Jump to content

All aktivitet

Oppdateres automatisk     

 1. Siste time
 2. Pinkvin

  Båtplassen.no kollektive innmelding

  God humor! :-) Saklig nok går min stemme til Ottar. Tror forresten de har byttet navn. Kanskje noe mer adelig.. kongelig norsk kvinnegruppe eller noe. Nei pokker, det er da for pompøst og teit i dag. Eller...? ;-)
 3. Kenneth82

  Anbefalte turmål Kroatia (utreise Split)

  Takk for tips @Code0 - det skal handles
 4. Rune Skåland

  Fleksibel Klemflens

  Hei. Holder på å bytte motor på min Skarpnes 28. Når vi satte motoren nedi og begynte justeringen, så vi at glipa mellom flensene bare ble med rundt. Det betydde jo da at noe var skjevt. Vi dro ut akslingen og rullet den på to bjelker. Den var lysrett uten noe bevegelse. Vi satte noe mot klemflensen, og der gikk flensen/30 mm pipe vi satt fast ujevnt. Det vi konkluderte med da var at klemflensen er skjev. Er den mulig og rette? Eller bør jeg bare kjøpe en flexikobling? hvor får jeg tak i brukt flexi? Nye koster jo hvite ut av øya..😳 Yanmar 4jh-2te
 5. Code0

  Anbefalte turmål Kroatia (utreise Split)

  Februarnummeret til Yachting World har en flere siders artikkel om en ukes seiling T/R Split.
 6. Jarl-alv

  Montering av trimflaps

  Leverandør i Bergen seier dei har gjort det på Arvor skroget som er identisk men med innenbords motor. ‘Men da er skroget heilt tverr bak så mulig og montere heilt ut.
 7. ravddo

  Seile fra Oslo til Stavanger i 34' seilbåt

  Er en fin tur nedover norskekysten som stort sett går innaskjærs i beskyttet farvann. Når man kommer til Mandal er det bare å ta en beslutning der om man er komfortabel med å gå videre opp. Hvis ikke legger man båten der trygt og godt til været stemmer. Jeg har gått ruten Søgne Oslo flere ganger for å seile regatta. Ruten er ofte den samme. Jeg seiler sjelden eller aldri utaskjærs, hvorfor, drita kjedelig. Mye mere å se på innaskjærs. Jeg bruker stort sett alltid 18timer fra Nøtterøy til hjemmehavn Søgne, motor 7 knop loggfart. Jeg hadde gått vrengensundet, innsiden av svenner, innsiden ved nevlunghavn, innsiden Jomfruland, innom Risør. Når man er kommet til Lyngør er det stort sett innaskjærs helt til Mandal. Leia er oversiktlig og grei hele veien.
 8. Samme med denne. Ja, er nok det. Håper BP kan holdes fri for fake news og usakligheter. Det er nok av andre plasser for den type aktiviteter.
 9. Bitteliten

  Fra Sweden Yachts til Bavaria?

  Rullestor funker bra Vanlig mast funker bra Innimellom blir det problemer - på alle typer mast. Hvorfor kan være brukerfeil, slitt seil, mekanisk slitasje på mast mm. Jeg hadde uten tvil bestilt ny båt med rullemast.
 10. Bitteliten

  Kabbelar til frittfall vinsj rustet fast?

  Jeg fettet alt utenom clutchenes friksjonsflater.
 11. tilplan

  galvanisk korrosjon og krypstrøm i trebåt.

  Må dette ses på i sammenheng med anodenes størrelse? Dette er ikke mitt fag, men kunne gjettet på at det var en sammenheng mellom mA og forbruk av anoder. USCG har vel jevnt over større båter enn de fleste av oss.
 12. Helge77

  Mercuiser sitt mercathode system og korrosjon

  Har sea ray mercruiser 4.3 alpha one 88 model med sånt system aldri vert på sjøen bare fersk vann men skal snart fra nå av på sjøen Har dere egent batter for dette da hvil ikke dette tappe hoved batteriet over tid Er fresk båt eier
 13. Virker som om det er et forsøk på å skape tvil og fake news. Er kun et spørsmål, ingen påstand, men kan jo kanskje oppfattes som fakta av noen.
 14. bjornas

  Kabbelar til frittfall vinsj rustet fast?

