Jump to content

Kaifront, hvordan sikre masser mot utglidning?


Christensen

Recommended Posts

Heisann! En venn eier en næringseiendom som grenser til sjøen, her er det etablert båtplasser med fortøyning mot bøye og brygga, slik at båtene ligger rett ut og inn. Bryggekanten består i dag av stålplater på innsiden av vertikale stålskinner som er drevet ned i grunnen og masser fyllt inntil. Dette begynner å bli noen år gammelt og er snart modent for oppgradering. Noen som har forslag til løsning for å sikre masser mot utglidning? Sjøen er ca 1.5 meter dyp ved bryggekanten og brygga er ca 1.5 meter høy over vann. er det en god ide å grave opp på innsiden, armere og fylle betong inntil stålplatene, samtidig grøfte innover på flere steder for å forankre lengre inn? Spunting er jo også en mulighet, men er som kjent veldig dyrt! Kanskje prefabrikerte betongelementer kunne fungert? Granittblokker?? 

Noen som har erfaring med etablering og eller rehabilitering av slike bryggeområder som kan komme med tips eller dele erfaringer?

 

 

Frihet kan kjøpes for penger. I år er 550 liter med blyfri 95 frihet i massevis!

Link to post
Share on other sites

Sånn gjorde de det her i Holmestrand.

Fjernet gammel kai-front, gravde ut og laget såle med pukk før de stablet granittblokker.

Mye arbeid og ikke billig. Men definitivt bra, varig og lite vedlikeholdskrevende.

 

bilde

Lykke er en kombinasjon av god helse og dårlig hukommelse! :smiley:

Link to post
Share on other sites

Det kan vel ikke bli noe særlig dyrere å slå ned en ny vegg i stålspunt, enn å begynne å stable opp en natursteinsvegg eller støpe opp noe ?

 

I mange tilfeller må det uansett tilstrekkelig spunting bak en slik natursteinsmur for å holde massene på plass, men det kommer an på hvor dypt det er og hva slags masser som skal holdes tilbake.

 

Vanlig trykkimpregnert av dagens type, impregnert med kobbersalter, holder vel neppe 50 år i saltvann, jeg ville tippe toppen noen få år, med mindre man kjøper klasse M som er motstandsdyktig mot saltvann, pælemark og annen elendighet, men da er det ikke lengre billig.

Redigert av adeneo (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Du er selvfølgelig klar over at all bruk av kreosot for private er forbudt, og for næringsdrivende kreves det spesiell godkjenning i henhold til biocidforskriften

Du kan ikke bare banke ned noen gamle telefonstolper, i det minste ikke lovlig ?

 

Det var vel også snakk om å holde på plass på masser 1.5 meter under vann, og det må vel noe mer enn et par påler til ?

Link to post
Share on other sites

Har brukt gamle telefonstolpar og grove massar på innsida som tek opp ein rasvinkel på 1:1 1/2. Dette forutset eit dekke med breidd 4,5 m,ca. Plastring kan auka rasvinkelen, sameleis anna form for støtte. Dette avheng sjølvsagt av massane på staden, og dei er det ikkje sagt noko om her.  Og skal du køyre på dekket er sjølvsagt ikkje dette rette konstruksjonen. Masse andre alternativer, men dei rådande forhold er sjølvsagt avgjerande, og pris.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...