Jump to content
 • Sign Up

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Pinkvin

  UV lampe i vanntanken

  Ville aldri drukket vann fra en kran eller tank i Norge som en må rense infrarødt eller kjemisk. Om det er bakterielle problemer så kan en kverke det kjemisk osv, men giftstoffer og drit forblir i vannet. Forstår det i utlandet men... Har drukket vann i fritidsbåt siden 70 tallet i Norge uten rensing uten å ha opplevd noe problem. Men vann fra plasttanker smaker gjerne dårlig. Rustfrie tanker gir lite/ingen smak. ..... Om en trenger slike tiltak må en fylle ett annet sted/land eller ikke bruke vannet ombord.
 3. Hvilket lås rekommendereas til påhengsmotor på jollen (9.9hk)
 4. Har samme erfaring som deg. Kjøpte nytt orginal rør og o-ringer. Det ble ikke tett, prøvde med pakningssilikon samtidig det ble heller ikke bra. Endte med å finne noen o-ringer som var litt tykkere og da ble det bra. Mange sliter med at det lekker mot vannpumpe men det skjedde ikke hos meg.
 5. Yesterday
 6. Eika

  Phantom 21 godkjent motor?

  Kjør med 300 og kos deg, galskapen lenge leve :)
 7. Stjernen !

  UV lampe i vanntanken

  Funker for parasitter alger etc i akvariet. Så burde fungere i en vanntank i båt også.
 8. Arne2

  UV lampe i vanntanken

  Dette ser jo ikke helt seriøst ut, men det hadde jo kanskje gått an å teste litt, for billig var det jo: https://www.ebay.com/itm/Aquarium-UV-Sterilizer-Light-Submersible-Water-Clean-for-Pond-Fish-Tank-US-EU/264249873061?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D1%26asc%3D20131003132420%26meid%3Dab306a974c2a42bc9b3786d8b94e3e25%26pid%3D100005%26rk%3D3%26rkt%3D12%26sd%3D143147730344%26itm%3D264249873061&_trksid=p2047675.c100005.m1851 Og i Norge. (Men kvalitet?) https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=103611427
 9. Stjernen !

  Streame rett til tv fra Iphone

  Denne bruker jeg. Bare og speile bilde fra tlf til tv. https://www.ebay.com/itm/Any-Cast-M4-PLUS-WiFi-Display-Dongle-Receiver-HD-HDMI-TV-DLNA-Airplay-Miracasts/183832622028?hash=item2acd4733cc:g:fLQAAOSw2Ldc8nSV
 10. Sjøbliss

  Båtautomasjon med batteriovervåking og Zigbee

  Har ikke gitt meg helt på dette enda. Mye mindre fysisk, pris og strømforbruk. Tror at ESPer er genialt til riktig bruk. Må bare få den på nett, MQTT eller en eller annen form for REST API, og så gjøre magien sin; om det er styring av vifte eller måle fyllingsgrad i septiken. 😜
 11. Stjernen !

  UV lampe i vanntanken

  Bruker jo uv sterilisator på akvarier,har en 11w selv. Fåes i alle watt str. Men er avhengi av 220v. Med litt triksing kan man jo la vannet gå med egen pumpe gjennom uv filteret hele tiden,når man er på landstrøm.
 12. Har ikke bilde her, men bakre styrebolt erstattes med en med kulehode. Wiren klamres fast med medfølgende klemme til metallrørene til styresylinderen. Viktig å legge wire riktig, dvs bak «vuggen» og sjekk med en til å styre fullt begge veier mens du holder enden på wiren oppå kula, før du setter den på. Flere som har ødelagt wire pga for lite utslag og den da går ut av strømpe.
 13. @kdtran Jeg skal til Bergen den 20. juni. Skal hente en Nimbus Nova 33 og frakte den sjøveien til Son!😃😃 Hvor holder du til? Er det ikke for langt unna kan det jo tenkes at jeg stikker innom!😁😁 Er det et stykke arbeid jeg kunne tenke meg å få sett er det båten din! Det ser jo bare helt rålekkert ut med de drevene der! Håper du finner ut av rorindikatoren!😃😃😃
 14. dieselfan

  Phantom 21 godkjent motor?

  Som gammel Phantom fan kan jeg dele at jeg aldri har sett et merkeskilt på en Phantom. De jeg har sett i Norge er tatt inn som bestillingsbåt for race eller bruktimportert som racer.
 15. dieselfan

  Yamaha 50 hk model identifisering

  Du har såvidt jeg kan se en F50 og ikke en 50..... anbefaler deg på det sterkeste å forstå forskjellen og skrive en overskrift som gjør søking relevant. Det amerikanske Yamaha motormerkesystemet bruker i noen tilfeller andre kodebokstaver enn europa.
 16. Liffi

  Cobra 35 med VP41A, oppgraderinger

  Liten snart tur til Flaskebekk. Min onkel har kjøpt hus der, så var og hentet min mor også så dro vi på middag hos han :) pent ute i kveld
 17. Dreamer

  Hvor på Vestlandet er dette?

