Jump to content

Hvordan komme ut av denne ekle situasjonen??


Avsluttet2

Recommended Posts

Det meste er sakt allerede;

 

Hvis vinden har presset deg sidelengs inntil noe er du i knipe, ihvertfall med fast aksling og uten baugpropell. Trikset er å "sky den situasjonen som pesten", gjør alt for å holde deg så langt mot vinden som mulig.

 

Men et triks til: Har du hekkagregat eller påhenger så kan du bakke ut av situasjonen. Dersom det er litt sjø så spruter det en del når bølgene treffer den rette hekken, men det kan du leve med. Kanskje ikke det letteste i en trang havn, men allikevel en mulighet. Men her også; bauen "slenger" nok ut litt så avgjørelsen må tas tidlig nok.

 

Gerhard

Link to post
Share on other sites

Er vel ikke så redd for å få riper i min egen båt... Men her ligger jeg ufrivillig longside mange hundre tusen kroner, kanskje millioner...  og har null kontroll...

Det gikk bra denne gangen også.. kanskje det gjør det de fleste ganger??? Skal love dere at om det hadde vært bilen og kona hadde holdt på slik hadde hun fått kjøreforbud..... :-)

 

tj

<{POST_SNAPBACK}>

Et råd jeg ikke fant fra andre:

Vær i utgangspunktet svært bestemt og kontant når du manøvrerere båt. Vær overtydlig når du viker til styrbord for møtende båt eller går bak en som kommer fra stb, vær kontant og kontrollert når du manøvrerer i trange situasjoner. Også dette kommer med erfaring. Når du får følelsen av at en situasjon er i ferd med å blir vanskelig (slik du opplevde) - bare bestem deg og kom deg ut av situasjonen. Er enkelt å skrive - men vanskelig i praksis :yesnod: Min erfaring er at de gangene jeg nøler så blir det vanskeligere om jeg ikke våger å gå for en mulighet.

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Lettere med seilbåt :-) , vi har kjøl og stort ror.

Rører båten seg forover eller bakover så lystrer den roret, men ikke alltid like lett i sterk vind allikevel.

Leide en katamaran på 40 fot i kroatia og det var enkelt, i havn låste jeg roret i mittposisjon og brukte bare motorkraft. Hadde ca. 70 hk i hvert skrog og selv i sterk sidevind var det bare å gå sideveis rett inn på plass, rettet opp båten 2 meter fra land.

 

Fungerer bauspring på motorbåt/snekke ?

 

Øystein

Link to post
Share on other sites

Fungerer bauspring på motorbåt/snekke ?

Ja, det fungerer utmerket på de fleste typer båter. Det er kanskje en av de mest praktiske båtene å legge til langsmed brygga. har man først festet springet og fendret godt i baugen har man full kontroll. Noen som har illustrasjoner som kan vise hva vi snakker om? Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Tror nok mange av oss kjenner oss igjen i situasjonen du beskriver. Men i svarene synes jeg det blandes litt "snørr og bart". Min erfaringer at det er stor forskjell på hvordan du kommer deg ut av en slik situasjon om båten har drev eller fast aksling og ror. Førstnevnte gir bedre manuvereringsmuligheter, men ofte er båten "lettere" i vannet og driver raskere av. Rådet du fikk fra Whistler om korte skift mellom forover og revers den veien propellene drar, er et meget godt råd.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...