Jump to content

Volvo AQ115. Oljelekasje fra veivhusventilasjon til forgasser


h.oyvind

Recommended Posts

Hei!

 

Har en Volvo Penta aq115 som er nylig renovert. Motor hadde stått lenge før renoveringen.Under prøvetur hvor motor gikk fint oppdaget jeg i motorromet at det sprutet og rant olje ut fra forgasser. Det viste seg at kilden var slangen fra oljepåfyllingslokket til forgasser (veivhusventialsjonen).

 

Hadde en motorkyndig kar innom som mente at det kunne se ut som om det var overtykk på olja. Jeg tok av toppdekselet for å inspisere og olja som lå på toppen, rundt fjærene osv så fin ut, men det hadde sprutet hvitaktig olje opp i toppdekselet. Olje som kom til forgasser så likedan ut. Ikke svart men litt hvit og fyldig. Akkurat som om den var full av luft.

 

Har skjønt det slik at vann i olja gjør den hvit, men jeg tror ikke det kan være det da motoren er totalrenovert av dyktig volvomann. Boret, nye stempel, renovert og portet topp, nye pakninger+.

 

I tillegg til disse tegnene var det overtrykk fra oljepåfyllingslokket. Ikke veldig mye men noe. Men ikke noe trykk fra peilepinnehullet i bunnen.

https://baatplassen.no/bildearkiv/43/43876/1440010394.jpg

 

https://baatplassen.no/bildearkiv/43/43876/1440010429.jpg

 

Noen som har en teori?

Link to post
Share on other sites

Kondens I motoren har en tendens til å gi majones under toppdekselet på disse motorene. Oppstår om motoren blir kjørt kort tid uten at den rekker å bli skikkelig varm. Vask toppdeksel og oljelokk godt rent, start opp og kjør motoren god og varm. Hvis problemet ikke oppstår igjen etter dette er det ingen fare.

 

Majonesen tetter luftingen og det lille naturlige overtrykket som er presser oljen til forgasseren. Helt naturlig, uten majonesen er det kun luft som går gjennom her.

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...