Jump to content

Shetlandsgjengen på TV nå, NRK2


Lars H.

Recommended Posts

Dette er en klassiker. Tok den opp på video, skal se den sammen med mine barn. Opplevde selv Sheltands-Larsen som svarte på spørsmål etter at vi hadde sett filmen tidlig på 60-tallet. Husker enda skikkelsen som sto der og hadde som hovedbudskap at dette var noe de måtte gjøre, noe litt Nordahl Griegs over at "de beste var de som ikke overlevde"

Laholm

Link to post
Share on other sites

Ja dette er en skikkelig klasiker! De som vokser opp i dag har ikke helt sansen for dette, da dagens dataspillene er mye råere med blod som spruter etc.

Nå ble jo Leif Larsen tildelt flere ordner enn "Monty" for sitt arbeid under krigen, spesielt angrepet på Tirpitz (som mislykkes)gjorde øynene store på flere enn den britiske admiralstaben.

Det de fleste som kjente han under krigen trekker frem, var å være en som ikke likte for mye snakk rundt si egen person.

Etter krigen ble nok ikke Larsen tatt så godt vare på. Han ble vel og det man kan kalle dårlig behandlet....

Det har vært hevdet at det var stor misunnelse fra andre norske offiserer som gjorde dette. Sågar i nekrologen hans i The Times (en hel side!!) nevnes dette. Her til lands har vel aldri en nordmann fått så stor omtale i England som nettopp Leif Larsen.

På Nordsjøfartsmuseet i Telavåg kan (?) uniformen hans og andre effekter sees i en utstilling, var der ihvertfall i fjor.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...