Jump to content

Jabsco toalett, septik i skyllevannet. (Ombygd fra man. til el.)


jutul

Recommended Posts

Har er manuelt Jabsco toalett som er bygd om til el, det er den typen med en søyle med en ring på toppen som man tømmer og flusher med.
Problemet er at det kommer septik i skyllevannet når man har vært seriøst på do og man skal skylle ned kommer det brunt vann og biter av godsakene tilbake fra toppen sammen med skyllevannet fra sjø.
Har vært i kontakt med importør som ikke har hørt om det før, først sa man at det ikke var mulig, men så fant man på tegningene en slange som går mellom topp og bunn av pumpa som skal være noe vakumgreier. Her kommer det åpenbart tilbake flusher man ca 20 sekunder forsvinner det og friskt vann kommer.
Importør har ikke peiling på hvordan dette kan skje, så mine gode båtvenner er det noen av dere som har erfaring med dette.

Link to post
Share on other sites

.

Tror det er tetningen mellom fremre delen av motorakselen som driver "kniven" som maler produktene og til impelleren som er slitt at det lekker igjennom så det tar en tid før sjøvannet får overmakten og overtar , sjekk også at impelleren har alle bladene i behold og gir full kapasitet.

Ang. jokerventilen så lønner det seg å bytte den ca hvert annet år på grunn av at den mister mykheten. Ta den ut med jevne mellomrom og masser den med glyserin for å få den myk og tett igjen.

Link to post
Share on other sites

Har du Jabsco versjonen med motor opp på siden av skåla, så ligger det en pakning på toppen, bare skru av det øvre lokket og sjekk pakningen der om den er gåen. Mener å huske det er en pakning med et lite lodd som skal tette for vakumrøret ned til skåla.

 

-Xlnt

00 Glastron SX225

Jeanneau so 42 ds

Bavaria 44 Vision

Jeanneau 50 DS

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...