Jump to content
  • Sign Up
Popeye70

VW Touran: Hornet funker ikke, men det klikker i releet. Hva nå?

Recommended Posts

Popeye70   
Popeye70

Som tittelen sier: Hornet i min VW Touran 2008 funker ikke lenger. Jeg hører det klikker i releet, så jeg regner egentlig med at alt er OK fram dit. Jeg har ikke fått målt på selve hornet om det er strøm helt dit, men ville bare sjekke med guruene her inne om det stemmer at releet skal klikke når det får strøm (dvs jeg trykker på rattet) og slår inn for å gi strøm til selve hornet.

 

Hvis klikket er er tegn på at releet funker så kan jeg lete etter multimeteret og måle meg videre ut til hornet (som selvfølgelig er gjemt inni frontskjermen så man må krype på alle fire eller løfte bilen for å komme til).

Edited by Popeye70

Share this post


Link to post
S/Y Vega   
S/Y Vega

hornet kan være fullt i møkk. ofte de henger seg pga lite bruk. Kommer an på hvor det er montert. Har du strøm frem, og alikevel ingen tut, så ville jeg prøvd rense med luft el. lign. Er det defekt så kan du ta random fløyte fra ka som helst bil og hive inn. Biltema har også til en hundrelapp.

Share this post


Link to post
Popeye70   
Popeye70

Flott! Takk for svar, @Sjeldenutpå og @S/Y Vega.

 

Hornet er plassert nede til venstre inni venstre forskjerm (bak forskjerm, foran hjulbue). Drittplass - mye vær og vind gjennom en «lufteåpning», men vanskelig å komme til med hendene.

Share this post


Link to post
Honduras   
Honduras

Hvis du har strøm til hornet er det nok membranplaten som har oksidert fast. Jeg har reddet er par horn ved å fjerne «stemmeskruen» og sprøyte inn 5-56/WD40 eller noe annet som løser opp og smører. Etter noen timer har de begynt å fungere igjen. Med hørselvern og skrujern er det bare å finne punktet med skruen hvor hornet gir mest lyd. 

Fastoksidert horn er en ukjent feil i sydligere strøk, det er jeg overbevist om... 😎

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...