Jump to content
 • Sign Up

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Sjeldenutpå

  Lading med påhengsmotor oppe eller nede

  Mange båter med påhengs og hekkagregat, trur ikkje det er noko problem å lade batterier så sant straumen er ikkje er på avveie.
 3. arnearmoa

  Vurderer Scand Baltic look a like

  Nei, det er en Nordic. Scand 3000 er litt annerledes, ref.
 4. Wallas Service

  Wallas. Hvordan betjene denne?

  Vri bryter til 1/1 Heat/Start. Grønn lampe tennes. Trykk inn "Start"-knappen i ca 60 sek. Rød lampe bør nå tenne innen 3-4 min., og indikerer start av varmeren. Svak varme kjennes etter 4-5 min, og full varme kjennes etter 20-30 min. Om den røde lampen ikke tennes etter ca 5 min, trykk inn "Start"-knappen i nye 60 sek. Om den ikke tenner etter nytt/nye forsøk, er mest sannsynlig glødespiralen defekt. Prøv å måle strømforbruk når du holder inne "Start"-knappen. Bør være 5-6 A. Komplett bruksanvisning: 1800B, Bruksanvisning, Feilsøking og Teknisk.zip
 5. Balder..

  Råd ønskes, kjøpte jeg feil hydraulisk styring ?

  Håper jeg har funnet problemet, jeg har fått 23cc pumpe med 4.5omd. Den jeg skulle hatt har større oljevolum/27cc og 6.1omd. Denne jeg skulle hatt er sterkere og har lavere giring med 6.1omd...se bilde...dette har kostet meg ufattelig mye unødvendig tid, arbeid, bannskap og en ødelagt påskeferie som var tenkt til fiske, håper nå leverandør skaffer meg rett pumpe fort som f... Fryktelig irriterende. Begynte å tenke i de baner å begynte å lete på nettet i usa og andre land der denne Multiflex utgaven til 250hk modellen var i sortimanget da jeg så att min sylinder var dobbelt så grov/tykk som den min venn kjøpte av annet merke, den hadde samme oljevolum som min pumpe men hans sylinder hadde bare omtrent halve volumet.
 6. Bestefar

  El-tilkobling ankervinsj Quick 600watt

  Det spiller nok ikke noen rolle. Motoren skal kunne rotere begge veier. Rotasjonsretning endres ved at pluss og minus endres i releet. Så da må du koble alt ferdig, men ikke legge inn tau eller kjetting. Så bruker du fjernkontrollen og sjekker at dreieretning stemmer. Gjør den ikke det så bytter du plass på kablene koblet til motoren.
 7. Komodo

  Hvor er dette?

  Får det ikke helt til å stemme med bakgrunnen, men er det Kællen?
 8. Today
 9. Storken

  Gjengeinnsats i støpejern. Galvanisert skrue?

  Ja, såg dei. Dei er ikke helgjenget?
 10. Monterer ankervinsj, en Quick Balder 600w. Motoren skal tilkobles 2 kabler, terminalene på motoren er merket A1 og A2. Kablene skal kobles til releet på terminal M1 og M2 via kabel L3 og L4. Spørsmålet er, skal A1 kobles til M1? Eller er dette ikke viktig siden manualen ikke sier noe om dette?
 11. Eureka

  Bavaria 35 sport 2007 ligger skjevt i vannet

  Kjøleskap, bysseinventar, stuverom fylt opp? Hvor mye vekt må du legge på dollbordet for at den retter seg?
 12. Sikkert, og kall meg lat, men det står ikke noe om gjestehavner og nærhet til disse. Gjerne i gangavstand (eller kort med taxi) - om mulig😎👍 kk
 13. Komodo

