Jump to content

Volvo Penta 5,7 GSI, hva betyr GSI?, er det en injection light?


Fru Jacobsen

Recommended Posts

G = GM

S = Superior

X = Exceptional

i = Fuel Injected

 

Det er det bokstavene står for, ingenting annet, og forskjellen mellom S og X kan variere fra modell til modell slik at de bokstavene gir ingen fasit på akkurat hva slags injection som er benyttet, ut over at motoren har injection.

 

Når det kommer til 5.7GSi så ble den produsert fra 1996-2001 (charcoal), og ble etterfulgt av 5.7GXi (nye typen rødblokk) som i litt forskjellige modeller ble produsert fra rundt 2000 til 2009, og sistnevnte kom med Multiport Injection, altså MPI, og jeg er temmelig sikker på at GSi motoren kom med akkurat samme injection system.

Redigert av adeneo (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Jeg har motorer som heter GI som skal være noenlunde like GSI. For å forklare forkortelsene som adeneo skriver: GM= General Motors, husk at Volvo Penta har levert marinemotorer basert på enten GM eller Ford motorer, FI, FL eller FSI er da betegnelsen på fordmotorene. GL er forgasserversjonen av GM motorene.

TBI= Throtle Body Injection som betyr at hele innsprøytningssystemet sitter i Spjeldhuset (throtle body). Det er da en unit som monteres på innsuget istedet for en forgasser i motsetning til MPI (multi point injection) som har en egen innsugningsmanifold med en injektor for hver sylinder. Det er lett å se forskjellen.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...