Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Dilemma

  Erfaringstråd Uttern D70

  Kan ikke se at det er en egen erfaringstråd for eiere av Uttern D70 så håper vi kan bruke denne tråden til dette. Så blir det lett å finne informasjon om dette på ett sted uten å lese igjenom mange tråder. Komme med egne erfaringer på positive og negative saker, og lure råd og tips. Jeg har selv en Uttern D70 med 250hk Verado 2017.mod . Har ikke hatt den så lenge, så kjenner den ikke så godt enda. Men det kommer etterhvert:) Noen spørsmål jeg har som jeg håper andre har svar på er : Strømbryter: Den står på on ved vanlig bruk, og om en får lite strøm til start så slår en over på på begge batteriene? Hvor lenge varer forbruksbatteriet? Bruker dere kjøleboks, lys og musikk natten over og får start uten problemer? Bensinforbruk: Hva er normal forbruk pr nm for dere , med normalt lastet båt? Flaps: Bruker dere trimflaps aktivt under kjøring eller er det unødvendig om den ligger rett? Eller har det mye å si for forbruket? Samme med tilt. Jeg ligger på rundt 1. Ved kjøring i regn og kalesje oppe. Får dere problemer med dugg på vinduer? Baugpropell: Er det noen som har fått ettermontert dette? Pris eventuelt? Er ikke opplegg for dette på min båt. Lekkasje i kalesje: Det kommer inn vann i overgang vinduer og kallesje fremme der glidlåsene går sammen. Der blir det ett hull som vann kommer inn. Noen som har en løsning på det? Tilt: Jeg får ikke tiltett ned fra gasshendelen inne når motoren er tilttet opp( Før jeg har startet opp). Må ut på motoren for å gjøre dette. Får tiltett opp . Men ikke ned. . Under kjøring er ikke dette noe problem Hmm... Ble mye dette....:) Andre ting jeg bør være obs på? Håper på en konstruktiv og nyttig tråd om Uttern D70 for meg ,andre eiere og fremtidige eiere.
 3. Forstår det slik at noe av tanken er under vannspeilet? Og hvordan virker frittfall da? uten ejector.
 4. Gassbrenner funker mye bedre enn varmepistol. :-) Og Fluidfilm er desidert beste rustløser som finnes.
 5. Gunga Din

  Koble Furuno GP-32 til NMEA 2000 nettverk

  Har ikke peiling på signalstyrken, da jeg fikk mine, å fikk de til å funke, så ‘glemte’ jeg bort dem.....de har funket i flere år nå, og då skruer man ikke på noe som funker. menjeg skall sjekke til uken hvilken type kobling, jeg gjorte på de begge.
 6. Faxen

  Beste varme-alternativ til "kalde" sommernetter?

  Hva med en Wallas ceramic 1000, med varmevitetopp? Både kokeplate og varmer.
 7. abbor

  Ny elektronikk - hva anbefales ?

  En 2009 Garmin er svært treg så siden du har satt av penger anbefaler jeg at du går for et komplett nytt system. Du bør oppsøke et par forhandlere med utstilling og prøve brukergrensesnitt for å finne ut hva du foretrekker. Simrad har svært gode priser nå. NSS12 Evo3 med kombinert touch og knappbetjening er på kampanje og koster nå 28 tusen. Denne har også en vriknapp som gjør betjeningen veldig bekvem. Radar (3G) koster 12 tusen, jeg ville nok gått for 4G til 17 tusen. Komplett AP44 autopilot koster 17 tusen, men med innenbordsmotor vil du trenge rorføler til 3 tusen i tillegg. Hvis båten har hydraulisk styring antar jeg denne utgaven av AP44 kan brukes, men hvis styresylinderen har stort volum kan det hende pakka ned NAC-3 autopilot computer med høy kapasitet og større pumpe til 24 tusen trengs. Dette er tredje sesongen jeg har NSS12 Evo3, har hatt Evo2 og første generasjon NSS før det. 4G radar har jeg hatt fra 2013 til jeg oppgraderte til Halo24 i fjor høst. Har hatt forgjengeren til AP44, AP24, siden 2010. Oppgraderte piloten på ene båten fra AP24 til AP44 i fjor. Plotteren er enkel å lære og rask å bruke, og kan bruke både Navionics og C-map kart. Er svært imponert over både 4G radaren og autopilot. 4G radaren støtter to samtidige målområder og har avansert signalbehandling som reduserer strålebredden til et nivå som tilsvarer en 3' åpen antenne. Strålebredden er konfigurerbar fra meny. Prisene har jeg funnet hos Mjøsservice.
 8. Sunmar