  Draco 20 - Fra daycruiser til jolle

  Da var rekkene ferdig sveiset og syrevasket, og klare for montering. Men til tross for at jeg forsøkte å være forsiktig med varmen, har de dratt seg litt mer enn jeg håpet for hver rekkestøtte. Tenkte derfor at jeg skulle mekke meg et verktøy for å rette dem litt før jeg monterer. Her er delene til retteverktøyet under produksjon. Ideen er å lage ei skrutvinge med to mothold og bakker av aluminium. Jeg skulle også male et nytt strøk topcoat der rekka kommer. Hadde først bare tenkt å male fra fenderlista og til toppen av kanten, men etter å ha diskutert litt med meg selv ble jeg enig om at det var lurt å male ned til det første naturlige skillet innvendig. Det blir sikkert aktuelt å male dørken en gang til senere siden topcoaten er ganske tynn der, og da er det greit å ha et naturlig sted å avslutte det strøket. Vasket først hele arealet grundig med aceton, så håndslipte jeg alt med K60 papir, før jeg feiet, støvsugde, og blåste rent med pressluft. Til slutt vasket jeg over en gang til med aceton for å få vekk resten av støvet, og eventuelle rester av fett/urenheter. Når man først legger så mye jobb i å påføre topcoat er det greit om den ikke begynner å flasse av om noen år. Her er det renslipt, vasket, og maskert. Jeg mikset meg en gråfarge som jeg syntes var ok med en lys grå topcoat som basis. Brukte svart pigment fra Biltema for å få litt ekstra gråfarge. Og her er topcoat påført Så var det dykkestige som stod på programmet. Jeg hadde et bilde i hodet av hvordan jeg vil ha stigen, men først måtte jeg pønske ut en tilfredsstillende måte å montere og hengsle den på. Jeg vil at den skal være avtagbar i en håndvending ved å trekke ut et bar bolter uten at jeg må skru. Her er det litt måling og tenking. Fant til slutt ut en ide som jeg syntes var ok, men før jeg begynte å kappe ut biter av stål klipte jeg til noen maler av kartong for å se hvilke mål jeg ville ha. Så var det fram med vinkelsliper og en bit 5mm plate jeg hadde liggende. Har også et lite prosjekt med braketten til kartplotteren. Fikk jo noen gode ideer for en tid tilbake på det
 14. Er det noe opptiming på yamaha 20hk autolube(2 takt) ? Har noen stempler liggende, kan sjekke tilstanden på disse og se. Men nå er lyden der ved kaldmotor også, endrer dette noen mening eller blitt mer sikker på skjørtebank ? Evt hvor kan det kjøpes stempler som vil holde og til en best mulig pris ? Bytter du da råder og stempelringer også ? har stor tillit med din bakgrunn:)
 15. Lars H.

  Forlenge antenne på ankervinsj?

  Jeg kikket litt på manualen du la ut link til, og finner absolutt ingenting om at boksen er noe annet enn en ren mottaker som kan styre diverse enheter via kabeltilknytting.
 16. Hulda

  Gjengeinnsats i støpejern. Galvanisert skrue?

  Øverst til venstre side 381 i katalogen. Fra M6 til M12.
 17. Hulda

  Forlenge antenne på ankervinsj?

  Det var akkurat det jeg sa til Admiralen: "Hvordan pokker skulle vi greid å montere en slik kasse i Hulda, og samtidig tilfredsstille montasjekravene. Umulig. Og problemet er at man kjøper en dings. Og først etter at den er pakket ut, finner du at det er umulig". Derfor er min anbefaling å kontakte Sleipner. For min type mottaker fungerte 30 cm ledning helt topp. Jeg kan stå i baugen med fjernkontroll å kjøre ankerwinch og baugpropell. Jeg kan stå på land 5 meter unna mottakeren å kjøre baugpropellen. Det har kjørt knirkefritt i mange år. Det er formodentlig mulig å løse problemet.
 18. Bitteliten

  Hva har du gjort med båten i dag?

  Kiel Guard heter det visst. 😬 https://keelguard.com/
 19. Terje338

  Forlenge antenne på ankervinsj?

  Takker for alle svar så langt. Er litt usikker på om informasjonen kun går frå fjernkontroll til vinsj då eg trur denne fjernkontrollen også har feedback på motorstyringen. Blant annet om motoren blir for varm eller barrerispenningen blir for lav.
 20. Storken

  Gjengeinnsats i støpejern. Galvanisert skrue?

