Jump to content

Stol til baby 10 mnd, åpen båt


NoobMatrosen

Recommended Posts

Lurer på om noen har erfaringer med å ha med små barn i båt. Vi har en åpen 17 fot alubåt, med store gode alutofter. Enkelte forhandlere selger disse båtene med styrekonsoll og stoler med haker og stropper som gir ok sittekomfort med stol. Det hadde vært kjekt om det gikk an å finne en stol som funker for en gutt på 10 mnd med riktig redningsvest på. Vesten har stor hel krage som babyer skal ha. Dette gjør det litt komplisert med å få satt han i f.eks en babystol a la bil, som vi har prøvd. Bilstolen er laga for å beskytte sideveis, dvs gutten får ikke plass nedi pga av vest og mengden klær. Pga alder på gutten hadde det vært fordel med en liggestol, selvsagt uten stropper, da gutten helst skal flyte om båten skulle gå skeis ved en ulykke. Dette vil nok ikke skje, men uansett så skal man jo være alltidberedt :)

Link to post
Share on other sites

Vi brukte et "modda" barnesete for sykkel, da guttungen var 12-13 mnd. Fungerte strålende! Monterte det på et Lagun bord søyle, da kan han svinges litt rundt også, både for å se seg rundt og evt. Flyttes i le (vi hadde det i en liten 26 fot seilbåt) Det ligger fortsatt i boden og tar opp plass. Du kan få det:) Jeg bor i Bærum

 

Trygve

Link to post
Share on other sites

Har hørt om sykkelseteløsningen ja. Dette må i såfall lenes bakover da han er i utforskerfasen og har til tider ikke fred i ræva. Kan ikke spenne han fast heller, da er det jo ikke trygt om det skulle bære uti sjøen.

 

Men hvordan funker et sykkelsete, mtp den store kragen som er på vesten? Er jo den som skaper litt problem.

Har lika litt på sånne båt-tuber, som normalt blir slept e tør er båt for gøy.

Link to post
Share on other sites

Stort sett satt Trym uten vest når han var spent fast i stolen. Men det gikk fint med vest også. Aldri noe problem med at han ikke ville sitte "stille" Da han satt så høyt at han kunne følge med på alt som skjedde rundt. En av de store fordelene som vi fant ut, er at man lett kan flytte på barnet sånn at han får sett seg rundt, og at man kan flytte han ut/inn fra sol / vind. Trym stortrivdes i stolen, og ville ikke ut av den selv etter at han hadde sittet der lenge.

 

Trygve

Redigert av bare lek(k)er (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Så fin ut den, men man er jo avhengig av at de vil sitte der. Vår på 7 måneder er mest interessert i å hoppe på fanget og se på flagg/hekkbølge

Det spørs hva man gjør det til, åssen går det på biltur da?? Våres har brukt bilstol ifra han var 1 uke gammel, men bruker stort sett kunn vest og sitter på ett fang nå (1 år gammel), men vi bruker bilstolen fortsatt ved lengre turer hvis han skal sove underveis da det fungerer best.

 

Og jeg har ikke helt sansen å sette fast barn i sykkelsete som er satt fast i båten, hva om det skjer noe og man må komme seg raskt overbord (brann, påkjørsel etc)

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...