Jump to content

Lekkasje i kjøl


Roy

Recommended Posts

Kjøpte nylig en plast seilbåt. Den har en liten lekkasje foran kjølen slik at den tar inn litt vann, men ikke så mye at det er kritisk.

 

Tenkte å vente til høsten med å ta av kjølen og utbedre skaden. Er det noen som har tips om noe produkt som jeg kan bruke for å holde vannet ute til så lenge. Tenkte å sette båten opp, og siden sprøyte noe inn i sprekken foran kjølen som en imidlertidig tetting.

Link to post
Share on other sites

Hvis dette er en skade i samband med kjølen så ville jeg ikke ventet med rep av skaden. Det blir under seiling et enormt press på kjøl og faren for at sprekken utvider seg er stor. Han som kjøpte seilebåten vår la båten på svai i alt for liten moring, den endte opp på land med sprekt kjøl, ble forsøkt reparert men uten hell da han ikke fikk tilbake spennet i skroget. Annbefaling,, få kyndige til å besiktige skaden

Eier av 1978 Furuholmen 32 Fly.

Ternen sin Blogg: http://ternen.rashani.no/#home

Link to post
Share on other sites

Skaden er gammel. Lekker inn gjennom forreste kjølbolt, de andre er ok. Gjør jobben selv, men har lyst å seile fram til høsten. Slike reperasjoner tar tid, båten skal tørke, må ha bra vær/varme når man skal støpe e.t.c.

Tenkte derfor å sette båten innomhus for vinteren. Kunne selvfølgelig prøve med sikaflex 291, hvis ikke noen har et bedre tips.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...