Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Ventus

  Hurtigruten legger til i kraftig vind i Bodø

  Det er selvfølgelig en mulighet utover å ta rimelige hensyn og redusere det til materielle skader hvis noen... Fyll inn tomrommet selv. Men ikke helt trygt det heller.. https://www.nationalgeographic.com/news/2013/2/130220-russia-meteorite-ann-hodges-science-space-hit/
 3. Arne Henriksen

  Hurtigruten legger til i kraftig vind i Bodø

  Med båten på tvers innpå havna, ankeret ute og vinden øker til storm i kasta - hva er din profesjonelle mening om hva kapteinen heller burde gjort? Satt på håndbrekket og venta til solgangsbrisen la seg?
 4. horg

  Tolema Båtutstyr Porsgrunn konkurs (igjen)

  TOLEMA BÅTUTSTYR (Bestmarin) I PORSGRUNN ER KONKURS. - 40 % på alle varer. Masse fine varer skal vekk under konkurssalget. (Hele innredningen skal også selges med alt av kontorer og dataanlegg og kassasystemer. Pris kr 50000.- eks mva for den.) Flott container og gulvasker selges. Åpningstider: Lørdager fra 10.00 til 16.00 Mandag til fredag fra 10.00 til 17.00 Adresse: Tollbugata 29. 3933 Porsgrunn.
 5. Arne Henriksen

  Hurtigruten legger til i kraftig vind i Bodø

  Alle har opplevd å feilbedømme avstander, vindendringer, strøm, båtens oppførsel akkurat da - men hovedsaken er jo at du gjør det beste av situasjonen der og da, og ikke slipper alt og venter på smellen. At du får skryt av dem rundt deg tyder på at du sannsynligvis har oppnådd i hvert fall 2 ting - lært en hel masse til neste gang, og ikke skadet andre.
 6. Jeg planlegger å gjøre om min gamle Mørebas 15 fot til mer åpen båt ved å sage langs ripa ved fordekk og "frontrute" og ta dette bort, samtidig tar jeg bort all fjernstyring inkl rattet. Vil dette gjøre båten ustabil, vinglete og således være farlig å bruke ? Er det bedre måter å gjøre dette på ? Båten brukes i en innsjø med en 8 hk outboard.
 7. mortya

  Sandvik 25 AC, prosjekttråd.

  Fått tatt bilde av dør og badet. Ikke helt ferdig, men det blir ok. Mye bedre slik enn toalett bak i benken i aktercabinen. Er ganske grei str foran i båten på tross av badet og klesskapet på motsatt side.
 8. Ser veldig bra ut Det blir vel noe sånt som 25000kr ? Jeg vet nå om en 750Turbo med kun 500mil som er i bruk, topp pakning trenger å byttes, 12000kr for hele scooteren som er strøken, bla helt ny variator til 10000kr. Etter salg av scooter/deler er motor gratis. En god mulighet ??
 9. kai myhre

  Tamd31a vannpumpe, fjerne brukket bolt

  De messingskruene som er der nå har jeg satt på men de som sto i var syrefsste
 10. krabbelars

  Heve dørk i båten

  Enten ved hjelp av "fliser" som du skjærer til og legger oppå eksisterende. Men blir fiklete. Tenker noe a'la disse du kan legge på verandaer og terrasser. Men det ser ut til at lokket på luka er 4-5 cm høyt , og da skal det godt gjøres å få til den varianten. Ellers må du lekte , men lekterne må være slik at vannet renner uhindret på "laveste" dekk. Så måtte du finne en form for plater å legge oppå , som slapp vann igjennom. Men søl og slo og alt ville gjøre dette veldig upraktisk etter hvert. Fant du noen "europaller" i rett høyde som var lette , så kunne du kanskje skjære til noe. Eller du kunne skjære nytt hull i eksisterende dørk , og legge på en luke som flukter med dekket ... Men ser ikke noen lette løsninger på ønskene dine , men de finnes kanskje ?
 11. Seilars

  VP D2-55 bytte av eksosbend (med bilder)