  Hei takk for svar. Det er i motorrommet. Hvor får man kjøpt galv skrue? Jeg ser Biltema ikke har det.
 21. Storken

  Gjengeinnsats i støpejern. Galvanisert skrue?

  Hei. Takk for svar. Det er i motorrommet.
 22. Åja, da lærte jeg noe i dag også, trodde dette var blandingsforholdet. Ja det forstår jeg, men det er en slags bankelyd, mener den lyden ikke skal være der...er vanskelig å få frem på film, men du hører den svakt når du vet hvordan lyden er.
 23. Terje338

  Forlenge antenne på ankervinsj?

  Ja du har nok rett i at eg har brutt nokre forutsetninger for velykket funksjon, men der er heilt umulig å tilfredsstille alle instalasjonskrav med slik elektronikk i ein mindre båt. Eg valgte å plass den i bakbenken slik som tidligere eigar hadde gjort med Engbo kontrollen da dette er nok det tørreste plassen på båten. Her går blant anna varmluft røra igjennom benken som gjer at på vinteren så vil benken bli litt oppvarmet når diselvarmeren er i bruk. Og er det noko eg har lært så er det viktigheten med og plassere elektronikk tørt. Som tidligere nevnt så fungerer motakaren godt, men litt dårlig rekkevidde. Ein kunne sikkert ha montert heile motakaren inne i ein vanntett boks laga av glassfiber med pg nippen og plassert den høgre oppe på båten, men har vel blanda erfaring med å finne noko som klarer å holde 100% tett.
 24. Min autopilot er veldig bra og funksjonelle tidvis, men sliter med noen feilmeldinger og stopp, virker som det skjer uten sammenheng med noen ting egentlig. Kan feks kjøre i 2 min før det piper og feilmelding "ingen pilot" etterfulgt gjerne av "Driver stopped". Kan da trykke på av igjen og så på, og kan da gjerne virke i alt fra 1 min til 1 time eller mer. Virker ikke som det er noen sammenheng med noe spesielt at den konker ut. Men synes kanskje den blir værre med fjernkontrollen aktivert. Er nå på deilig påskeferie Tønsberg-Kristiansand og på vei oppover igjen nå, og den er veldig til og fra. Autopilot er velsig ukjent for meg, men har forsøkt å sammenstille de komponentene jeg har, se under. Har noen tips til hvor jeg skal begynne å feilsøke? Noen kjente saker ift driver-oppdateringer etc? Autopilot: ACU100 Actuator control unit (Autopilot control unit), montert styrbord side motorrom. Maks 7A. Houses the main power and drive electronics for direct connection to a vessel’s steering system EV1 Attitude Heading Reference Sensor (AHRS) montert øverst over septikktanken. The primary heading sensor and course computer, incorporating an attitude9-axis sensor. This sensor replaces the fluxgate compass typical in existing autopilot systems P70R autopilot controller Backbone koplingspunkt, Trenger egen strømtilkopling. Fordeling til andre enheter. S100 trådløs fjernkontroll. Basekontroller til S100, for å motta signaler fra S100. Montert inne i luke under gasshåndtak. Type 0.5 Hydraulisk pumpe for å utføre selve styringen. Montert styrbord side i motorrom bak varmtvannstank.
 25. Kjøpte båten i fjor. Denne har wallas av typen avbildet. Hvordan virker denne, og hvordan betjene og starte denne opp. Kan ikke finne noen termostat noen plass, kanskje det ikke skal være termostat på denne.
 26. JRK

  Hvorfor viser batterimonitoren så lite?

  Godt råd Hulda
 27. Hulda

  Gjengeinnsats i støpejern. Galvanisert skrue?

  Spørsmålet er hvilket miljø? Neddykket i sjøvann? Universalløsning vil være galv skrue smurt med alu.pasta. Takler flest miljøer, vil jeg anta.
 1. Load more activity
×