  Koble Furuno GP-32 til NMEA 2000 nettverk

  Vet du om Actisense er følsom i forhold til signalstyrke? Koblet meg inn på enden av originalkabelen fra gps. Dette funker for 0183-koblingene til kartplotter og vhf der enden av originalledningene er koblet inn på den samme sukkerbiten. Men kanskje Actisense krever sterkere signal?
 9. pappa_wolf

  Nordkapp King DC 22

  Tannreimen er helt ny, så tviler på at det var den som ga etter. Tenker hellere rust på reimhjulene, eller strammer. Men skal se om ikke jeg kan snike meg i båten i løpet av uken, og begynne demontering. Det er ikke altid like lett å få tid til båten, når man har baby i huset, og et bad som er under oppussing. Men kona får veninner på besøk på lørdag, så skal seom jeg ikke kan få fikset den til da.
 10. Gabi

  Status på svenskekysten

  Jepp, flotters! Da har vi truffet akkurat! Vi skal jommen meg vise hvordan nårrbagger fester! Nei....vi går se hvordan det blir, har satt oss opp en natt til mandag, så blir avreise utenskjærs et sted da. Meldt vind endel så får se hvor vi legger oss da.
 11. Hei jeg sliter voldsomt med at få løsnet messing bolten på girstangen, får derfor ikke av girhuset for at sjekke impeller og annet. Opplevde varierende fløde på kjølevannet, begynnte med at fjerne termostaten som var full av dritt og grus. Ikke rart det ikke kjøler skikkelig. Vore fint og fjernet girhuset for at få kontrollere standen på dette. Tør ikke å bruke makt, men denne bolten har satt seg skikkelig. Prøvd alle mulige spray plus varmepistol. Tacksam for tips .
 12. Sjøbliss

  Dieseltanklekkasje

  Du kan også lage egen pakning med loctite. Jeg gjorde det når tanken min svettet litt, potte tett etterpå. https://www.skruvat.no/batdeler/Loctite-5926-Bla-Silicon-40ml-P257741.aspx
 13. Nei ikke ejector tømming. Jabsco kværne/pumpe. Jeg satt in en Trudesign enveis ventil rett etter pumpa men den har litt for mye motstand. Jeg skal bytte den ut med en Jabsco tilbakeslags ventil etter hvert. Et lite tips.. sett in en inspeksjonsluke i bunnplate rett over skroggjennomføringen som må åpnes for tømming. Da er det bare å brette madrassen over, åpne luke og rekke ned til ventilen. Slipper å dra opp hele bunnplata.
 14. ST400

  Scand Nordic/motor?

  Er i ferd med å muligens handle en Scand Nordic. Det jeg lurer lit på er om noen har info angående motorvalg til en slik? Er ute etter en som kan gi litt fart når en trenger det.vet at Articen er rask men trenger aktercabinen og Nordic har liksom blit det jeg skal ha.
 15. Dilemma

  Erfaringer med Drittlei eller Fugleskremmeren

  Dritt tema dette her.... Vil det ikke komme kondens/ jordslag i kalesje om en legger en 100% tett pressenning oppå kalesjen, slik at den ikke får tørket ut?
 16. Demonter, rengjør og gi den lille gummimembranen en dusj silikonspray. Hjelper det ikke kjøper du repsett fra VP. Hjelper ikke det heller så bytter du til Vetusventil eller gjør som Hulda sier.
 17. Snusmumrikken

  Yamaha 90HK 2-T 2001 sliter med at gnist forsvinner på cyl 2.

