
Hakkannen
Zitt skrev 31 minutes ago:Når det gjelder blåskjell, er det bare å plukke og spise? Hører så ofte gufne historier om matforgiftning. Før i guttedagene var det bare hive i bøtten og legge dem inn på glørne i bålet, og spise til du sprakk. Aldri en dårlig mage da.
Trodde ikke det var noe nytt at blåskjellene i perioder får i seg giftige alger?
Når det gjelder forgiftning, den andre helga i juni hadde jeg med meg 40 elever fra 9. og 10. trinn på overnattingstur til en holme i valgfaget natur, miljø og friluftsliv. Sjekket med blåskjellvarselet dagen før. Så sanket elevene blåskjell, kobbunger, albueskjell og østers. Sammen med noe makrell, strandkrabber, sukkertare og havsalat lagde vi ei velsmakende fiskesuppe, med tillegg. Det har aldri tidligere vært et problem med sykdom ved muntlig eksamen ved skolen, men i år var 9 elever syke på både forberedelsesdagene og selve eksamensdagen (som kom bare ei lita uke etter turen). Samtlige syke hadde vært med på overnattingsturen.. Neste år skal turen legges minst et par uker før eksamen, vi stoler ikke helt på blåskjellvarselet lengre