Jump to content

Bolter til 200 hk påhenger. .hva skal jeg kjøpe?


Sverrliner

Recommended Posts

Sverrliner skrev On 13.11.2018 at 17.41:

Blir syrefast for sprøtt og hvordan er det å bruke galvanisert? ! 

Bare for å oppklare litt:

"Syrefast" er en rustfri kvalitet som normalt ikke er sprø i det hele tatt, tvert imot. 99% av alle rustfrie skruer/bolter som er i handelen er austenittisk stål med lavt karboninnhold. Dette er duktilt stål med lav fasthet og høy seighet. Vanlig betegnelse for disse er A2 for vanlige rustfrie skruer og muttre, og A4 for såkalte syrefaste legeringer. For at stålet skal kunne kalles syrefast skal det inneholde et par prosent molybden. Til formål i båt hvor man kommer i kontakt med sjøvann bør man velge A4. Fastheten i rustfrie skruer oppgis med 70 eller 80, i motsetning til karbonstålskruer som oppgis med 5.6, 8.8, 10.9, osv. Skal du ha høyfaste skruer blir det karbonstål, evt. spesialkvaliteter av rustfritt som må bestilles. Men vær obs på at det er de høyfaste legeringene som er sprøe. Årsaken er at strekkfastheten og flytegrensa ligger nærmere hverandre, og forlengelsen i prosent er mindre.

 

Men når det er sagt. Stikk innom en hvilken som helst forhandler av påhengere, så får du kjøpt deg fire slike skruer med mutter. Ofte brukes M12 fingjenger med låsemutter. De er lange, så de koster litt selv om du kjøper dem i en vanlig maskinforretning. 

 

tkb skrev On 13.11.2018 at 20.32:

Jeg ville tatt turen innom en eller flere forhandlere og spurt, de har ofte slike bolter liggende. Husk dobbel mutter.

Det mest vanlige er vel låsemutter. Når motorene kommer fra produsent blir de levert på en spesiallaget pall. Skruene de er montert i pallen med blir brukt når motoren monteres på båten. Har aldri sett at de bruker kontramutter, kun låsemutter. 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...