper han følger opp her med pris og hvorhen han fikk tak i den.
 9. Erik

  Seile fra Oslo til Stavanger i 34' seilbåt

  Gratulerer med ny båt vel i havn
 10. Jo da kjenner godt til nicasil og alusil, da jeg har holdt mye på med BMW og alle v8 v12 motoren de måtte bytte, serlig i USA pga høyt svovelinhold i drivstoffet. Ser ut for meg at det er stålforinger i den motoren, men kan jo være lagt på noe fordet.
 11. Hulda

  Stramming av undervant

  Den var meeeget bra!
 12. Svarte på din henvendelse som kom på mail, skal prøve igjen. Gå på ebay å søk....piston 1995 yamaha 20hp....du finner da ett sett med 2st komplette stempler. Men del motor først, du har normalt stemplene fra usa på 5-6dg.
 13. Som tittelen sier, lurer jeg på om båten min ligger lavt i sjøen med hekken. Jeg søker derfor trøst og/eller innspill her på forumet... Båten er en Nordkapp Avant 550 med en E-tec 115 H.O. og jeg har lagt ved en del bilder som illustrerer det jeg lurer på om er kilder til bekymring eller noe jeg glatt kan ignorere. Mye av vekten ligger bak i båten; motor, bensintank, batteri og dregg for å nevne de største bidragene. For anledningen er kone og barn plasser i baugen for å kompensere for at jeg henger over akterenden med kameraet. Det er ca 80 liter bensin på tanken som rommer 100 liter max. 1. Dreneringshull i akterspeilet er alltid under vann Hva er poenget med et dreneringshull som alltid er under vann? Det samler seg jo bare masse dritt oppi der. 2. Er motoren montert (for) høyt? Jeg vet ikke hvor langt ned motoren kan monteres, men her henger den "leppa" jeg ville funnet det naturlig å hvile på kanten av akterspeilet ca 5cm over kanten (helt til venstre i bildet). Motoren er tiltet helt inn på dette bildet. Et bonusspørsmål: Når motoren er tiltet helt opp, stikker kanskje en eller to cm av finnen (?) ned i vannet. Bør jeg da tilte motoren opp i det hele tatt eller la den ligge slik at anodene kan gjøre jobben sin? 3. Oversiktbilde (med litt tommel nede til høyre 🙄) Vannlinja går akkurat der hvor det grå bunnstoffet begynner/slutter. Det er ikke ubehagelig mange cm opp til kanten av akterspeilet synes jeg. Som sagt er det fullt mulig jeg lager en greie av ingenting her...
 14. Janca

  Gummibåt tips

  Noen som kan tipse om en brukbar gummibåt til bruk bakpå scand Nordic 27? vi er 2 voksne og 5 barn, så må være litt størrelse. har sett litt på denne: https://www.speedwave.no/oppblasbar-gummibat/32-oppblasbar-gummibat-hydro-force-sunsaillie-65062-380x180cm-25hk-6-pers.html noen med erfaringer rundt denne? Evt andre tips til Max ca 10.000,- eller bør vi gå høyere i pris?
 15. Hei ønsker noen tips til underliggende anker bak på min cranchi zaffiro 34 ser d var en samme på Finn med dette å ser veldig bra ut men usikker på hva jeg trenger det sto at det var brukt ancorelift på den vertfall .. noen som har noe tips?
 16. husky dane 85

  Tildekket flybridge på trawler

  Eg fekk Eteka til å laga til meg,
 17. Hvis sylinderene ikke skulle vært bra, har jeg liggende en motorblokk der sylinderveggene ser bra ut. Men som du skriver så er komp.testen bra
 18. Panmda

  Oppsett for anker i baug på 25-fots daycruiser

  Hei M/B Bianca, Fordi jeg står ovenfor samme type spørsmål/oppsett som deg hadde det vært flott om du fortalte meg hva du endte opp med og hvilke erfaringer du har gjort deg med det oppsettet du landet på. Jeg har i dag motorisert akterdregg med 30M blytau, og et Bruce kopi anker på 10 kg med 40 M tau og 5 m kjetting i baugen. Uten ankerrulle, og motor.
 19. Skipper Worse

  Tildekket flybridge på trawler

  Du finner neppe en Grand Banks denne stilen, men de fleste andre. Med forskjellige navn på "samme type" slik det var vanlig med Taiwan-trawlere (og fortsatt er selv om de nå bygges i kommunist-Kina). Søkeordet å bruke er "sundeck" -- lykke til.
 20. Da må jeg bare begynne å splitte motor ! Får begynne på dette i morgen:) ved splitting av motor ser man mulig fort hva som har forårsaket ulyden, prøvd å sendt deg internmelding, vet ikke om du har fått denne ? Ikke fått noe tlf nummer av deg. hvor anbefales det å bestiller deler ? 650,- for to stempler høres ikke så galt ut? Tusen hjerteligtakk for alle råd, veiledning og tips ! Setter veldig pris på det
 21. Har sett litt etter en liten motorisert ankervinsj for baugmontering i liten båt/19" til bruk når det feks skal fiskes med agn på fast plass, ser for meg anker på 6-8kg. Det viktigste er att den er enkel å montere å gjerne så liten som mulig, tenkte meg att den kunne monteres på baugluka der ankerkjetting ligger.(baugluke må muligens forsterkes men det er en grei sak) Kom gjerne med forslag da dette er utenfor mitt kunnskapsområde. Se bilde, har ankret ute i baugen på ankerrull (hvis det er navnet) men skulle gjerne kunne kjøre det automatisk så jeg slipper å stå frampå baugen.
 22. HaHa

  Stramming av undervant

  Gran segel har en grei guide: https://www.gransegel.se/bok/granbok_frame.html (se kap 5)
 23. De fleste motorer gikk over til nicasil på slutten av 80tallet, det er ikke foringer men ett tynt nicasil belegg, omtrent like tykt som chrome, ser også likedan ut, det legges rett på aluminiumsblokken, fordelen er att stempel og sylinder da går/utvides i samme fart i motsettning til stålforinger som utvides av varme i en annen hastighet en aluminium...som stemplene er av...kombinasjon alu stål gjør att man raskere får skjæringer hvis motor belastes før alt har oppnådd driftstempratur. Ser stripene i sylinder mot eksosport på bildet ja, men ofte er det alu avleiringer fra stempel som vaskes bort med syre. Men som du sier...motor må åpnes, hvis sylindrer er greie er det lønnsomhet i å reparere, er de for mye skadet...noe komp test sier att de ikke er...er det ikke lønnsomt å reparere denne motoren.
 24. bmwmaxi

  Trampemarsj over andre sine dekk

  En god sammenligning blir at jeg forventer at bilen min får hardere medfart ved parkering langs vei vinterstid med brøyting en i egen garasje. Sikkert ikke lenge før noen banker igjenom et EU direktiv hvor all ferdsel i fritidsbåt skal gjøres barbent.
 1. Load more activity
×