Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Lucky7s

  Trykktesting av alpha one gen 2 drev

  Om det ikke er indikasjon/mistanke om lekkasje i "oljesiden", som feks vann i oljen eller at reservoaret tømmes, skal det ikke være nødvendig med trykktesting etter impeller bytte, om du ikke har utstyret liggende. Eneste du må være sikker på er at tetningen for oljepassasjen mellom øvre og nedre del av drevet er på plass og gjør jobben. Pakning som med fordel kan byttes. For å sikre at vannpumpen blir tett foreskriver service manualen MerCruiser Perfect Seal eller tilsvarende på de nye pakningene til vannpumpen. link til service manualen, om du ikke har den: http://www.ta-group.at/dokus/service manual _14 alpha i gen ii outdrives 1991 to present.pdf Om du vil trykkteste, og ikke demonterer drevet av båten, antar jeg du kan trykksette gjennom slangen fra olje reservoaret. Manometer og trykkluft eller pumpe. 15-16 psi i 10-15 minutter. Roter aksler og skift mellom girene.
 3. ebonita

  Lotsar utanför Vancouver

  Just climb the rope ladder... 11 video minuter med saltstänkta pojkar utanför Columbia River.
 4. Hei. Har kikket endel på nimbus 230r, ser ut som en veldig grei båt. Noen som har erfaringer? Hvilken motor er best? Er det plass for 2 personer å overnatte? Andre ting en burde være obs på før evt kjøp? På forhånd takk for svar 😁
 5. https://www.biltema.no/bil---mc/bilverktoy/oljeverktoy/pumper/sugepumpe-2000017049 Har hatt denne i mange år og den virker like fint.
 6. Sondre93

  Koble likestrømsdynamo

  Ok, men må motoren startes helt for å finne ut hvilken av stiftene den skal på? Båten står på opplag så blir litt vanskelig å få startet den
 7. Today
 8. Denne er fin, så lenge man ikke bruker den på bensin https://www.biltema.no/bil---mc/bilverktoy/oljeverktoy/pumper/sugepumpe-2000017049
 9. Jeg peiser bare på. Aldri hatt problemer med det. Skyll godt etterpå 👍 Det er mulig ikke anodene har godt av det men jeg bytter de hvert år uansett.
 10. Feil begrepsforståelse. Dette er en tråd om DAB teknologi eller mangel på sådan. Tiden har vist at spådommene har slått til. Lytting på DAB var en ulykke for radio. Folk lytter til kringkasting i fullt monn, men over nett. Jeg har en haug med dingser i huset som gir meg adgang til NRK P2. Felles for dem er at signalene kommer inn over WiFi. Eneste stedet jeg bruker DAB er i bilen. Og slutter aldri å ergre meg over å se "Ikke signal" på skjermen.
 11. Har kjøpt inn 30% saltsyre og radiatorpense. (+ vernebriller, hansker med mer) Er det deler av drevet som ikke må komme i kontakt med saltsyre, eller tåler belg og slager også syren...?
 12. Torsen67: Du ser det her Uansett. Noen som har lignende guide for å skifte belger?:) Skal til med alt dette neste uke. Beklager om tråden er gammel men denne skulle ha vært klistret til toppen på et mercruiser underforum eller lignende.
 13. Ingen tvil om at radioen er trygg og god å ha i krisetider. Så kan man vri på det da, og si at det må en verdensepedemi for at radioen skal være "interressant"😉😆
 14. Kallethekid

  Tilbakekaller båter fra Rana Plast - produsent nekter

  Dette ser jo ut å være det gamle selskapet som skiftet navn til Båtsalg AS før konkursen. Siden navnet ble skiftet kan jo det tyde på at det finnes planer om å starte Rana båt på ny etterhvert, men det ser ikke ut til å skjedd enda.
 15. gixen

  Oljelekkasje Volvo Penta D4 - Turbo?

  Har ikke fått undersøkt noe mer da noe kom i veien i går, men har googlet litt. Et tips kan kanskje være at oljekjøleren er tett, og at oljen da blir presset opp i veivhusventilasjonen. Ville jeg ikke ved sånne feil fått unormalt oljetrykk?
 16. index

  Koble likestrømsdynamo

  Ja, det stemmer. Deretter fjerner du denne minus fra batteriet og kopler til uttaket på releet i stedet.
 17. Kenneth82

  Alarm med kamera til båt - anbefaling ønskes

  Vil du dele screenshot av bildet for å vise kvaliteten @Maika?
 18. Ser ikke at biltema har en vakumsuger... de har noe annet men den koster 650,-
 19. Å få brukt opp H3O+ ionet går nok ikke. Det vil alltid være tilstede i selv i helt rent vann pga vannets egenprotolyse, men god skylling tar bort tilført H3O+ slik at jeg tro man kan se bort fra dette. Noen Al-ioner vil alltid "slippe" det faste aluminiumet, men det er helt ubetydelig ettersom oksidlaget beskytter ( det er derfor Al-kasseroller gikk i arv...). Men det er som du sier tidligere i tråden svært viktig at vi får delene/motoren så rene som mulig. Et annet moment jeg har fundert litt på...: Når H+ - ionet reduseres ved å oksidere metaller, ex Al, skjer jo følgende reaksjon 2H+ (aq) + 2 e- = H2 (g) samtidig som Al(s) = Al3+(aq) + 3e- Det produseres altså hydrogengass. Gass har et helt annet volum enn væske og vil presse seg ut fra reaksjonsområdene. Dette trykket vil være stort i forhold til evt trykk i f.ex en kjøler. Kan dette trykket være stort nok til å skape lekkasjer gjennom O-ringer? Eller er jeg igjen på ville veier? (Er stadig det iflg kona)
 20. Da håper jeg folket her inn boikotter denne mannen og ikke kjøper produkter fra Jan-Egil Martin Pettersen! slike folk er veldig ødeleggende for brangsjen som jobber hardt og står på for å i det heletatt overleve i et land som Norge som er veldig lite folk og delvis bare halv sessong! Synd at det går an å drive så useriøst så lenge uten at man blir bannlyst! Hvis man med vitende vilje selger båter uten opprinnelige flytemidler og selvlensning som ikke oppfyller krav bør man finne seg noe annet å gjøre!!
 21. Maika