  Jeg har begynt å spraye litt bunnstoff inn i sjøvanns inntaket på drevet. (alu vennlig type). Det har kanskje hatt en effekt, for når jeg tenker meg om så er det nok 10 år siden sist jeg opplevde problemer med redusert kjølevann pga. groe i drevet. Men varmgang (rødt lys og alarm) har jeg aldri opplevd.
 12. Today
 13. Montert i går kveld, enkelt og fungerer. Vurderer å ta med ruteren hjem i morgen for å se om den fungerer på en annen basestasjon etter aktivering !!!!
 14. Ja, spesielt for oss som skal prøve å ta vare på skøyter. Jeg kan ikke se så mye fornuft i den delen av forskriften...
 15. Sjøvind

  Heve dørk i båten

  Hei, og velkommen på forumet! Jeg ville ikke hevet dørken. Den luken er nok laget med kant rundt slik at det ikke skal renne vann inn. Hvis du hever dørken må du i hvert fall sørge for drenering rundt luken. Andre ulemper blir lavere rekker rundt akterdekket, økt vekt og høyere tyngdepunkt. Lykke til med båten uansett
 16. tobixen

  Hurtigruten legger til i kraftig vind i Bodø

  Det er noe jeg selv har filosofert over. Det har skjedd meg noen ganger at jeg kanskje har undervurdert været litt, plutselig er ting full krise, men så har jeg allikevel mer flaks enn hva jeg strengt tatt fortjener - og båten blir fint plassert i en luke, uten å treffe noen av nabobåtene og med få centimeters margin. Det kunne blitt fullstendig krise, jeg kunne ha fullstendig knust noen andre båter til pinneved. Noen få centimeter forskjell, og jeg ville fått hundekjeft for at jeg ripet opp eller forstyrret nabobåtene. Jeg føler meg som en idiot, men folk på brygga og i nabobåtene hyller meg som en helt siden jeg greide å hente inn situasjonen.
 17. Ugleseth

  Hurtigruten legger til i kraftig vind i Bodø

  Kapteinen hylles...det ble bare noen bulker i skipsiden og kapteinens egne ord lot det stå til.
 18. Goddis77

  VP AD41B med drev - ferskvannskjøring

  Flott å kunne mekke på slanger og motor selv om båten ligger på sjøen. 😉
 19. leopard

  Sete på pushpit hvilke materiale er brukt her.

  Jo takk det ble veldig bra men , er nok ikke veldig bra kvalitet på teakfineren så må nok sette det inn med litt teak olje. Ja enig at det hadde vært en bra løsning men,, er såpass mye hvit farge på båten så fint å kunne bryte av med noe trefarge
 20. Hulda

  VP D2-55 bytte av eksosbend (med bilder)

  En nokså normal konsekvens om kjølevannet strupes.
 21. Hei, jeg har en Høgda Rodd 465 skjæregårdsjeep. Nå til våren skal jeg sette den ut etter mange år på land, og trenger litt hjelp til å velge feste på havbunnen. Jeg vil hest bruke anker eller dregg, og jeg lurer på hva som er lurest å bruke av de to, og hvor tungt det må være. Jeg lurer også på om jeg skall bruke kjetting eller tau(hvor tykt og hvilket tau). Og hvor stor blåse som må til. Båten er 14.5 fot og veier ca 400kg
 22. Careka

  Hovedsikringer på batteribanken?

  fant dette på nettet, så eg bruker den.. Brun = Faseleder Blå = Nøytralleder / L2 Jord / PE = Gul/Grønn
 23. Blir spennende å se om de greier å få igang dette. https://www.tu.no/artikler/til-varen-kan-du-leie-elektriske-fritidsbater-langs-oslofjorden/470968
 24. knut nymoen

  Simrad nss7 og simrad ap44 snakker ikke sammen

  Har egen skjerm jo,de står på 2000 begge 2,har GPS og ekkolodd i kartplotteren,så håpte jo disse sku snakke i sammen,men kan jo være no sånt meny piss 😂
 25. dobsen62

  VP D2-55 bytte av eksosbend (med bilder)

  Du kan klassifisere det hvordan du ønsker, men i den virkelige verden går motoren varm.
 26. Worry II

  Noen som har ettermontert hekkthruster Saga 315

  Jeg har ikke timeteller på mine, men jeg vil anslå at jeg bruker thrusterene 70/30. Da 70 på hekkthruster. Denne er også veldig stillegående. Du kommer til å digge den saken bak der !
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...