Jump to content
 • Sign Up

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Panmda

  Oppsett for anker i baug på 25-fots daycruiser

  Hei M/B Bianca, Fordi jeg står ovenfor samme type spørsmål/oppsett som deg hadde det vært flott om du fortalte meg hva du endte opp med og hvilke erfaringer du har gjort deg med det oppsettet du landet på. Jeg har i dag motorisert akterdregg med 30M blytau, og et Bruce kopi anker på 10 kg med 40 M tau og 5 m kjetting i baugen. Uten ankerrulle, og motor.
 3. Skipper Worse

  Tildekket flybridge på trawler

  Du finner neppe en Grand Banks denne stilen, men de fleste andre. Med forskjellige navn på "samme type" slik det var vanlig med Taiwan-trawlere (og fortsatt er selv om de nå bygges i kommunist-Kina). Søkeordet å bruke er "sundeck" -- lykke til.
 4. Da må jeg bare begynne å splitte motor ! Får begynne på dette i morgen:) ved splitting av motor ser man mulig fort hva som har forårsaket ulyden, prøvd å sendt deg internmelding, vet ikke om du har fått denne ? Ikke fått noe tlf nummer av deg. hvor anbefales det å bestiller deler ? 650,- for to stempler høres ikke så galt ut?
 5. Har sett litt etter en liten motorisert ankervinsj for baugmontering i liten båt/19" til bruk når det feks skal fiskes med agn på fast plass, ser for meg anker på 6-8kg. Det viktigste er att den er enkel å montere å gjerne så liten som mulig, tenkte meg att den kunne monteres på baugluka der ankerkjetting ligger. Kom gjerne med forslag da dette er utenfor mitt kunnskapsområde.
 6. HaHa

  Stramming av undervant

  Gran segel har en grei guide: https://www.gransegel.se/bok/granbok_frame.html (se kap 5)
 7. De fleste motorer gikk over til nicasil på slutten av 80tallet, det er ikke foringer men ett tynt nicasil belegg, omtrent like tykt som chrome, ser også likedan ut, det legges rett på aluminiumsblokken, fordelen er att stempel og sylinder da går/utvides i samme fart i motsettning til stålforinger som utvides av varme i en annen hastighet en aluminium...som stemplene er av...kombinasjon alu stål gjør att man raskere får skjæringer hvis motor belastes før alt har oppnådd driftstempratur. Ser stripene i sylinder mot eksosport på bildet ja, men ofte er det alu avleiringer fra stempel som vaskes bort med syre. Men som du sier...motor må åpnes, hvis sylindrer er greie er det lønnsomhet i å reparere, er de for mye skadet...noe komp test sier att de ikke er...er det ikke lønnsomt å reparere denne motoren.
 8. bmwmaxi

  Trampemarsj over andre sine dekk

  En god sammenligning blir at jeg forventer at bilen min får hardere medfart ved parkering langs vei vinterstid med brøyting en i egen garasje. Sikkert ikke lenge før noen banker igjenom et EU direktiv hvor all ferdsel i fritidsbåt skal gjøres barbent.
 9. Pequod

  Nye utfordringer for den enbeinte skipper

  Det spørs jo litt om jeg skal ha ny eller nyere motor...men jeg ser poenget ditt selvsagt. Forøvrig er mesteparten av det du nevner allerede gjort med båten jeg prøvekjørte i dag, og jeg tror nok det som måtte gjøres på de andre alternativene kommer til å koste mer enn de 100.000 du nevner. Jeg er nødt til å la andre gjøre de oppgavene for meg, og da blir det også dyrere. Tilbudet av Nidelv 26 er ikke det aller største for tiden og kun en av dem har ny motor, resten har originale. Den med ny har kjørt 70 timer på seks år... det synes jeg er veldig lite? Men jeg skal selvsagt lytte til hva @liberty sier før jeg tar en avgjørelse. Skulle bare mangle!
 10. OveHelgeland

