Sunny33 Svart 26.Juli.2013 Link til dette innlegget Svart 26.Juli.2013 Filet skjæres opp i passelige stykker, vendes i en pose med mel, salt,pepper - grilles til den blir ``sprø`` Link to post
Barbaria Svart 26.Juli.2013 Link til dette innlegget Svart 26.Juli.2013 Må man ha mange einebærbusker, eller holder det med ei litt storvokst. Legger man buska på grillen, eller setter man fyr på buska der den står, og bare legger foliepakkene mellom greinene? Klipp av noen små biter 5cm og legg de inni makrellen mens den grilles. Barbaria på tur - Blogg Link to post
Erik Svart 26.Juli.2013 Link til dette innlegget Svart 26.Juli.2013 Vi koker , steker, griller og Røyker makrell. Kona foretrekker Kokt, jeg røykt, så det går det mest av. Ett triks ved grilling av fisk er å bruke en god stekespade istedet for grillklype. Da er den lettere å snu uten at det faller fra hverandre. Ellers enig i at dersom det blir tørt har du grillet for lenge, men har troen på sterk varme på fet fisk. Sterk varme i kun noen få (2-3) minutter på hver side, da blir det bra med fet fisk. Forøvrig kan jeg bare anbefale å grave makrellen hvis det er litt størrelse på den. Spennende. Fortell mer Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie Link to post
Dorsken Svart 26.Juli.2013 Link til dette innlegget Svart 26.Juli.2013 Vi har AbuRøk hatt en AbuRøk liggende i båten som ble brukt for første gang nå. På innsiden av Jomfuland fikk vi noen pir. La oss longside på fjellet ved Sweigårdsholmen og tok AbuRøken inn på svaberget. Etter 15 minutter var de ferdige - og de smakte helt fortreffelig. Kan anbefales Jeg har en dårlig karakter - og den har gitt meg mye glede Link to post
Mouche Svart 27.Juli.2013 Link til dette innlegget Svart 27.Juli.2013 (redigert) Spennende. Fortell mer Gravet makrell: Fin og feit makrell renses og fileteres. Bland en spiseskje salt og en spiseskje sukker samt en teskje pepper per filet. Bruk gjerne en form til å legge filetene i. Dil li bunn så en filet med skinnet ned. Strø to spiskeskjeer av blandingen over fileten. Så dill og så en filet med skinnet opp etter å ha strødd blandingen på. Har du flere fisk så legges disse ved siden av. Og så mer dill, over alt gjerne. Legg gjerne en fjel på toppen med en stein eller noe vekt og så i kjellertemp. eller kjøleskap i tre/fire døgn. Snu filetene morgen og kveld. Blir, skal bli, en del fuktighet i formen. Man kan også ha litt aquavit på. Skjær fine skiver som med røket laks/gravet laks, legg på flatbrød og ha sennepssaus på. Og noe godt i glasset selvfølgelig! Har også laget det av fisk kjøpt i butikk, men vi har aldri frosset ned først som blir anbefalt av hensyn til faren for parasitter (butilose eller hva det heter), og vi har laget/spist dette i mange år uten problem, men ville kanskje ikke gitt det til en gravid eller andre som skal ta visse hensyn. Redigert 27.Juli.2013 av Mouche (see edit history) Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and! Link to post
Recommended Posts
Du må være innlogget for å kunne svare.
Logg inn med eksisterende, eller opprett ny, konto.
Opprett ny konto
Gratis og helt uforpliktende
Klikk her for å opprette konto.Logg inn
Logg inn dersom du har konto
Logg inn