NilsPils Startet 10.August.2015 Del på Facebook Startet 10.August.2015 Båtkameraten og jeg var ute i helgen for å hanke inn litt makrell til hummerteinene i høst. På lørdag tok vi 64 stykker som vi fryste ned og synes det var bra. Men på søndag tok det helt av. Vi tok 350 stykker på rundt to timer. Vi drev med vinden fra Missingene til Hankø og fisket med stang med hekle fra Saowanee. Til slutt ble vi så blaserte at vi ventet litt med å trekke inn før vi hadde fullt på alle kroker. Hekla mistet pynten etter hvert så det var bare blanke kroker igjen og det fisket minst like bra. Det var helt villt! Da fiskekassa var full fyllte vi opp dekket på Saowanee. Vi kunne sikkert tatt tusen stykker den dagen, men heldigvis sluttet vi mens det sto på som verst. Etterpå jobbet vi til langt på kvelden med sløying, pakking og vask av båten. Og så ringte vi hjem til konene for å be dem rydde plass i fryseboksene. Sitér dette innlegget Hilsen Nils Rømcke som har tresnekka Tora og motorbåten SaowaneeJeg er litt gal, og trives ganske godt med det ................ Link to post Share on other sites More sharing options...
Eddiken Svart 10.August.2015 Del på Facebook Svart 10.August.2015 Har å fyllt båten et par ganga med makrell,har to frysebokser stappfull . Det skal brukes til egning av lina Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
LM 605 Svart 10.August.2015 Del på Facebook Svart 10.August.2015 Altid gøy og fiske makrell. Bare man har vett til å stoppe, når det kun er "middagen" man skal hale opp . Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
bellen Svart 10.August.2015 Del på Facebook Svart 10.August.2015 Alltid kjekt å fiske makrell. Spiser litt selv, en del går til krabbe/hummeragn og en del gies vekk til naboer og kjente. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Mizar Svart 10.August.2015 Del på Facebook Svart 10.August.2015 Det er visst slik at makrell ikke har så godt av å fryses lengre enn 3 mnd? Jeg har opplevd akkurat det samme makrellfiske, veldig moro. Men i mitt tilfelle ble det strømbrudd så jeg fikk aldri testet den tre-måneders grensa for nedfrysning, dessverre. Det jeg tok ut av den fryseren etter strømbruddet, var noe helt annet enn jeg la ned i den gitt! Sitér dette innlegget Makthavere som velger propaganda som metode tar skjebnesvangre valg. De hisser opp mennesker. De appellerer til deres instinkter, ikke fornuften. (-Hans Rustad-) Link to post Share on other sites More sharing options...
NilsPils Svart 10.August.2015 Emnestarter Del på Facebook Svart 10.August.2015 Det er visst slik at makrell ikke har så godt av å fryses lengre enn 3 mnd? ..................... Tror det gjelder feit fist og mat stort sett. Det blir ikke farlig å spise, men fettet harskner og smaker vondt etter hvert. Sitér dette innlegget Hilsen Nils Rømcke som har tresnekka Tora og motorbåten SaowaneeJeg er litt gal, og trives ganske godt med det ................ Link to post Share on other sites More sharing options...
Pål Hodne Svart 10.August.2015 Del på Facebook Svart 10.August.2015 Fikk bare 18 stk når jeg var ute sist. På lera. Men det holdt. Er ikke så glad i makrell. Jeg fikk mesteparten bare på helt sorte kroker Sitér dette innlegget http://www.hundefotografering.no Link to post Share on other sites More sharing options...
Hakkannen Svart 10.August.2015 Del på Facebook Svart 10.August.2015 Veldig kjekt når det tar av med makrellen Stoppet på 42 stk i dag, var ute i jolla og ville ikke at makrellen skulle "skvulpe" over kanten på pøsen (bøtta) I følge min far holder makrellen seg lengre i fryseren hvis man sørger for å bløgge den mens man fisker og lar være å sløye den før frysing. Altså fryse den hel. De har hatt makrell til middag helt uti mars, som ikke har harsknet. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
NilsPils Svart 11.August.2015 Emnestarter Del på Facebook Svart 11.August.2015 (redigert) Neste gang skal jeg også bare bløgge. Det er ingen liten jobb å sløye 350+ stykker! Og det etter en slitsom (men utrolig artig) fiskeøkt. Vi hadde inntrykk av at det var makrell i hele havet etter som vi drev ganske langt med vinden. Vi behøvde bare slippe hekla ut noen meter før det var fullt på alle krokene på det verste. Det er sånne minner en lever på over vinteren (når en ikke snekrer ting til båten). Redigert 11.August.2015 av NilsPils (see edit history) Sitér dette innlegget Hilsen Nils Rømcke som har tresnekka Tora og motorbåten SaowaneeJeg er litt gal, og trives ganske godt med det ................ Link to post Share on other sites More sharing options...
hanto1 Svart 11.August.2015 Del på Facebook Svart 11.August.2015 Frys makrellen i vann, blokkfryst så holder den seg lenge. Savner litt stor makrell, stort sett bare pir og få. Fordel med litt størrelse når røyka skal i gang. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Krimart Svart 11.August.2015 Del på Facebook Svart 11.August.2015 Utrolig glad i makrell, men den må være dagfersk. Dessverre harskner fettet fort og tipper alle som sier de ikke liker makrell har smakt en som er et par dager gammel eller mer. Fryser du makrell bremser du harskningen, men dessverre foregår den prosessen også i fryseren. Makrell kan også syltes, da holder den lenger. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.