  Viksund St.cruz-tråden

  Heisann godtfolk. For en fantastisk påske. Vi bruker båten hele året men nå var d første gang i år vi tok i bruk flybridge. Merket i begynnelsen av påsken at d var noe rart med styringa. Litt sånn sirup ratt. Kjørte resten av turen via autopilot å alt var i skjønneste orden. Komm fram å la inntil brygge ved hjelp av rattet på flybridge skulle hjem i dag å rattet var likt. Tenkte å fylle litt olje å lufte litt når jeg kom til havn. Gikk ikke lang tid før vi mistet all styring på flybridge tenkte d var best å unngå rating gjorde derfor alt med autopilot fra der. Når jeg la inntil skulle jeg fylle på olje på flybridge å det ble aldri fullt. Fylte til slutt en hel liter olje. Å begge rattene fungere ikke. Veldig ustabile å veldig ustabilt i hvordan ting sjer. Tenkte her må det være en stor lekkasje en plass. Kjente å sjekket rattpumpe på flybridge, og i salong. Og disse skjøtene som er bar i styrbord skap på akterdekk å selve rorsylinderen nede i mottorommet. Og ingen tegn til lekkasje. Er det noen som har vert borti lignende? Må jeg bare kjøpe mer olje å fylle på? Eller støtter dere meg ved at her må det være en stor lekkasje? Å eventuelt hvor kan jeg lete etter denne?
 11. Hvilket år gikk Yamaha over til nicasil sylinderforinger? Kan se ut som en ganske stygg ripe/ alu. smøring på bilde, men vanskelig og si med stempel nesten på topp. Men motor må splittes, så sikkert selvforklarende hva feil er da.
 12. Ida Marie III

  Trampemarsj over andre sine dekk

  Tar aldri av meg skoene om jeg går over andre båter.. Men som regel legger vi oss på motorbåter, og da er passering over badeplattform det enkleste.. Seilbåter er verre...da blir det over dekk.. Med seilersko og litt forsiktighet, så blir en knapt hørbar når en rusler over...
 13. Rals

  Prosjekt: Nye dieseltanker i Wikingboat 28

  Hei Skule Kveite når du tok ut diesel tanken måtte du ta ut motoren ? Har nettopp kjøpt en Wiking 28 2000 mod som det sksl være lekkasje på
 14. Worry II

  Nye utfordringer for den enbeinte skipper

  Jo men vil ikke et motorbytte her tilsvare akkurat det båten koster ? Jeg ville rådet deg til å velge en med nyere motor, så kan du bruke masse av de pengene på nye puter inne og ute, kalesje, vegg og tak-bekledning, el-oppgradering, VVS-fornying, bytte av takplater, diesel varmer, kjøleskap og kokeapparat. (Ble det 100.000?) Få med Liberty på avgjørelsen, han er nok rett mann å ha med på visningen. En må bare få lov å være bittelitt kritisk her, hilsen Stig.
 15. 8500rpm

  Valg av riktig propell til Evinrude e-tec 150hk HO

  Det borde inte fungera, varför skulle det göra om inte för andra. Jag skall göra tester någon dag när det är spegelblankt, 0 m/s.
 16. Eksosslangens første feste sitter orginalt på en Tresfjord 29 med et rustfritt patentbånd som er festet til gearkassen. Det er litt større en den mest vanlig forekommende patenbåndet. Skulle trenge 1m av det men har ikke behov for en hel rull. Eller om noen kommer opp med et bedre alternativ. Det er orginalmontert, men det ser ikke så profft ut.
 17. Worry II

  Beste kjøp liten påhengsmotor maks 6 hk?

