Jump to content

Dusj i Fjord 880?


volvo_penta_

Recommended Posts

Alt er mulig, men dette bør du la være.

  • Du har treverk på alle kanter som ikke har godt av vann
  • Det er for trangt å montere forheng
  • Den skråveggen som du ser komme nedenfor skapet på toalettet er skrogsiden, dvs. at du ikke har plass til trau uten at det går kraftig utover takhøyden.
  • Den pallen/forhøyningen toalettet ditt står på er av treverk og den er skrudd rett på dørken og vann vil trenge inn i hulrommet mellom dørk og toppen av forhøyningen her og ødelegge skottet bak toalettet. Uavhengig av dusj, kan det være smart å demontere denne og få tørket/vasket litt her om du har sølt vann på gulvet. Det samler seg innunder denne forhøyningen og lager "båtlukt".
  • Generelt sett er det for trangt å ha en fornuftig dusjløsning der

Alternativet ditt er å fjerne skapet på motsatt side og ta mål og få støpt en kompett dusj-modul i plast/glassfiber etter mål. Dette vil nok bli både dyrt og vanskelig.

Redigert av VannTro (see edit history)

Medlem av: KNBF - RS - Holmestrand Båtforening - Holmen Motorbåtforening - Norsk Trawler Klubb - Clipper Klubben

Båthistorikk fra 1975: Pioner 11(med rør-ramme) - 3hk Evinrude Yachtwin / 1979 Pioner 8 - 4 hk Johnson / 1983 With 300 Dromedille - 35hk Evinrude / 1979 Viksund 27 Columbi - Yanmar 3QM30 30hk / 1977 Marex 23 DC - Mercruiser 319D 180hk / 2005 Askeladden 525 Excel - Mariner 90 2-takt / 1987 Fjord 880 AC - FordSabb 2728T / 2011 Clipper 36 Sedan - Cummins QSB 5.9 230hk.

Link to post
Share on other sites

Takk for mye fin info!

 

Ser ut som dette da muligens er best å la ligge, å heller se etter en annen båt muligens. Tror ikke det blir kjøp av noen "ny turbåt" nå, uten en dusj mulighet innendørs.Litt lei av kliss våte fellesanlegg, med der tilhørende kø hver ettermiddag/kveld :)

 

Synes at 880 så ut som en fin båt, til fornuftig pris, med et oppsett jeg likte.

 

Skulle man fått plass til en løsning med forheng for å beskytte treverk, så måtte i så fall hele baderommsinnredningen ofres/fjernes, og kun benytte vask bak i akter lugaren, event satt inn kun en liten vask i hjørnet uten benk, skap osv for å bedre plassen der inne.

Bytte ut pallen under dassen med noe annet enn treverk, /rustfri boks? og fuge rundt slik at det ikke kommer vann inn under som ligger å råtner.

 

Ser uansett at det blir utfordring mtp. på sluket i gulvet. En ting er jo om det felles ned i gulvet på laveste punkt, men er også avhengig av å komme inn under gulvet for å sette på slange og pumpe ett sted. Derfor må kanskje gulvet forhøyes med trau under for at dette i det hele tatt skal være mulig?

Link to post
Share on other sites

Som sluk i dørken kan det brukes samme som er i vasker og badekar.Så lenge det er mulig å skru det fast er det mulig å montere slange til avløp Pumpe kan ligge i kjølen det tar ikkje så mykje plass.Treverk kan lakkes fleire strøk for å bli tettere.Det finns mange båter med finer overbygg så fineren tåler ein dusj av og til.Tørk over etter dusjen og husk god ventilasjon

 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...