  Oh yes!! Helt rått!
 18. Sjøbliss

  Lekkasje varmtvannsbereder

  Med @matecos forslag vil det ikke være fare for eksplosjon da det er ekspansjon i tilførselen, vanntanken vil aldri bli 100% full så der er det rom. Selv om jeg er enig i at en god ventil er bedre. Takk for god forklaring @mateco, nå skjønner jeg at denne ikke bare er en bunntappekran slik jeg har trodd. Men det kan jo kanskje tenkes at problemet faktisk da ikke blir løst selv med en ny og bedre ventil, selv om jeg tipper det blir bedre. Jeg har nå sjekket dette i min båt og faktisk har forrige eier tatt en slange fra overtrykksventilen og ledet opp i den drenerte dreggtaukassen som ligger rett ovenfor. Det synes jeg var en god ide. Da drypper det ut i havet, problem løst. Kanskje det kan være en ide til @Goddis77? Det gjør jo ingenting om slangen fra denne overtrykksventilen er ganske langt.
 19. Gan

  Windy 8000 Prosjekt

  Hei Ramma rundt instrumentene er orginal, platene instrumentene står i har jeg fått lagd. Plata og ramme ved bryterene er orginalt. Plata hvor tenningsnøkkelen var er ny, ramma er orginal. Plate og ramme ved trimplan bryter har jeg fått lagd. Laser skjært på Industrisveis Kjørbekk, polert ramma selv.
 20. Hvis toalettet pumper til tanken og den elektriske tømmer tanken, kan du leve godt med den elektriske til den tar kvelden. det er da den manuelle er kjekt å ha. PiperBill@ er det ejector tømming siden bare 1/2 tanken er over vann speilet? ( må ha fart på båten for tømming)
 21. Duppe

  4,3 l Mercruiser stoppet ved gasspådrag

  Jeg ville koblet fra trimenheten og prøvd med ny lader og sjekket da. Kanskje trimenheten kortslutter på en eller annen måte og sammen med dårlig lader blir det for mye og resten får ikke nok strøm.
 22. diaX

  Status på svenskekysten

  May God have mercy on your soul. 😅 Neida, kan slå begge veier dette, men Tanumstrand i fellesferien har vel en tendens til å tiltrekke seg et noe festglad klientell. Kjørte innom med jolla for å titte for en uke eller to siden, og på flytebryggene var det en hindreløype av søppelposer, griller, sparkesykler og annet rask. Samtidig hadde "After Beach" startet og med det også en oppvisning av skandinavisk drikkekultur på sitt beste (-> verste) hvor neandertalertilstanden for lengst var oppnådd hos både korpulente solbrente menn på 45+ som alle har handlet samme piqueskjorta på Sportshoppen, og hos ungdommen i russealder som vekterne fra Q-Security må nekte inngang da de shottet en flaske Fernet før oppmøte. Og det hele er innbaket i en eim av svette blandet med vodka-redbull og eggløsning som slår i mot deg når du kommer inn i havna. God fornøyelse 😉
 23. B0kkimatros

  Beste varme-alternativ til "kalde" sommernetter?

  Ok. Det stemmer at jeg ønsker noe brukt /rimeligere enn 10k ja. Gjerne under 5 også, om mulig. Ser jo ikke så gæærn ut den "kinavarmeren". Blir vel ca 4k Ink frakt. Disse trenger ikke strøm, ikke sant? (newbie) Har du link til den du har/tenker på, Komodo? :)
 24. Har aldri brukt manuell tømming på min Baltic. Den er der i tilfelle el.tøming ikke virker.
 25. Mrrogne

  Diesel trøbbel Askeladden beetle

  Okay, min er 2005 mod, klarte 28 knop med den i fjord, så noe har skjedd ila vinteren 🤔 turtallet ska vell ligge nært 4400 på maks meina eg
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...