Jump to content

Bergen 1-4. August - Fjordsteam 2013


Frøken Fryd

Recommended Posts

bilde

 

Vil bare minne på bergenserne og andre besøkende om Fjordsteam som starter om få timer, NRK sin sommerbåt er allerede på plass så andre kan følge med på tv apparatet.

 

Utdrag fra fjordsteam sine hjemmesider:

1.– 4. august bli det folkefest, slik det var i 2000 og 2005, men denne gangen under navnet Fjordsteam, første gang brukt i Florø i 2010. Igjen fylles Vågen og sentrumsområdene med flytende, rullende og stasjonære klenodier og kulturminner på sjø og land, og som i en tidsmaskin forandres bybildet til slik det kan ha vært på 1950- og 60-tallet.

Store deler av Hordaland får ta del i Fjordsteam-opplevelsene. Hver av dagene vil ha sitt tema og sine aktiviteter. Programmet forteller hva man kan oppleve. Stikkord er: Turer og utflukter med veteranskip, gamle busser og damptrukket tog, parader, oppvisninger, utstillinger, foredrag, underholdning og aktiviteter for mennesker i alle aldre.

bilde

Redigert av Frøken Fryd (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Vi hoppet ombord i gamle Riskafjord II i Alvøen og fikk være med på paraden inn på Vågen sammen med ca 50 andre veteranfartøy nå i kveld.

Ser av programmet at noe lignende skjer på lørdag. Da går mange av veteranbåtene ut i "distriktene" og tar med passasjerer tilbake til en noenlunde samlet innseiling på Vågen lørdag formiddag.

Kan virkelig anbefales!

Redigert av Ruby (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Man kunne selvsagt tatt i bruk andre kaier, festningskaien, mathallen eller ute ved Tollboden (B&B). Fjordsteam trenger plassen, både i vågen og langs kaien. Det var mange nervøse tilskuere langs kaien når Nordstjernen manøvrerte i dag, både til kai og når den skulle gå, det hele endte med at Nordstjernen la seg på Statsråden sin plass med ankeret ute. Det er nok ikke bare bare å manøvrere alle disse båtene, kanskje spesiellt Nordstjernen og Stord 1. Så det er vitktig at Fjordsteam får disponere store deler av kaien. Selv benyttet jeg meg av arnabuss-damptog-Oster i dag og dette var kjempemorro. Som en perfekt avslutning på turen ga vi "full gass" fra Eidsvågneset sammen med en rekke andre skip, hurtigrutens Midnatsol deltok også og det var ett vakkert syn å se Midnatsol gå side om side med Nordstjernen. For de som lurer på hva Nordstjernen holder på med så vil de gå tilbake til Polen og fortsette oppshiningen, den var blitt svert pen i lakken over hele skuten, noe dekksarbeid og innvendig er påbegynt, her er jo skuten bra fra før og.

bilde

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...