Jump to content

Møresilda Til Makrell ?


martin-bruvik

Recommended Posts

Vi koker , steker, griller og Røyker makrell. Kona foretrekker Kokt, jeg røykt, så det går det mest av.

 

Ett triks ved grilling av fisk er å bruke en god stekespade istedet for grillklype. Da er den lettere å snu uten at det faller fra hverandre.

 

Ellers enig i at dersom det blir tørt har du grillet for lenge, men har troen på sterk varme på fet fisk. Sterk varme i kun noen få (2-3) minutter på hver side, da blir det bra med fet fisk.

 

 

Forøvrig kan jeg bare anbefale å grave makrellen hvis det er litt størrelse på den.

Spennende. Fortell mer :yesnod:

Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie

Link to post

Vi har AbuRøk hatt en AbuRøk liggende i båten som ble brukt for første gang nå. På innsiden av Jomfuland fikk vi noen pir. La oss longside på fjellet ved Sweigårdsholmen og tok AbuRøken inn på svaberget. Etter 15 minutter var de ferdige - og de smakte helt fortreffelig.

Kan anbefales

Jeg har en dårlig karakter

- og den har gitt meg mye glede

Link to post

 

Spennende. Fortell mer :yesnod:

 

Gravet makrell:

 

Fin og feit makrell renses og fileteres. Bland en spiseskje salt og en spiseskje sukker samt en teskje pepper per filet. Bruk gjerne en form til å legge filetene i. Dil li bunn så en filet med skinnet ned. Strø to spiskeskjeer av blandingen over fileten. Så dill og så en filet med skinnet opp etter å ha strødd blandingen på. Har du flere fisk så legges disse ved siden av. Og så mer dill, over alt gjerne.

Legg gjerne en fjel på toppen med en stein eller noe vekt og så i kjellertemp. eller kjøleskap i tre/fire døgn. Snu filetene morgen og kveld. Blir, skal bli, en del fuktighet i formen.

Man kan også ha litt aquavit på.

Skjær fine skiver som med røket laks/gravet laks, legg på flatbrød og ha sennepssaus på.

 

Og noe godt i glasset selvfølgelig!

 

Har også laget det av fisk kjøpt i butikk, men vi har aldri frosset ned først som blir anbefalt av hensyn til faren for parasitter (butilose eller hva det heter), og vi har laget/spist dette i mange år uten problem, men ville kanskje ikke gitt det til en gravid eller andre som skal ta visse hensyn.

Redigert av Mouche (see edit history)

Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and!

Link to post

Du må være innlogget for å kunne svare.

Logg inn med eksisterende, eller opprett ny, konto.

Opprett ny konto

Gratis og helt uforpliktende

Klikk her for å opprette konto.

Logg inn

Logg inn dersom du har konto

Logg inn


×
×
  • Create New...