Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Dette er en tråd om at NRK sliter etter innføring av DAB (se trådens tittel!), men tallenes tale er vel at NRK IKKE sliter eller avgår ved en snarlig død som enkelte her nærmest har gitt uttrykk for. Hører også på DAB i bilen uten at jeg opplever det som et problem.
 3. Takk for utfyllende og godt svar Bare for å avklare det med en gang; jeg er nok ikke enig med din kone.... @Brigg takk for enda en sterkt faglig interessant tråd som toppa seg når når du fikk en kjemiker på banen Så på en D4 og vi forhandler om denne. Tråden var særs nyttig ifm den prosessen, da både kjøper og selger har fulgt godt med. Er enda en måned til jeg får dreiebenk klar hjemme, men kommer til å produsere endelokk for trykktesting av rørinnsats, basert på å teste samme vei som du mistenkte lekkasje. Den står klar til din disposisjon om du ønsker å trykke begge veier neste gang du har den oppe for inspeksjon.
 4. Skal legge nytt våtromsgolvbelegg til sjømann 22 med skipsdekk imitasjon. Noen som kan tipse meg hvor jeg kan kjøpe det? Golv selgerene sier at det ikkje inn i Auropa no med skipsdekk imitasjon, har bare funnet ett og det synest jeg har for svak stav farge mellom plankene. Legger med bilde.
 5. Shore

  Gruse gårdstun, har du god oppskrift

  Knust asfalt kan se ut som drenerer bedre enn grus/subbus, blir gjerne ikke dype "elveleier" ved kraftig nedbør, som det gjerne kan bli på grusveier.
 6. Ser på facebook at han reklamerer for deler fra ranabåter. Og facebooksiden rana plast, har byttet navn til rana båt.
 7. Mulig du er klar over det, du behøver ikke stikke rør helt til bunnen for å suge ut. Du skal bare koble deg på røret for peilepnnen og suge gjennom denne. Nederste ende på peilepinne-røret går dypt nok. Jeg bruker biltema oljesuger som det er linket til over. Har fungert greit i mange år.
 8. Postet lenke til denne i en annen tråd, men synes appen trenger en egen tråd. https://www.seaber.no/#seaberapp Jeg tror den kan være nyttig, gitt at det er mange nok som bruker den. Som de selv sier på hjemmesiden: Regner med de vil selge sporingsenhet også, og det er de de skal tjene penger på, men sporingsenheten mister noe av sin funksjon om ikke mage på sjøen bruker appen. Jeg har ingen forbindelse med selskapet, har bare lastet ned appen, og kommer til å forsøke den i sommer. Nettbrettet mitt (lite 2 år gammelt Huawei) var ikek støttet, men min 3 år gamle Android var støttet. Har ikke testet på IOS.
 9. Tynn ned saltsyra til 10-15% og skrap samtidig med en trepinne. Gjerne en rørepinne. Skyll med en gang. Jeg lar det gro i bakkant mot skjold og maler ikke der. Vankelig å få opp skruer og bolter etter 10 lag med maling.
 10. Lucky7s

  Trykktesting av alpha one gen 2 drev

  En annen tråd her om samme emne:
 11. Den minste skade i lakken, og du er rett inn på aluminium... Dersom du lar 30% saltsyre virke da, starter du noe som gjør at det drevet kjøper ihvertfall ikke jeg av deg etterpå.... Er det for å bli kvitt rur så anbefaler jeg å bruke en isskrape å ta det grøvste med den, slik at du bare sitter igjen med "fotavtrykkene" til rurene.... (ja, jeg vet det er manuelt arbeid... det tar 10min, gidder du ikke det.... ) Hold hunder og barn på sikker avstand. Hell litt og litt bruksblanding i en liten kopp eller lignende, hold korken på dunken når du ikke heller... vær så snill
 12. Lucky7s