  Med fare for å virke helt teit: Har nå rengjort alt med bensin og fjernet alt fettet. Hva er det som skal settes inn med fett...? Tipper akslingen skal settes inn med fett. Men skal også selve clutchen / de koniske flatene settes inn med fett? Altså der de ligger an mot kabbelaret?
 15. Får prøva å laga ei oppdatert lista her : Båtbutikker med diverse: https://www.boatparts.no/ https://www.stokken.no https://www.nautiskfritid.no Alt i instrumenter, kart og navigasjonsutstyr https://www.marineonline.no Diverse båtutstyr http://stroem.no Diverse https://www.westsystem.no/m/277 Gummbiåt og båtutstyr +ting fra west marine https://www.sailtuv.no Utstyr for regatta og jolleseiling. +Zhik seiltøy https://www.hovedsmann.no Til færing og tradisjonsbåter +Seilduk https://webshop.nettbaat.no Diverse +Ankervinsj fra ilas http://www.trebaten.no Ting fra FLAK +Trebåtutstyr https://www.seasea.no Diverse https://www.bestmarin.no www.asap-supplies.com Båtutstyr, samt deler til bla Volvo, Perkins, BMC www.marinestore.co.uk/ Båtutstyr https://www.mjosservice.no http://Www.hocom.no https://www.mauriprosailing.com/ https://www.force4.co.uk/ https://www.biltema.no/ http://Www.marineshop.no www.fmarine.no Båtutstyr www.sotranot.no Båtutstyr. Hobby båt + båthenger www.norsk-fletteri.no Tauverk, fiskeutstyr og div båtutstyr https://www.keypart.com/ https://www.ssbilbehor.se/ https://seatronic.no/ https://www.maritim.no/ https://www.toplicht.de/en/ mykkje flott utstyr, spes til eldre båter. https://www.svb24.com/ tysk side med bra service. Har møtt ein del nordmenn som handler derfra. https://www.seasea.no/ https://www.watski.no/ https://www.defender.com/ https://www.marinesuperstore.com/ https://www.martec.se/ Utstyr til seilmaker osv: https://www.sailmakerssupply.com/ utstyr til sail canvas osv https://www.sailrite.com/ Elektro, batteri, solceller osv: https://www.solhaug.as Skipselektro https://www.ev-power.eu/ -mykkje bra lifepo4 batteri,celler og tilbehør. https://www.tayna.co.uk/ batteri fra uk https://tbbecker.no Dette er ein kar som har mykkje god kunnskap og hjelper gjerne med spørsmål. https://www.sparelys.no/ https://www.eco-worthy.com/catalog/ bra plass for billige panel. https://www.batterymegastore.co.uk/ mykkje forskjellig innen batteri https://www.farco.no/ http://www.batteribilen.no/tjenester/batbatterier https://makspower.no/ lifepo4 batteri pluss div annet Motor og mekanisk: www.kdtrading.no Litt forskjellig marint utstyr, deler til Volvo, Ford, Perkins, BMC mm https://www.parts4engines.com/ https://www.lancingmarine.com/ motor, motordeler,gear og propell. http://www.sailfishmarine.co.uk/Used-watermakers-for-sale bra side for brukte og nye watermakers Diverse usortert: https://maritimstart.no/ https://maritimstart.no/lenker/batutstyr-motorer/svenske-forhandlere/ https://maritimstart.no/lenker/batutstyr-motorer/danske-forhandlere/ https://www.lpgadapter.com/autogas-travel-lpg-adapter-propane-filling-adapters-gas-adaptor-for-abroad Sku ver litt for dei fleste her vil eg tru. Mangen gode timer med surfing, hehe.
 16. -morten-

  Båtplassen.no kollektive innmelding

  Alle foreninger som har med ordet Kongelig har jeg vanskeligheter med å ta seriøst.. og hvorfor det skulle kvalifisere til å bruke splittflagg. Nei jeg har ikke noe behov for å vær med i noen forening over hodet
 17. Kjellg