  Alarm med kamera til båt - anbefaling ønskes

  Ja, kvaliteten virker bra og jeg tror jeg nok blir fornøyd. Det hadde jo ikke kostet dem stort å legge inn en wifi-chip i tillegg, så litt skuffende syns jeg det er. varigheten for batteri er jo avhengig av mobildekning og hvor mye det filmes/sendes. Filming burde det ikke bli mye av, men det er (elelr i hvert fall var) temmelig dårlig dekning der jeg har bøye, så mulig det kommer til å spise opp endel kapasitet.
 22. Bottenopp

  Lamineringsepoksy fra Biltema ikke tørr etter 13 timer

  Var ute i garasjen og sjekket nå, og Det har tørket! Gjorde nok susen med den ekstra 2kW stå-vifteovnen som blåste varm luft på boksen, i tillegg til den mindre vifteovnen. Har aldri vært så varmt i garasjen. Må nok ha et lag til, i hvert fall på viktige punkter...kanskje enda flere? Kanskje mer strimler enn helt flak, siden duken ikke er tøyelig? Angående mons sin kommentar så har du nok et poeng der. Jeg la duk over hele forparten og bakparten, men for å unngå bøying bakover så la jeg og på sidene, og 10cm utover "gulvet" ved siden av sidene, sånn at det blir en slags hel bøy / vinkel. Men gjorde det bare på sidene, og ca 10cm bak festene. I tillegg til å bøye seg nedover foran og bak følte jeg at festene for å knytte til taket var veldig bøyelige når jeg skulle åpne boksen (siden takbøylene var så langt unna). Er derfor jeg har prøvd å fylle hele frontenden og bakenden med karbon, men ser at ideelt skulle jeg ha fylt mer av gulvet bakover i midten med karbon...ser at det er en "midtbjelke" fra front til bak som jeg kan kle med et par lag karbon. Satser på at det vil hjelpe. Akkurat blandingen gjorde jeg veldig nøyaktig i en to-gang. De hadde et halvliters litermål på Biltema i Husholdningsavdelingen som hadde veldig tydelige mål (markerte hver halve desiliter). Så først hadde jeg oppi 3dl resin, og så 1,5dl herder (opp til 4,5dl) som jeg blandet i to minutter i litermålet, før jeg helte det oppi en slags engangs aluminiumsildfast form. Er glad jeg ikke blandet mer om gangen, for det begynte å bli litt tjukt på slutten. Kan jo være fordi det ble litt tynt oppi den ildfaste formen som gjorde at det tyknet på slutten. Så gjentok jeg det samme, og gjorde meg ferdig - altså 9 dl ferdigblandet til sammen. Ved neste lag tenker jeg å ha bedre kontroll på temperaturen (var nok for kaldt i begynnelsen), og kjøre den opp enda mer etter hvert, om jeg har forstått det riktig. Tusen takk for hjelpen!
 23. ivar

  Rana15 tur årsmodell?

  Er nok en rana 15 Tur ja. Ikke helt sikker men forekommer meg at Suzuki hadde den dekoren rundt 1980 og etpar år framover - vil tippe båt og motor er samme årgang.
 24. Chiefengineer

  Alarm med kamera til båt - anbefaling ønskes

  Jeg tror du kommer til å bli fornøyd med både enkelheten og stabiliteten i dette systemet. Det er iallefall mine erfaringer. Jeg valgte 4G versjonen med simkort etter vurdering da jeg hadde en oppfatning om at dette muligens var mer stabilt enn Wifi variantene som heter Arlo pro. Men nå har vi Wifi hjemme også etter å ha kjøpt denne versjonen i ettertid kan jeg konstatere at den har fungert like stabilt på hjemmerouteren som 4G systemet i båten. Eksperimenterte litt med batterikapasiteten i begynnelsen og tror faktisk at det er innenfor rekkevidde å oppnå 50-60 døgn uten lading på ren stdby/bevegelsesdeteksjons modus på 4G versjonen. Det jeg ønsket å oppnå var tilsyn og overvåking av båten den tida jeg ikke er ombord og det føler jeg at jeg er veldig godt tjent med med 4G varianten. Det virker som god kvalitet hardwaremessig og et veldig stabilt system. Kan jo tillegge at jeg kun bruker det på telefon.
 25. alfaalfa

  Bytte propell på Nordkapp 500 Enduro med E-tec 90

  Det enkle svaret er å ringe Nordkapp. De har sikkert/kanskje testet ut båten med ulike propeller. Ta en prat med dem. Jeg ville tro at en Raker på din motor og båt ville kunne passe bra. Men hør med Nordkapp ! De er sikkert glad for å kunne hjelpe!
 26. I linken står det at selskapet er konkurs så det er vel samme selskapet og ikke et nytt?
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...