  Uff, ja passerte den vi også. Lå på Verdens Ende fra lørdag til skjærtorsdag, da var det åpent Dro derfra til Aker Brygge. Snakk om kultursjokk... Kos å være turist i egen by, også. Men Hondaen gikk fint der også. Av og på jolla går helt fint, men det er lengre etapper som fra bilen og ut hvor håndtaket på Hondaen er for tynnt. Men en handske eller pusseskinn løser det problemet. Men en liten minus til Honda på det. Håndtaket på motorlokket er supert, da ! Til løft av og på båt.
 18. Korrigerer meg selv her. Etter å ha søkt og lest en stund på nettet så sitter det to låseringer til på akslingen, og de er på motorsiden. Så da må altså tetningsringen der ut først, og så får vi se om det er mulig å få ut begge to. Det ser ut til å være en utfordring, og en god låseringtang med laaange nebb ser ut til å være påkrevet. Er noe slark og ulyder her...
 19. Hulda

  Bytte kabel til anode på lagerhus

  Det vi har opplevd er at skruen går tvers av når vi begynner å skru. Dermed blir det å borre og gjenge inn en mindre skrue i hodet på bolten en probat løsning på problematikken. Disse boltene er vanligvis i en eller annen messinglegering. Ellers takker man for tilliten :-)
 20. Pequod

  Nye utfordringer for den enbeinte skipper

  Men jeg ser at det er flere verksteder som både reparerer, restaurerer og trykktester varmevekslere. Det kunne vel kanskje vært en utvei om noe skulle skje? Et motorbytte vil jo uansett tvinge seg fram i løpet av noen år, det er ikke til å unngå, og det er jeg forberedt på, men jeg håper å kunne få mange fine stunder med båten fram til da - hvis det blir slik at jeg tar denne. Jeg har budsjettert med motorbytte helt siden jeg kjøpte gamlebåten...
 21. Barbaria

  Beste kjøp liten påhengsmotor maks 6 hk?

  Takk for tilbakemelding Worry, det høres jo veldig bra ut. Fikk du kjøpt kanelsnurrer nå i påsken? Jeg må si at Honda sin maskin designmessig ser veldig fin ut, dessuten har de vel et godt forsprang når det gjelder 4-takts påhengere. Vi skal bære denne en del opp og ned i jolla og det er det ok å ha noe å løfte i, syntes du fremdeles den er vrien å bære? Jeg tror det står mellom denne og Yamaha F6 på nåværende tidspunkt. Vi passerte denne båten i påsken som var på en annen snurr, jeg tror de våknet når de traff de første steinene!
 22. Bømlonytt

  Mercruiser 4.3 mpi stopper.

  Dette skjedde etter at ein gikk tom for bensin..........
 23. Today
 24. Pequod

  Nye utfordringer for den enbeinte skipper

  Det er greit å notere seg bak øret...
 25. Worry II

  Nye utfordringer for den enbeinte skipper

  Det er varmevekslere du ikke får tak i lenger til TAMD30. Den har 3 stk. Mulig den i oljekjøler skaffes, men ikke de 2 store, til info bare. Må sjekke om disse er byttet noen gang. Lenge siden 80-tallet...
 26. Timmeeh

  Kabling av ledbar 400w

  Si ikke det. Lån deg et tang ampere meter og bli overrasket du også. Men hvor lenge har du på denne i slengen d? . Å finne moloen på tur inn tar vel ikke flere timer. Alt tåler litt overlast i korte perioder. Automatsikringer i hus er jo laget for å tåle en viss overlast i korte perioder. Og om du får spenningsfall så er jo ledbaren fornøyd med kun 9v også, så det er vel kun varmgang du trenger å bekymre deg for. Jeg la 2x2,5 kvadrat (altså 4x2,5 totalt) til min på 216w og har vel 4m lengde kanskje.
 27. Kjellg

  Båtautomasjon med batteriovervåking og Zigbee

  Ja, prosjekter er det ikke mangel på Noen som har tips til en 4G router som støtter Open VPN eller noe annet i samme gate? Orker ikke ha åpne porter så jeg tenkte vel egentlig på å kjøre site to site vpn mellom hjemmet og båten, men klarer ikke finne en router jeg er fornøyd med. Eventuelt en som støtter Pass thru vpn, så kan jeg sette opp en pi på innsiden.. Hvordan gjør dere andre dette?
 1. Load more activity
×