Jump to content
Framtia

wlan for gaming...

Recommended Posts

Framtia   
Framtia

de håpefulle i heimen har så langt klart seg med nett via trådløs ruter som står der de spiller, nemlig i kjellerstua. Nå ønsker eldstemann å flytte sin pc til soverommet i etasjen over, men der er det dårlig dekning. Ideelt ønsker han nok Lan tilkobling, men det blir krevende å trekke kabel dit. Kan problemet løses med en kraftigere ruter, med mesh rutere eller noe annet som ikke krever all verdens med installasjoner? Tips mottas med takk.

Share this post


Link to post
Popeye70   
Popeye70

Kjør mesh! Netgear Orbi er OK, men det finnes andre gode løsninger også.

 

Du som har (nesten) ubegrenset budsjett kan jo se på en Ubiquiti-løsning. Der har du de luxe-løsningen.

 

Test evt nett via strømnettet. Jeg har noe utstyr du kan låne for å teste. ;-)

Share this post


Link to post
Framtia   
Framtia

takk for tips, stramt budsjett på alt unntatt båt og verktøy Popeye...

 

hva er egentlig forskjellen på disse to alternativene tro?:

 

https://www.komplett.no/product/1080138/datautstyr/nettverk/routere/netgear-orbi-ac2200-tri-band-wifi-2-pack#productinfo

 

https://www.komplett.no/product/912951/datautstyr/nettverk/routere/netgear-orbi-home-router-satellite

Redigert av Framtia

Share this post


Link to post
Popeye70   
Popeye70

Løsningen på nederste link har bedre båndbredde, dvs at den kan overføre en større datamengde pr sekund.

 

Den øverste støtter AC2200, mens den nederste støtter AC3000. Det refererer til teoretiske tall, men på generell basis er høyere bedre («mer data»).1

 

De fungerer slik at de har tre kanaler: En 2.4 GHz og en 5 GHz som klientene bruker for å snakke med aksesspunktene (AP <-> klienter), og i tilllegger er det en 5 GHz-kanal som aksesspunktene bruker for å snakke med hverandre (AP <-> AP = «erstatter stamkablene i huset»). På den måten snakker ikke klienter og aksesspunkter i munnen på hverandre (wifi er simplex-overføring).

 

Jeg har selv den Orbi-løsningen som kjører AC3000, med tre bokser. Kunne klart meg med to, men det var ikke jeg som betalte. ;-)

Share this post


Link to post
Popeye70   
Popeye70

Hvis spillingen er veldig avhengig av lav latency og «ping time», så er muligens kabel veien å gå selv om det er vrient å legge den. Du har ikke et ledig trekkerør som går i riktig retning?

 

Jeg oppfordrer alltid husbyggere til å trekke nettverkskabler til alle rom når de bygger. De ber om råd om trådløst nett, og ender med forslag om kabler og patching...

Share this post


Link to post
ivar   
ivar

Wlan er jo et "delt medie" , dvs man deler kanalplassen med alle i nærheten.  
Om man laster ned en app (feks inssider) for å se hva som rører seg i kanalspekteret så er det ofte temmelig trangt om plassen om man bor litt mer tettbygd.   Og spesielt i 2,4 GHz båndet som er det som har best rekkevidde gjennom vegger osv.   

Share this post


Link to post
Bonus   
Bonus

Da vi kjøpte ny leilighet, spesifiserte jeg Radio/TV antenne tilkobling på (nesten) alle rom. Det samme for fast telefon (ISDN). Da vi sa opp fasttelefonen og fikk Canal Digital fiber inn i leiligheten, trakk jeg Ethernet kabel i de gamle telefonrørene. Slik at i dag har vi alt av IT og AV utstyr (Server - Canal Digital boks - TV - AV receiver - AppleTV boks ++ direkte tilkoblet Ethernet. Vårt trådløse nett brukes bare for bærbare enheter; telefoner og nettbrett. Fungerer strålende!!

Share this post


Link to post
Sjeldenutpå   
Sjeldenutpå

Vi gikk fra telenor sin zyxel router og over til mesh for 6-8-10mnd siden.   God dekning og stabilt nett.  15åringen på loftet vart endelig fornøyd.    Eg valgte 

https://www.elkjop.no/product/smarte-hjem/mesh-nettverk/JENALOMNI3PAC/jensen-omni-mesh-sett-3-pakning?scid=SEM6279&amp;gclid=CjwKCAiAodTfBRBEEiwAa1haujFzW2BRgMIAjFMgYKrAcXoNDih_GPTUv0ut0KUrekqxthSV13XEpRoCi8oQAvD_BwE

 

Om den leverer bra nok hastighet til alle slags spill veit eg ikkje. 

 Enkel å setja opp, og genial app til å begrensa tilgang ved behov.

Share this post


Link to post
Pinkvin   
Pinkvin

Ble så inspirert av tråden og Sjeldenutpå at jeg sporenstreks dro til Elkjøp og kjøpte ett meshopplegg med tre bokser. Tror det er en slags minivariant av det Sjeldenutpå lenker til. Kosta et par tusen. 

 

Plugga inn i modemet/ruteren. Lasta ned og fyrte opp en app. Satte de to andre boksene på høvelig sted og fulgte med på at en diode lyste grønt. Inn i appen og ga nettet samme navn og passord som tidligere nettverk hadde. Voila! Knall dekning stabilt i hele huset. 

 

Tidligere har jeg rota på med to ekstendere og mas. Dette var en enkel, billig og god løsning. 

Share this post


Link to post
Lars H.   
Lars H.

Jeg er glad jeg ikke har så stort hus at jeg har utmerket dekning i alle rom fra min Asus router og 5G.:wink:

Share this post


Link to post
Framtia   
Framtia

Endte med et Jensen Omni system som omtalt over. Ikke fått satt det på de store prøvelsene enda, men var lett å sette opp, og gir god signalstyrke i hele huset.

Share this post


Link to post
Pinkvin   
Pinkvin
Lars H. skrev On 21.11.2018 at 21.06:

Jeg er glad jeg ikke har så stort hus at jeg har utmerket dekning i alle rom fra min Asus router og 5G.:wink:

 

Er ikke størrelsen som skaper problemer for oss. Vi bor i ett "kråkeslott" hvor byggetrinn 1 kom rett etter krigen og var ei hytte på ca 5x4 meter. Byggetrinn to var ett sideliggende tilbygg på ca samme størrelse med kjeller og bad, årstall ukjent, tipper tidlig 60 tall. Så på slutten av nittitallet trinn 3 med tilbygg i tverrenden med kjøkken, rom utenfor bad i kjelleren og trappegang med entre. Og trinn 4 sånn ca i 2010 med tillbygg over to etasjer. 

 

Åkkesom, vi har ganske mye tidligere yttervegg som innervegger i huset vårt og halve arealet av huset er knyttet i sammen via en åpning tilsvarende en døråpning i tidligere yttervegg. Så loftet på tilbygget har vært nær "hvit sone" ifht dekning. Med mesh er alt "knæsj" ;-)

Share this post


Link to post

Du må være innlogget for å kunne svare.

Logg inn med eksisterende, eller opprett ny, konto.

Opprett ny konto

Gratis og helt uforpliktende

Klikk her for å opprette konto.

Logg inn

Logg inn dersom du har konto

Logg inn
×