  Rotte i motorrom - Volvo V60

  https://www.fangstmann.no/products/detour-skadedyrjager Var selv så plaget med at hunder pisset rett utenfor døra (bor i blokk) så jeg kjøpte denne. Har ikke vært en skvett her etter det
 18. Idag
 19. zipp

  Montering av trimflaps

  Hei Jeg har gjort det på min quicksilver 675 PH . Det virker fint det
 20. Ove T

  OpenCPN - gratis kartplotterprogramvare

  Hej Det gick att ändra säkerhetsinställningar i Windows så jag kunde ladda ner. Jag tycker de tidigare ikonerna var trevligare, annars bra med delad skärm och permanent lager. Håller med Tempest, en funktion där man själv kan flytta en licens vore bra. Hälsningar Ove
 21. John_Kr

  Montering av trimflaps

  Er du sikker på at trimflaps vil fungere på denne båten, er det noen som har gjort dette på denne type båt? Hva mener leverandøren? Det er jo rimelig stort overbygg på denne båten som har bra vindfang, trim bort det er kanskje ikke så enkelt. Når du har montert dette systemet så er det montert og hull i skroget er laget, så dersom jeg har vært deg så har jeg kostet på meg noen vurderingsrunder før jeg setter i gang.
 22. Jarl-alv

  Montering av trimflaps

  Ja det var faktisk det eg også trudde, men no tok eg mål på sylindre og plate på likt system eg vurderer. Også eg trudde den ville kommen ovenfor utløp, men det treffer nesten nøyaktig midt i.
 23. jørn

  Montering av trimflaps

  Mulig bildene lyver, men vil ikke sylinderen bli festet over utløpet? Ser ut som det er plass til det. Alternativt er zipweake, men de er jo relativt stiv pris på.
 24. Har søkt litt rundt på forumet her og andre stedet på nettet for å finne erfaringer med denne båtmodellen, uten å lykkes. Og det er visst vanskelig å få prøvekjørt en slik båt før et eventuelt kjøp. Er det noen som har kjørt en slik båt som kan gi meg en beskrivelse av kjøreegenskaper - og evt andre ting? Tenkte å ha jockeysete og etec 75hk på den. Meningen er at den skal være liten og lett morobåt til innaskjærs bruk på hytta i Kragerøskjærgården, men viktig at kjøreegenskapene er morsomme og behagelige nok, og ikke stutt skrog og at de ombord blir våte. Bølger fra andre båter kan være ganske store og i travleste sommertid kan det til tider vanskelig å holde en båt under 20 fot i plan hele veien uten å slakke av. Har funnet et par kjørevideoer på youtube: https://m.youtube.com/watch?v=mJyEDBZZv3s http://www.tbrep.no/boats/brig/falcon/falcon_500s?m=1&t=2&h=1&c=2&e=0&s=1 Er dette en skjult skatt av en morobåt eller blir det bare en overmotorisert tullejolle?
 25. Tilfeldignavn

  VIksund 880

  Hei, Lurer på å kjøpe en Viksund 880 Frontier 73 modell. Motoren er en Sabb 30 med ca. 3300 timer. Noen som har positive / negative erfaringer med denne? På forehand takk!
 26. Jarl-alv

  Montering av trimflaps

  Heisann. Har ein Quicksilver 640 PH 2013 model med utenbordsmotor. Det einaste eg ikkje liker med denne båten er sidevind hvorav båten ligger seg skjevt i sjøen og ubehagelig med desto meir skvett og sjø, samme eins er det med feilplassert folk og last, så har da sett på Lenco elektriske trimflaps. Ikkje for planingen sin del, men stabilitet sideveis. Men skal eg montere dette så må eg trekke dei for langt inn mot midten for og få dette til og passe, selvsagt er eg fult klar over at dess lenger ut jo bedre. Men det vil ikkje passe da utløp fra selvlensingen kommer midt der sylinder skulle vert montert. Så da er spørsmålet korleis vil effekten være og trekke dette inn mot motor?
 1. Vis mer
×