  Trykktesting av alpha one gen 2 drev

  Om det ikke er indikasjon/mistanke om lekkasje i "oljesiden", som feks vann i oljen eller at reservoaret tømmes, skal det ikke være nødvendig med trykktesting etter impeller bytte, om du ikke har utstyret liggende. Eneste du må være sikker på er at tetningen for oljepassasjen mellom øvre og nedre del av drevet er på plass og gjør jobben. Pakning som med fordel kan byttes. For å sikre at vannpumpen blir tett foreskriver service manualen MerCruiser Perfect Seal eller tilsvarende på de nye pakningene til vannpumpen. link til service manualen, om du ikke har den: http://www.ta-group.at/dokus/service manual _14 alpha i gen ii outdrives 1991 to present.pdf Om du vil trykkteste, og ikke demonterer drevet av båten, antar jeg du kan trykksette gjennom slangen fra olje reservoaret. Manometer og trykkluft eller pumpe. 15-16 psi i 10-15 minutter. Roter aksler og skift mellom girene.
 13. Today
 14. ebonita

  Lotsar utanför Vancouver

  Just climb the rope ladder... 11 video minuter med saltstänkta pojkar utanför Columbia River.
 15. Hei. Har kikket endel på nimbus 230r, ser ut som en veldig grei båt. Noen som har erfaringer? Hvilken motor er best? Er det plass for 2 personer å overnatte? Andre ting en burde være obs på før evt kjøp? På forhånd takk for svar 😁
 16. https://www.biltema.no/bil---mc/bilverktoy/oljeverktoy/pumper/sugepumpe-2000017049 Har hatt denne i mange år og den virker like fint.
 17. Sondre93

  Koble likestrømsdynamo

  Ok, men må motoren startes helt for å finne ut hvilken av stiftene den skal på? Båten står på opplag så blir litt vanskelig å få startet den
 18. Denne er fin, så lenge man ikke bruker den på bensin https://www.biltema.no/bil---mc/bilverktoy/oljeverktoy/pumper/sugepumpe-2000017049
 19. Jeg peiser bare på. Aldri hatt problemer med det. Skyll godt etterpå 👍 Det er mulig ikke anodene har godt av det men jeg bytter de hvert år uansett.
 20. Feil begrepsforståelse. Dette er en tråd om DAB teknologi eller mangel på sådan. Tiden har vist at spådommene har slått til. Lytting på DAB var en ulykke for radio. Folk lytter til kringkasting i fullt monn, men over nett. Jeg har en haug med dingser i huset som gir meg adgang til NRK P2. Felles for dem er at signalene kommer inn over WiFi. Eneste stedet jeg bruker DAB er i bilen. Og slutter aldri å ergre meg over å se "Ikke signal" på skjermen.
 21. Har kjøpt inn 30% saltsyre og radiatorpense. (+ vernebriller, hansker med mer) Er det deler av drevet som ikke må komme i kontakt med saltsyre, eller tåler belg og slager også syren...?
 22. Torsen67: Du ser det her Uansett. Noen som har lignende guide for å skifte belger?:) Skal til med alt dette neste uke. Beklager om tråden er gammel men denne skulle ha vært klistret til toppen på et mercruiser underforum eller lignende.
 23. Ingen tvil om at radioen er trygg og god å ha i krisetider. Så kan man vri på det da, og si at det må en verdensepedemi for at radioen skal være "interressant"😉😆
 24. Kallethekid

  Tilbakekaller båter fra Rana Plast - produsent nekter

  Dette ser jo ut å være det gamle selskapet som skiftet navn til Båtsalg AS før konkursen. Siden navnet ble skiftet kan jo det tyde på at det finnes planer om å starte Rana båt på ny etterhvert, men det ser ikke ut til å skjedd enda.
 25. gixen

  Oljelekkasje Volvo Penta D4 - Turbo?

  Har ikke fått undersøkt noe mer da noe kom i veien i går, men har googlet litt. Et tips kan kanskje være at oljekjøleren er tett, og at oljen da blir presset opp i veivhusventilasjonen. Ville jeg ikke ved sånne feil fått unormalt oljetrykk?
 26. index

  Koble likestrømsdynamo

  Ja, det stemmer. Deretter fjerner du denne minus fra batteriet og kopler til uttaket på releet i stedet.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...