  Vanskelig - men landskapet ligner på området ved Silda. Er det i nærheten av Selje?
 18. dieselfan

  Bytte av kjøleveske kad44

  Jeg klarer ikke å få på kjøleveska uten at det blir luftlommer. Har aldri målt nøyaktig hvor mye jeg må etterfylle men jeg har lagt merke til at det er først ved en god tur i planfart at jeg kvitter meg med all luft og når stabilt nivå. det er store variasjoner fra båt til båt. Dersom du har varmtvannstank og radiatorer kan det påvirke mye. Jeg tror at jeg må etterfylle 3-4 desiliter uten radiatorer.
 19. Hei. Har byttet kjøleveske på kad 44. Byttet samtidig rør/simring fra termostad hus og inn til blokka/motor grunnet lekkasje. Kjørte test tur motoren ble for varm og kjøleveske sprutet fra ekspansjon tanken. Fyller på ny kjøleveske, ser da det lekker fra simring mellom termostad hus og vannpumpe. Hadde kjørt motor på tomgang uten at det ble noe lekkasje før. Blir det mye større trykk når motoren får motstand som gjør at kjølevesken renner ut fra den utette simrimgen slik at motoren blir for varm? Eller kan det også være noe feil med termostatene?
 20. Kompass83

  Streame rett til tv fra Iphone

  Hei! Gammel tråd, men prøver meg. Prøvde å installere chromecast i båten i dag. Installerte fra iPhonen min, og delte internett fra en annen iPhone. Etterpå slo jeg av nettet på den andre iPhonen, hadde delt internett på min, og prøvde å logge på Chromecasten. Det gikk ikke. Så prøcde jeg å velge Chromecasten som «wifi-nettverk». Det gikk heller ikke. Noen som har noen tips?
 21. Arne2

  UV lampe i vanntanken

  Jo, det ser ut til at man får kjøpt det i Norge også: https://norvann.no/norvann-uv-max-husvannsstasjon/ https://norvann.no/kontakt/' Håper du legger ut noe info hvis du finner ut noe interessant. Disse personene vet sikkert en del om temaet.
 22. Arne2

  UV lampe i vanntanken

  Dette synes jeg er et kjempe interessant tema og en god ide. For det første så har jeg en seilbåt som er 39 år gammel med en vanntank som jeg ikke tør å bruke til drikkevann. For det annet så oppholder jeg meg en del i utlandet, der det er forholdsvis utenkelig å drikke vann fra springen, slik at alt drikkevann blir kjøpt på flasker. Jeg har vært en del i kontakt med leverandører i utlandet som leverer renseutstyr for vann, men ikke i Norge. Det er jo en del kompetansemiljøer her i Norge, men det de driver med har vel mest å gjøre med "utstyr til vannverk" og ikke så mye til seilbåt. Men det er vel ikke så utenkelig at de personene som driver med "UV-Rensing i stor skala" også kan si noe om hvor man kan finne utstyr for "anvendelse i det små". Det ene firmaet ser også ut til å levere til "rørleggere". https://www.fhi.no/om/organisasjon/smitte-fra-mat-vann-og-dyr/vidar-lund/ https://www.sterneras.no/en/product-range/disinfection-uv/ https://norvann.no/ De fleste tekniske anlegg for vannrensing som jeg har vært og sett på i utlandet har vært bygd over de prinsippene som vises i denne filmen:'
 23. dieselfan

  Evinrude e-tec 30hk stopper opp og ryker

  Lukta det olje av den hvite røyken ? Foe meg høres det ut som vanndamp og det stemme vel ikke med luft i olja som resulterer i mindre olje tilført ?
 24. enslagsgjest

  Norsk seiler med problemer utenfor New Zealand

  Hvis den påstanden stemmer, hadde ikke sheet to tiller vært et alternativ? (Ja jeg veit Bav'en har rattstyring, men går an å mekke noe så det funker)
 25. @Lars H.du blir tydeligvis stresset av å se seilbåter på Marine Traffic, det er værre i vikeligheten, da mange småbåter ikker har AIS. Se på Flight radar over Europa, tør du fly da, når luftrommet er stappfult av fly....
 26. Ida Marie III

  Færdern 2019, glad jeg med motorbåt ligger i havn!

  Se der ja....👍👍👍
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...